Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Χωρίς τέλος η υποβάθμιση της Υγείας.

περικοπές 1,1 δισ ευρώ στον ΕΟΠΥΥ
καταργείται το επίδομα τοκετού !!!


Συνολική μείωση 1,1 δισ. ευρώ θα προκύψει στις δαπάνες τού Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) το τρέχον έτος, με την εφαρμογή του νέου Κανονισμού Παροχών Υγείας που τέθηκε σε ισχύ το Δεκέμβριο.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργό Υγείας Μάριος Σαλμάς, μεταξύ άλλων καταργείται το επίδομα τοκετού και μειώνονται οι δαπάνες για φυσιοθεραπείες και γυαλιά οράσεως.

Για δραματική υποβάθμιση της περίθαλψης έκανε λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Εργαζόμενοι Εκπαιδευτικοί σε κοινό αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία

Ο χώρος της Παιδείας βρίσκεται σε αναβρασμό λόγω των μνημονιακών πολιτικών ενώ μεγάλες κινητοποιήσεις οργανώνονται από τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.

Τα μνημόνια και οι πολιτικές της συγκυβέρνησης με τις περικοπές στη χρηματοδότηση και τον περιορισμό των προσλήψεων δημιουργούν ένα εφιαλτικό τοπίο και στο χώρο της Παιδείας με αποτέλεσμα να έχουμε:

Όταν είμασταν εμείς οι δανειστές ...

χωρίς διαγραφή χρέους το γερμανικό οικονομικό θαύμα δεν θα υπήρχε
 
60 ΧΡΟΝΙΑ από τη συμφωνία του Λονδίνου

η Ελλάδα ήταν τότε  δανειστής !


«Το χρέος της χώρας είναι υπέρογκο. Η εμπιστοσύνη των δανειστών έχει κλονιστεί. Ο λόγος όχι για την Ελλάδα, αλλά για τη… Γερμανία», αναφέρει η Deutsche Welle σε άρθρο για τα 60 χρόνια από την υπογραφή στο Λονδίνο της συμφωνίας για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

«Όνειρα της μιας δραχμής» η δημιουργία συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Με πλασιέ ψεύτικων ονείρων και δημιουργό αυταπάτης μιας «ιδεώδης» επιχειρηματικότητας, έμοιαζε στη χτεσινή (26/12/2013) ημερίδα ο εντεταλμένος υπάλληλος του υπουργείου εργασίας που έχει αναλάβει, όπως φάνηκε, το marketing για τη δημιουργία «κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων», με τις οποίες θέλει η τρικομματική συγκυβέρνηση να αντικαταστήσει τα κοινωνικά προγράμματα Βοήθεια Στο Σπίτι, ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ και τα υπόλοιπα, που σκοπός τους είναι η υποστήριξη και βοήθεια στις καθημερινές ανάγκες διαβίωσης  των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας.

Ισόβια στον Β. Παπαγεωργόπουλο και σε δύο συνεργάτες του στον δήμο

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για το οικονομικό σκάνδαλο στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος διετέλεσε δήμαρχος Θεσσαλονίκης από το 1999 έως το 2010.

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε και στον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, ενώ ισόβια και επιπλέον εννέα χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκαν στον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη.

«αέρας» ανατροπής φύσηξε από το μεγάλο λιμάνι και τα αποτελέσματα στο Εργατικό Κέντρο


Ενισχυμένη η Αυτόνομη Παρέμβαση στο συνέδριο του Ε.Κ.Π.

Θα αγωνιστούμε να γίνει το Ε.Κ.Π. πόλος συσπείρωσης και αντίστασης των εργαζομένων – ανέργων όλης της κοινωνίας στον Πειραιά

Ολοκληρώθηκε στις 26/2/2013 το 33ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Προβόπουλος : Αφού μένουμε στο ευρώ, δεν πειράζει η εξαθλίωση σας!!!

Η ΤτΕ εξωραϊζει το αδιέξοδο, προτείνει μεγαλύτερη λεηλασία!
Δείτε ολόκληρη την έκθεση της ΤτΕ ΕΔΩ


Ύφεση 4,5% και διόγκωση της ανεργίας προβλέπει για το 2013 η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιώργου Προβόπουλου.

Δραματική χαρακτηρίζει επίσης στην έκθεσή του την επιδείνωση των δεικτών της φτώχειας στη χώρα . Σημειώνει ότι μέσα σε ένα έτος καταγράφηκε αύξηση της φτώχειας κατά 43,1%.

Γ. Κατρούγκαλος: διαθεσιμότητα-κινητικότητα = «απόλυση με φερετζέ»

Του Γιώργου Κατρούγκαλου*

Στις 22 Αυγούστου οι υπουργοί κ.κ.Στουρνάρας και Μανιτάκης πανηγύρισαν τη συμφωνία τους για τη μείωση του προσωπικού του Δημοσίου με μια κοινή δήλωση: «Δεν μείναμε στις λέξεις που μας χωρίζουν, αλλά στις διαδικασίες που μας ενώνουν». Για να μην τους χωρίζουν πια οι λέξεις, αποκτήσαμε καινούργιες, οργουελικής διπλολαλιάς, όπως «εφεδρεία», «προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα», «κινητικότητα», που σημαίνουν όλες ένα πράγμα: «απόλυση με φερετζέ», κατά τη γλαφυρή διατύπωση του συναδέλφου Α. Καζάκου.

Γ. Χαρίσης : η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ να διαλέξει «χαράκωμα» ή με τον κ.Σγουρό ή με τους εργαζόμενους

Η χτεσινή (25/2/2013) προκλητική συνάντηση της πλειοψηφικής ηγεσίας ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ της ΑΔΕΔΥ με τον περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό ξεκαθαρίζουν κάπως το τοπίο που επικρατεί στις τάξεις της ηγεσίας στην μια από τις δύο μεγαλύτερες συνομοσπονδίες των εργαζομένων. Η ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών συνδικαλιστικών δυνάμεων με τέτοια φαινόμενα ενισχύεται στο έπακρο.

Εδώ και τώρα ριζικές ρυθμίσεις δανείων έως και διαγραφή τους!

Στα μέτρα των τραπεζών το νομοσχέδιο για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες!

Σφίγγει τη θηλιά στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά η κυβέρνηση!


Εκρηκτικές διαστάσεις έχουν λάβει τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών τα οποία, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, έχουν φτάσει τα 50 δισ. (σε σύνολο χορηγήσεων 232 δισ.) με τους δανειολήπτες να έχουν γονατίσει οικονομικά και να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΥΔΜΗΔ: Οδηγίες για την κινητικότητα των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα

Το υπουργείο διοικητικής «απορρύθμισης» εξέδωσε εγκύκλιο στην οποία παρέχονται οδηγίες σχετικά με την κινητικότητα των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
 
Αίσθηση εκτός των άλλων προκαλεί η παρακάτω παράγραφο που ούτε λίγο ούτε πολύ, απαξιώνει τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν προσωρινές διαταγές ή ακόμα και ασφαλιστικά μέτρα.

Πρόθυμοι συνομιλητές του κ. Σγουρού τα μέλη του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ

Κρύβοντας καλά τα ζωτικά προβλήματα των εργαζομένων κάτω από το χαλί, σα να μην συμβαίνει τίποτα, ακόμα κι αν τρέχουν οι διαθεσιμότητες – απολύσεις στου κ. Σγουρού το «σπίτι» (Περιφέρεια Αττικής), πρόθυμοι συνομιλητές του υπήρξαν τα μέλη της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Το «τσεκούρι» έφτασε στο 66% για τα οργανογράμματα έξι υπουργείων

«Τσεκούρωμα», που θα «στάξει αίμα» εργαζόμενων και θα επιβάλει νέους φόρους και χαράτσια στους  πολίτες, φέρνουν στα νέα οργανογράμματα έξι υπουργείων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Διοικητικής «Απορρύθμισης».

Ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή: ο κυρ-Αντώνης και ο ... Συριζαίος

Του Γιώργου Κυρίτση
Είχαμε από τον παππού μας ένα οικόπεδο και θέλαμε να το κτίσουμε. Δεν τα βρίσκαμε όμως με τον εργολάβο γιατί εμείς σκοπεύαμε να μείνουμε στα σπίτια που θα μας έδινε αντιπαροχή και θέλαμε και πράσινο και κήπο, ενώ αυτός ήθελε να χτίσει πολλά φτηνά και να τα πουλήσει και να πάει γι' άλλα.

Από το Ελ Ντοράντο με αγάπη... στο «Γκουαντάναμο της Χαλκιδικής»

Ύστερα από την εμπρηστική ενέργεια αγνώστων στις εγκαταστάσεις της καναδικής εταιρείας Ελ Ντοράντο (μητρική της Ελληνικός Χρυσός), η  Χαλκιδική  βιώνει ένα πρωτοφανές φαινόμενο κρατικής βίας και καταστολής εναντίον των πολιτών της περιοχής.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Δήμοι : ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών «φιλέτων», απολύσεις, «αξιοποίηση» δημοτικής περιουσίας

Η μετάθεση των δημοτικών εκλογών, οι αλλαγές του Καλλικράτη και η... Easy Jet

Της Ουρανίας Σούλτη
Στο κατώφλι της συγκρότησης εργολαβικών δήμων έχει φτάσει το όραμα της κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση. Με τη βοήθεια των Μνημονίων, των Μεσοπροθέσμων και των προθύμων οδεύει ακάθεκτη για μια Αυτοδιοίκηση «οικονομικά αυτοτελή», «μέσα από νέα ευρηματικά χρηματοδοτικά εργαλεία» και «σκοτώνοντας κάθε εξάρτησή της από το κεντρικό κράτος», όπως δηλώνει δημόσια ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Υπάρχουν σήμερα ΕΠΟΝίτες ;




Ρυθμίσεις στα μέτρα των τραπεζών και όχι των νοικοκυριών

Δυσμενέστερη ρύθμιση για 730.000 υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Μεγάλη καθυστέρηση αλλά και νέα δυσμενέστερη ρύθμιση προκύπτει από τη χθεσινή, κατά τα άλλα «αναμασημένη», ανακοίνωση του σχεδίου νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση.
Τη στιγμή που τα ελληνικά νοικοκυριά στενάζουν υπό το βάρος των δόσεων των δανείων και έχοντας υποστεί μέχρι και 50% απώλειες στα εισοδήματά τους, αναμένουν επί μήνες την τρόικα να αποφανθεί αν τελικά θα χάσουν το σπίτι τους ή όχι.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ο λαός έριξε την κυβέρνηση, αλλά στη ... Βουλγαρία

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Υπέροχη χώρα από οικονομικής πλευράς είναι η Βουλγαρία, αν την κρίνει κανείς βάσει των κριτηρίων που έχει επιβάλει στην ΕΕ η Γερμανία, με τα οποία συμφωνεί βεβαίως και το ΔΝΤ. Θαυμάστε επιδόσεις: Ελλειμμα του 2012; Μόλις 1,5%!
Δημόσιο χρέος; Μόνο... 19,5%!!! Οχι, δεν έχει γίνει κανένα τυπογραφικό λάθος, το βουλγαρικό δημόσιο χρέος είναι 19,5% του ΑΕΠ.

Από κάτι τέτοιους περιμένουμε να βγει η αλήθεια για τη λίστα ;

Κοίτα ποιος μιλάει 

Του Κώστα Βαξεβάνη

Ο κύριος Χρήστος Μαρκογιαννάκης είναι πρώην εισαγγελέας, πρώην υπουργός, πρώην βουλευτής πρώην κομμάτων. Το πορτραίτο του θα μπορούσε να αποτελεί κάλλιστα το πορτραίτο του πολιτικού συστήματος. Αυτή η ευχέρεια που έχει να εμφανίζεται ως αποκλειστικός εκφραστής των λαϊκών συμφερόντων, όποιο κόμμα και αν υπηρετεί, και ο στόμφος με τον οποίο διαβεβαιώνει γι αυτό, είναι τα μισά δομικά υλικά του πολιτικού συστήματος. Τα άλλα μισά είναι η ατιμωρησία και η ταύτιση των κατηγοριών που αποδίδονται με πολιτικές σκοπιμότητες.

Διαθεσιμότητα: το ΦΕΚ, οι θέσεις και τα κριτήρια για τους 1.891 ιδ.αχ.ΔΕ

Κερδίζει πολιτικό χρόνο η μνημονιακή συγκυβέρνηση με τη διαδικασία της κινητικότητας, εμπαίζοντας τους εργαζόμενους ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις.
 
Μπορεί να δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ οι θέσεις που εγκρίθηκαν από το υπουργείο διοικητικής «απορρύθμισης» του δημόσιου τομέα, ωστόσο η διαδικασία αφενός συνεχίζει να κινείται με ρυθμούς χελώνας εις βάρος του χρόνου διαθεσιμότητας των εργαζομένων πριν την απόλυση, πάνω από δίμηνο υπολογίζεται να χρειαστεί για να ξεκινήσει η υλοποίηση της και αφετέρου δεν γίνονται διακριτές οι εργασιακές σχέσεις και ούτε προσδιορίζεται το χρονικό διάστημα που θα συνεχίσουν στον νέο φορέα, αν ποτέ μετακινηθούν οι εργαζόμενοι και πόσοι.

Γιορτή αλληλεγγύης στη Νίκαια, Σάββατο 23 Φλεβάρη 2013

Πριν 3 περίπου μήνες ξεκίνησε την δράση της «η αλληλεγγύη για όλους στην Νίκαια» σαν μια ακόμα απάντηση στις μνημονιακές πολιτικές και τα ολοένα και σκληρότερα μέτρα που βυθίζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση όλο και μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού λαού.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Στο κοπή το πίτα, το φλουρί έπεσε ...

Το ακούσαμε κι αυτό ...!!!
Ενόχλησε η ένσταση που διατύπωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Συμμαχία στον Πειραιά" κ. Γιάννης Καρδαράς για τις κλειστές πόρτες του δημαρχείου κατά τη διάρκεια της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας από την διορισμένη από το πρωτοδικείο διοικούσας επιτροπής του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Πειραιά.

ΑΔΕΔΥ: Αντισυνταγματικός ο νόμος της «εφεδρείας» (ν.4024) των Δημοσίων Υπαλλήλων

Η απόφαση αυτή του ΣτΕ, αν είναι έτσι όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα των εφημερίδων, που μπορεί να χαρακτηρίζεται και ως θετική εξέλιξη και να δικαιώνει την αντίληψη των συνδικάτων ότι τα μνημονιακά μέτρα των απολύσεων είναι και αντισυνταγματικά, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να δημιουργήσει αυταπάτες.

Που πήγε η εισφορά αλληλεγγύης υπέρ των ανέργων ;

ΟΑΕΔ: Δεν έχουμε πάρει από τα 600 εκατ. ούτε ευρώ! Στη «μαύρη τρύπα» η εισφορά για την ανεργία

Παρά το γεγονός ότι παρακρατείται από όλους τους εργαζομένους για συγκεκριμένο σκοπό, το υπουργείο Οικονομικών δεν την αποδίδει.

Διαθεσιμότητα-κινητικότητα : προσπαθούν να κάνουν το μαύρο – άσπρο, αλλά δεν …!

Απολύσεις με δόσεις, αποζημιώσεις με δόσεις, στο τέλος μόνο εσύ θα … πληρώσεις !!!

Μετά την χτεσινή (20/2/2013) δυναμική και μαζική παρουσία στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των εργαζόμενων αλλά και πολλών κοινωνικών ομάδων, η τρικομματική συγκυβέρνηση φοβούμενη την κλιμάκωση των αντιδράσεων, προσπαθεί να ρίξει τους τόνους της έντασης και να «λειάνει» τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα συνεπικουρούμενη μάλιστα από τροϊκανούς αξιωματούχους.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Το όπιο της ανοχής

Ως κοινωνία, τον τελευταίο καιρό παρακολουθήσαμε τις εξελίξεις που αφορούν το θέμα των τεσσάρων «τρομοκρατών», «αναρχικών» ή «παιδιών» που συνελήφθησαν για τη ληστεία που έγινε στο Βελβεντό Κοζάνης.

Αντισυνταγματική η πρώτη εφεδρεία στο Δημόσιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατέληξε στην απόφαση αυτή, κατά πλειοψηφία. Οι σύμβουλοι επικρατείας έκριναν αντίθετο στο άρθρο 103 του Συντάγματος το μέτρο της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (εφεδρεία) για τους υπαλλήλους του αμιγούς δημόσιου τομέα και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που απασχολούνται αποκλειστικά με σχέση δημοσίου δικαίου.

Απεργιακή εργατική λαοθάλασσα στους δρόμους !

εργάτες και αγρότες μαζί στα απεργιακά συλλαλητήρια!
 
Να γίνει και στην Ελλάδα της .... Βουλγαρίας!
 
Έκλεισαν αυθαίρετα στους σταθμούς του μετρό!

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η σημερινή Πανεργατική Απεργία (Τετάρτη 20/2), παραλύοντας κυριολεκτικά το σύνολο του δημοσίου τομέα αλλά και σε σημαντικό βαθμό και τον ιδιωτικό τομέα, με εντυπωσιακή σχετικά τη συμμετοχή των εργαζομένων του στην απεργιακή κινητοποίηση.

Η σημερινή συγκέντρωση να μην αποτελέσει «μετέωρο βήμα»

Αυτόνομη Παρέμβαση : Η σημερινή απεργία απάντηση στους ισχυρισμούς της συγκυβέρνησης για ανοχή στις μνημονιακές πολιτικές

Οι εργαζόμενοι με τη μαζική τους συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία και τα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα έδωσαν αγωνιστική απάντηση στον νέα αντεργατικά και αυταρχικά μέτρα που προωθούν συγκυβέρνηση, τρόικα και κεφάλαιο.

«εκτονωτικό» τρυκ τα μέτρα για ανέργους ;

Την αποτροπή της μαζικής συμμετοχής των ανέργων στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 20 Φλεβάρη 2013, ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αλλά που την στηρίζουν και τα κόμματα της Αριστεράς, επιδιώκουν οι μνημονιακοί συνεταίροι με τα μέτρα που υποστηρίζουν ότι είναι προς έγκριση από τους τοκογλύφους δανειστές.

Για φρεγάτες, φούμαρα και ιδιωτικοποιήσεις η επίσκεψη Ολάντ!


ΔΕΗ,ύδρευση και υδρογονάθρακες στο στόχαστρο των Γαλλικών πολυεθνικών

Για «μπίζνες» των γαλλικών μονοπωλιακών ομίλων έφτασε την Τρίτη (19/2) στην Ελλάδα ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, συνοδεύοντας πάνω από 100 εκπροσώπους γαλλικών επιχειρήσεων. Στο επίκεντρο της επίσκεψης Ολάντ βρίσκεται η στήριξη προς την τρικομματική κυβέρνηση, η οποία «στήριξη», βέβαια, συνοδεύεται από την αναθέρμανση των διαπραγματεύσεων για την τελική κατασκευή και πώληση 6 φρεγάτων στο ελληνικό δημόσιο, συνολικού κόστους τουλάχιστον 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Διαθεσιμότητα : ανακοινώθηκαν οι κενές θέσεις

Δημόσιο: 2423 θέσεις για 1891 «διαθέσιμους» – Το 90% σε 4 υπουργεία

Στην ανακοίνωση 2423 θέσεων οι οποίες θα καλυφθούν από 1891 υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα προχώρησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όταν ο Φώτης διαχωρίζει τους ανέργους

του Κόνιαρη Χρήστου
Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο του 2011 ότι στόχος της κυβέρνησης είναι σε κάθε οικογένεια να υπάρχει ένας εργαζόμενος ώστε κάθε νοικοκυριό να έχει εισόδημα! Τότε η δήλωση αυτή είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και είχε επιχειρηθεί να ανασκευαστεί.

Απεργία διότι...

Εως το 2015 περί τους 25.000 τραπεζοϋπαλλήλους θα έχουν απολυθεί. Οι τράπεζες επανακεφαλαιοποιούνται, συγχωνεύονται, δυναμώνουν, πλουτίζουν, ετοιμάζονται για την «επόμενη μέρα» και ακριβώς για αυτό θα απολύσουν 25.000 τραπεζοϋπαλλήλους!

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ συμμετέχει στην γενική απεργία στις 20 Φλεβάρη 2013

Με ανακοίνωση της η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης να πάρουν μέρος στην γενική απεργία της Τετάρτης 20/2/2013 που έχουν προκηρύξει από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
 
Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α για την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη (Αθήνα).

Εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ για προσλήψεις στους Ο.Τ.Α

Νέα εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών που αφορά τις προσλήψεις στους Ο.Τ.Α α' και β' βαθμού και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου αυτών.

Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών ΕΔΩ

Τι γυρεύει η «αλεπού» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Γερμανική Εποπτεία
Tου Περικλή Καπετανόπουλου
Κάτω από άμεση γερμανική εποπτεία περνούν τον Μάρτιο δώδεκα ελληνικοί δήμοι, δύο αιρετές περιφέρειες και μια αποκεντρωμένη διοίκηση, σε εφαρμογή της ελληνογερμανικής συμφωνίας του Μαρτίου 2010, μεταξύ Γ. Παπανδρέου και Αγκελας Μέρκελ.

«Διαθεσιμότητα»: Εμπαιγμός, Αυταρχισμός, Απειλές και Τρομοκράτηση

 Ο εμπαιγμός της τρικομματικής συγκυβέρνησης μέσω του Υπ. Διοικητικής «Απορρύθμισης»  για το θέμα της «κινητικότητας» των εργαζομένων, που αντισυνταγματικά έθεσε σε «διαθεσιμότητα», σύμφωνα με το σκεπτικό της πρόσφατης απόφασης του πρόεδρου των Πρωτοδικών Αθηνών, συνεχίζεται με τους πηχυαίους τίτλους σημερινών εφημερίδων που αναφέρουν ότι «επιστρέφουν οι 2000 διαθέσιμοι στο δημόσιο» και συνεχίζουν λέγοντας ότι είναι θέμα ωρών να ανακοινωθούν οι θέσεις που ζητούν τα υπουργεία και οι οργανισμοί,  προκειμένου να καλυφθούν από τους 2000 εργαζόμενους που βγήκαν σε διαθεσιμότητα. Από τη στιγμή  όμως που θα ανακοινωθούν αυτές οι θέσεις θα χρειαστεί  ένα διάστημα 20 ημερών για να υποβάλλουν αιτήσεις οι εργαζόμενοι  και ένα άλλο άγνωστο χρονικό διάστημα που ο ΑΣΕΠ θα τους αξιολογήσει  και θα ανακοινώσει τους επιτυχόντες.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Απειλή κατάσχεσης για 200.000 νοικοκυριά

Στις 300.000 ανήλθαν το 2012 τα νοικοκυριά που καθυστέρησαν τη δόση του στεγαστικού τους δανείου. Ηδη 200.000 από αυτά απειλούνται να χάσουν το σπίτι τους, καθώς εμφανίζουν αδυναμία πληρωμής για πάνω από τρεις μήνες, ενώ η καθυστέρηση για τα υπόλοιπα 100.000 νοικοκυριά φθάνει έως τους τρεις μήνες.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου: Η κοινωνία επιστρέφει με 24ωρη γενική απεργία

Η εκτόξευση της ανεργίας στο 27%, οι δραματικές περικοπές μισθών μετά την οριστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, οι διεργασίες για νέα μείωση του κατώτατου μισθού, η δραστική περιστολή των απεργιών, οι επιστρατεύσεις και η κλιμάκωση της στρατηγικής της έντασης και του αυταρχισμού απέναντι σε κάθε διαμαρτυρία και εργατική κινητοποίηση πριμοδοτούν την 24ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει για την ερχόμενη Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Να φύγουν τώρα !!!

Σάπια μυαλά, σάπιες ψυχές. Πρέπει να φύγουν το συντομότερο, γιατί οδηγούν τη χώρα και τον λαό της από την προϊούσα εξαθλίωση στην ολοσχερή καταστροφή με ολοένα και πιο εντατικούς ρυθμούς. Όλο αυτό το απίθανο και απίστευτα δαιδαλώδες σύστημα εξουσίας όζει από την αποφορά και τη σαπίλα, με κίνδυνο εμφανέστατο πια να εθιστούμε (και ήδη πολλοί έχουν εθιστεί) στη βρόμα και τη δυσωδία.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Συγκατάβαση της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ στα νέα πειθαρχικά συμβούλια

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Ευρ.  Στυλιανίδη  συγκροτήθηκαν τα νέα πειθαρχικά συμβούλια που θα ελέγχουν τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α και των Περιφερειών.

Και ενώ θα έπρεπε ο αποκλεισμός από τη σύνθεση του πειθαρχικού συμβουλίου εκλεγμένου εκπροσώπου από τους εργαζόμενους να αποτελεί πεδίο διεκδίκησης του συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στην φίμωση της φωνής του, που εφαρμόζει αυταρχικά η συγκυβέρνηση, παρατηρείτε το φαινόμενο των πρόθυμων συνδικαλιστών που αποδέχονται την θέση του διορισμένου μέλους.

ΑΔΕΔΥ: Απόλυτα υποταγμένη η κυβέρνηση

«Οι μάσκες έπεσαν! Η Κυβέρνηση απόλυτα υποταγμένη στις απαιτήσεις των δανειστών της χώρας, επισπεύδει τις απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και με αυτόν τον τρόπο υλοποιεί το σχεδιασμό για βίαιη συρρίκνωση του Δημοσίου, αδιαφορώντας πλήρως για το τεράστιο κόστος που θα προκληθεί στην ελληνική Κοινωνία τόσο από τον περιορισμό των Δημοσίων - Κοινωνικών Αγαθών όσο και από την επιπλέον αύξηση της ανεργίας, η οποία ήδη έχει σκαρφαλώσει στο 27%»

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση: Φραγμός στις απολύσεις. Μέτρα τώρα για τους ανέργους

Τα εκρηκτικά ποσοστά της ανεργίας στη χώρα μας δείχνουν καθαρά ότι οι μνημονιακές πολιτικές που περιορίζουν μισθούς και σφαγιάζουν δικαιώματα δεν είναι μόνο βάρβαρες για το λαό και τους εργαζόμενους αλλά έχουν οδηγήσει και σε καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας με αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας.

Ο υπ.οικ κ. Στουρνάρας μπορεί να λέει ότι δεν υπάρχουν απολύσεις αλλά στον «αέρα» είναι τουλάχιστον 3.500 δημ. υπάλληλοι

Χιλιάδες απολύσεις για να παραδοθεί το δημόσιο στα «νύχια» των ιδιωτών

Η έκδοση των πρώτων οργανογραμμάτων στα υπουργεία, που μειώνουν κατά 50% και πάνω τις οργανικές μονάδες, έρχονται να επιβεβαιώσουν την εκτίμηση μας ότι η συγκυβέρνηση μαζί με την τρόικα, με βάση τις μνημονιακές τους δεσμεύσεις, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο.

Το βίο αβίωτο κάνουν στους εργαζόμενους του Δ. Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Στη μέση της διαμάχης και της οφειλής του Δήμου προς την Ε.Υ.Δ.Α.Π.  και το αντίστροφο έχουν μπει οι εργαζόμενοι του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
 
Παρά την εξαθλίωση που χαρακτηρίζει τους μισθούς των εργαζομένων  από τις δραματικές μειώσεις που υπέστηκαν από την εφαρμογή των μνημονίων από την τρικομματική συγκυβέρνηση, τώρα οι εργαζόμενοι του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και οι οικογένειές τους έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της επιβίωσης από την μη καταβολή του μισθού τους.

Αντισυνταγματικό έκρινε το μέτρο της διαθεσιμότητας το Πρωτοδικείο

Απόφαση του Πρωτοδικείου κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας
 
Προσωρινή δικαίωση για υπάλληλο του δήμου Αιγάλεω. Στην απόφαση του Πρωτοδικείου τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι μπαίνουν στη διαθεσιμότητα χωρίς καμία αξιολόγηση και μάλιστα σε μία περίοδο που η ανεργία είναι τεράστια.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Συμβολική κατάληψη του γραφείου του Γ. Μέργου για τον κατώτατο μισθό!

Άγριος ξυλοδαρμός 2 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τα ΜΑΤ. Αστυνομική βία και δακρυγόνα κατά της νεολαίας!

Το ακαδημαϊκό γραφείο του Γ. Μέργου, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών,  κατέλαβαν συμβολικά σήμερα το πρωί νέοι και νέες του ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρόμενοι για τις προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις του περί νέων μειώσεων στους μισθούς!

δημοσίευσε ...