Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Πολιτική αδυναμία του δήμαρχου Πειραιά, οι συνδικαλιστικές διώξεις.

"τρόικα" ...Πειραιά
Ορίστηκε τελικά η Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 ως ημερομηνία εκλογών του Σωματείου για την ανάδειξη μελών του διοικητικού συμβουλίου και μελών της ελεγκτικής επιτροπής. Αλλά αυτή τη φορά οι εκλογές θα διεξαχθούν κάτω από τη σκιά συνδικαλιστικών διώξεων στις οποίες συνεχίζει να επιμένει ο δήμαρχος Πειραιά και φυσικά όχι τυχαία.

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

misirlou shake στον Ηλεκτρικό του Πειραιά


Στη Βουλή το νομοσχέδιο. Στο 50% η προσωρινή σύνταξη για τους δημοσίους υπαλλήλους

Έως και το 60% του βασικού μισθού θα λαμβάνουν οι υπάλληλοι του Δημοσίου που θα συνταξιοδοτούνται, έως ότου λάβουν την πλήρη σύνταξή τους, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί την Τετάρτη στη Βουλή και το οποίο παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Χρ.Σταϊκούρας.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ξανά στο Σύνταγμα την τελευταία Κυριακή του Μάρτη !!!

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

Χωρίς κανένα πρόσχημα κορυφώνεται μέσα στο 2013 η άγρια νεοφιλελεύθερη επίθεση της τρόικας, εξωτερικού και εσωτερικού, σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, προκειμένου να ισοπεδώσουν τα δικαιώματα και τις αποδοχές των εργαζομένων και να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία.

Τελευταία παράταση για το ΒΣΣ και …«Ευχαριστούμε για τη συνεργασία» από τη συγκυβέρνηση στους εργαζόμενους.

Με την κυνική φράση «ευχαριστούμε για τη συνεργασία» τελειώνοντας το δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα 29/3/2013 το υπουργείο εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης, γνωστοποιεί την τελευταία εξάμηνη παράταση που δίνει η τρικομματική συγκυβέρνηση προκειμένου να δημιουργηθούν οι Κοιν.Σ.Επ. και να αναλάβουν το νέο πρόγραμμα «κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων» που θα αντικαταστήσει το «Βοήθεια Στο Σπίτι».

«Νόμος και Τάξη» για τους συνδικαλιστές που αγωνίζονται.



Με το νέο πειθαρχικό δίκαιο να χρησιμεύει ως εργαλείο εξόντωσης χιλιάδων εργαζομένων, η μνημονιακή συγκυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τους συνδικαλιστές που δημοκρατικά αγωνίζονται για την διασφάλιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων  των εργαζομένων.

«Λαδώνουν τα γρανάζια» για να προχωρήσουν τα πειθαρχικά ;

Προκειμένου να «τρέξει» η τρικομματική συγκυβέρνηση την διαδικασία για τα πειθαρχικά και να φτάσει στο ποθητό γι αυτήν αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από τις απολύσεις εργαζομένων, δεν διστάζει να ανοίξει την κάνουλα των παροχών, που για όλους τους υπόλοιπους κλάδους παραμένει κλειστή,  στους δικαστικούς. Έτσι η συγκυβέρνηση επιδιώκει φυσικά να ξεπεράσει το εμπόδιο που είχαν έντονα εκφράσει για τη συμμετοχής τους στα νέα πειθαρχικά συμβούλια.

Τρεις συνάδελφοι και συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ δικάζονται σήμερα (29/3/2013) για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Την παρασκευή 29 Μαρτίου, 3 συνδικαλιστές των Δήμων, ο Νίκος Αδαμόπουλος, μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, η Κική Καραγίωργου, πρόεδρος του Σωματείου στο Νέο Ηράκλειο και πρώην μέλλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ο Νίκος Μαυρουδής, συνδικαλιστής και εκλεγμένος στο υπηρεσιακό συμβούλιο, δικάζονται για τη συμμέτοχη τους και δράση τους στον μεγάλο πολυήμερο αγώνα για τη δουλειά και το ψωμί των εργαζομένων στον δήμο του Νέου Ηράκλειου με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Τυχόν καταδίκη τους με τον νέο νόμο της τρικομματικής κυβέρνησης σημαίνει υποχρεωτικά σε αργία και απόλυση.

Η δίκη θα γίνει το πρωί στο κτίριο 8 των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων στην αίθουσα 1.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση : Την Κυριακή 31 Μάρτη ΟΛΟΙ στο Σύνταγμα στις 6.00μ.μ.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες

Η τρικομματική συγκυβέρνηση σε πλήρη σύμπλευση με την τρόικα και τους δανειστές συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, ξεθεμελιώνοντας τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και οδηγώντας την οικονομία της χώρας στο γκρεμό.

Συμπαράσταση της ΠΟΕ - ΟΤΑ στους Κύπριους συναδέλφους

Με ανακοίνωση της η ε.ε. της ΠΟΕ - ΟΤΑ κάνει γνωστή την συμπαράσταση  και αλληλεγγύη της προς τους Κύπριους συναδέλφους της Σ.Η.ΔΗ.Κ.Ε.Κ.-Π.Ε.Ο.

Γερμανικά Γραφεία Δημάρχων στην Ελλάδα Διμερής συνεργασία αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης

Η σύσταση γερμανικών Γραφείων Δημάρχων από τον Μάιο, τα οποία για τρεις μήνες θα διαβουλεύονται με στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου μέχρι τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο να έχουν διαμορφωθεί τα επιχειρήματα, που θα αποτελέσουν το αντικείμενο συζήτησης με την κεντρική κυβέρνηση για την παραχώρηση περισσότερων αρμοδιοτήτων στην ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση, αποφασίστηκε σε συνάντηση εργασίας μεταξύ ΚΕΔΕ και γερμανικής αντιπροσωπείας στα γραφεία της Ένωσης.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΑΔΕΔΥ:Κάλεσμα για πανεργατικό-παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, Κυριακή 31-03-2013, ώρα 6,30μμ

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής

H Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013, στο Σύνταγμα, ώρα 6:30μ.μ., ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου, τα απάνθρωπα και βίαια μέτρα που συναποφασίζουν Κυβέρνηση και Τρόικα.

Ημερίδα της ΠΟΕ – ΟΤΑ για το νέο «πειθαρχικό» - «λαιμητόμο».

Στην προσπάθεια της η μνημονιακή συγκυβέρνηση από τη μία, επικοινωνιακά και μόνο, δεν τολμάει να αναφέρει τη λέξη απόλυση, αλλά από την άλλη, θέλοντας να «ημερέψει» την τρόικα για την κρίση αξιοπιστίας που θέτει στις μεταξύ τους σχέσεις στο θέμα των απολύσεων, δεν διστάζει να θυσιάσει ανθρώπινες ζωές και υπολήψεις.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Σόιμπλε : «Η Γερμανία πέτυχε αυτό που ήθελε!»

ΑΡΠΑΖΟΥΝ... 15 ΔΙΣ. ΟΙ ΕΥΡΩ-ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! 

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Απίστευτης έκτασης ληστεία των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο θα γίνει μετά τη συμφωνία του δεξιού προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τους Γερμανούς λήσταρχους στο πλαίσιο του Eurogroup.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Η κρίση φέρνει κακοδιαχείριση ...???

"Σε χτεσινή δημοσίευση στο megalo-limani αναρτήθηκε ανακοίνωση της Ελεύθερης Αγωνιστικής Έκφρασης σχετικά με την Γενική Συνέλευση του Σωματείου Οδηγών - Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών του δήμου Πειραιά και την "ανευθυνότητα" της διοίκησης του Σωματείου στη σύνταξη του οικονομικού απολογισμού για το έτος 2012.  

Στο παρακάτω δημοσίευμα από την ιστοσελίδα  www.eidisis.gr - τοπικά νέα του Κιλκίς παρατηρούμε το ίδιο φαινόμενο να παρουσιάζεται και σε άλλους συλλόγους - σωματεία, αν αληθεύουν ... λέτε να φταίει η κρίση ...???"

Οι ιδιώτες απέτυχαν επιστροφή ολοταχώς στη δημόσια διαχείριση

Τι προκύπτει από τα στοιχεία των διεθνών ερευνών Της Ιωάννας Σωτήρχου
Υπάρχει καλύτερη μαρτυρία για την παγκόσμια αποτυχία της ιδιωτικοποίησης του νερού από το γεγονός ότι αυτό το μοντέλο εγκαταλείπεται σε όλο τον κόσμο προς όφελος της δημόσιας και συχνά της δημοτικής διαχείρισης στον τομέα υδάτων;

Δημόσιο: Πάνω από 35.000 φέτος οι «διαθέσιμοι»

Περισσότεροι από 35.000 θα είναι  οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας με βάση το σχέδιο Μανιτάκη που πρόκειται να παραδοθεί στην τρόικα.  Στη σχετική λίστα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης  οι υπάλληλοι που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας εντός του 2013 θα είναι 35.157 και θα προέρχονται από την αξιολόγηση των δομών των υπουργείων και, κυρίως, της γενικής κυβέρνησης: Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, περιφέρειες, δήμοι, ασφαλιστικά ταμεία πανεπιστήμια.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Την «κεφαλή επί πίνακι» των «επίορκων», ζητά εδώ και τώρα το ΥΠΕΣ

Προσπάθεια να «τρέξουν» τα (ανενεργά) πειθαρχικά συμβούλια στους ΟΤΑ, τα οποία,  παρότι ορίσθηκαν προ δύο μηνών, δεν λειτούργησαν με αποτέλεσμα να συνεχίζεται επ’ αόριστον η ασυλία των πολλών επίορκων υπαλλήλων*, κάνει το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο της  επίσπευσης των διαδικασίων από πλευράς κυβέρνησης ελέω τρόικας. Για το λόγο αυτό ο υπουργός Ε. Στυλιανίδης προχώρησε χθες στην τροποποίηση της αρχικής του απόφασης για τη σύσταση 12 πειθαρχικών συμβουλίων για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ που είχε υπογράψει στις αρχές Φεβρουαρίου.

Παρωδία η μία και μοναδική συνέλευση του Σωματείου. (ΣΟΜΕΔΠ)



Σε παρωδία εξελίχθηκε η μία και μοναδική συνέλευση που πραγματοποίησε την Πέμπτη 21/3/2013,  το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά για το έτος που μας πέρασε.

Η απαξίωση που έδειξαν οι συνάδελφοι στο Σωματείο, μη συμμετέχοντας στη συνέλευση, δεν είναι τυχαία.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ Θεσσαλονίκης «καλεί» ... Μπουτάρη

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η επίθεση της Τρικοματικής Κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και Τρόικας ενάντια στις εργασιακές μας σχέσεις & μισθούς συνεχίζεται...

Μανιτάκης VS Ρακιντζή για τους επίορκους

Αιχμές κατά του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τη θεσμοθέτηση ασφαλιστικών δικλείδων για την διακρίβωση των πραγματικά επίορκων δημοσίων υπαλλήλων από όλους όσοι παραπέμπονται για ήσσονος σημασίας ζητήματα. Όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός, ο Λ. Ρακιντζής είναι ο υπεύθυνος για το γεγονός ότι έχουν κολλήσει 1.900 περιπτώσεις υπαλλήλων στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αδικήματα τα οποία επισύρουν σοβαρές ποινές από το 2007.

Οι απολύσεις στους Δήμους αρχίζουν από την περιφέρεια…;



Λαμβάνοντας υπόψη την σκληρή αντιλαϊκή και αντεργατική στάση και αδιαλλαξία που έχει δείξει μέχρι σήμερα η τρόικα αλλά και την υποτελική διάθεση της τρικομματικής συγκυβέρνησης να υλοποιεί κάθε επιθυμία και εντολή των τοκογλύφων δανειστών, αδιαφορώντας για τις δραματικές επιπτώσεις που δημιουργούνται στους εργαζόμενους και στο μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, δεν μπορούμε παρά να είμαστε σε θέση «εφ όπλου λόγχη».

Αγοραπωλησία ζωής η ιδιωτικοποίηση του νερού

Το 1993 ιδιωτικοποιήθηκε το σύστημα ύδρευσης- αποχέτευσης στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Τέσσερα χρόνια μετά διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία τηρούσε μόλις το 45% της υποχρέωσής της για νέες συνδέσεις. Δέκα χρόνια μετά διαπιστώθηκε ότι μόλις στο 12% των λυμάτων γινόταν επεξεργασία, ενώ τα υπόλοιπα έπεφταν κατευθείαν στο Ρίο ντε λα Πλάτα. Το 2006 το δίκτυο επέστρεψε στο δημόσιο.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Έτοιμο το οικονομικό παρατηρητήριο των δήμων

Τη λειτουργία του Κόμβου Διαλειτουργικότητας των οικονομικών στοιχείων των ΟΤΑ, στο πλαίσιο του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, παρουσίασε σήμερα η ηγεσία του υπ. Εσωτερικών. Απώτερος στόχος είναι η ορθή δημοσιονομική διαχείριση των δήμων και των νομικών τους προσώπων, η διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους και η παροχή οδηγιών για βελτιωτικές παρεμβάσεις στους δήμους που παρουσιάζουν πρόβλημα.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Σε κανιβαλισμό οδηγούν οι χειρισμοί της συγκυβέρνησης στο θέμα των απολύσεων

Χωρίς να μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τον συντάκτη της επιστολής, δηλαδή αν είναι «αυθόρμητη» ή πρόκειται για κατευθυνόμενη ενέργεια από κύκλους της ίδιας της συγκυβέρνησης για να τρομοκρατήσει τους υπαλλήλους στις διευθύνσεις προσωπικού και να ρίξει τις δικές της ευθύνες ώστε  να παρουσιαστεί ότι ναι μεν η συγκυβέρνηση προωθεί την κινητικότητα αλλά οι υπηρεσιακοί παράγοντες (εργαζόμενοι) μπαίνουν τροχοπέδη στη διαδικασία.

Απολύσεις : Νηνεμία πριν την τρικυμία …;

Άκρως εφησυχαστικοί, μπροστά σ' αυτό που πρόκειται να έρθει, παρουσιάστηκαν οι δύο συνεταίροι της συγκυβέρνησης, εξερχόμενοι από τη χτεσινή σύσκεψη που είχαν με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Νομιμοποίησαν την επί χρόνια παρανομία τους, τα σκουπίδια της Πελοποννήσου στο ΧΥΤΑ Φυλής

Ανακοίνωση της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το νέο περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος των κατοίκων της δυτικής Αττικής μετά την απόφαση της συγκυβέρνησης να μεταφέρονται τα σκουπίδια της Πελοποννήσου στο ΧΥΤΑ της Φυλής.

Ένοχη η σιωπή του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού.
....έχουν τους λόγους τους !!!

Έχει κορεστεί ή όχι ο ΧΥΤΑ Φυλής ;

Τώρα η άμεση αντίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης (Π.Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ)

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει τον δήμαρχο Πάτρας για αντιδημοκρατικότητα και αυταρχισμό

Σαφώς και η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση (ΑΣΚ) – ΟΤΑ είναι υπέρ κάθε καταγγελίας και δυναμικής αντίδρασης όταν πρόκειται για αδικαιολόγητες διώξεις υπαλλήλων ή συνδικαλιστικών στελεχών για την δράση που παρουσιάζουν στο χώρο εργασίας τους, από όποια φυσικά συνδικαλιστική παράταξη κι αν προέρχονται.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: οι αξιολογήσεις γίνονται για να γεμίσει η λίστα των απολυμένων

Μετά από πρόταση που κατάθεσε η ΑΣΚ-ΟΤΑ στην τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ (14/3/2013), σχετικά με  τη θέση της ομοσπονδίας μας και του συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στις άθλιες επιδιώξεις των τροικανών του εξωτερικού και του εσωτερικού για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και το δημόσιο μέσω της αξιολόγησης δομών – υπηρεσιών, η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας σχεδόν ομόφωνα αποφάσισε και έκανε με ανακοίνωση της, γνωστές τις θέσεις και την αντίθεσή της.

Δεν Έτυχε … Πέτυχε η Καθαρά Δευτέρα «στου γιαλού τα ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ»


στιγμιότυπο από το "στήσιμο" του γλεντιού

Μεγάλη η συμμετοχή των ευαισθητοποιημένων κατοίκων του δήμου Πειραιά στον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στην ακτή ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ που διοργάνωσε η «πρωτοβουλία κατοίκων για την Φρεαττύδα και τα Βοτσαλάκια».

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Καθαρή Δευτέρα στου γιαλού τα … «βοτσαλάκια»

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ ΚΑΙ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ - ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ ΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ


• ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
 
• ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

«Το Λιμάνι της Αγωνίας» : 3η διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στον Πειραιά

πηγή : aftodioikisi.gr
Το «Λιμάνι της Αγωνίας» οργανώνει την τρίτη διάθεση προϊόντων, προκειμένου να προμηθευτούν οι πολίτες του Πειραιά και των όμορων δήμων τα απαραίτητα για την συντήρησή τους τρόφιμα. Όλα τα προϊόντα που διατίθενται είναι υψηλής ποιότητας και ελεγμένα, σε πολύ προσιτές τιμές, από παραγωγούς κάθε γωνιάς της πατρίδας μας. Οι τιμές είναι τελικές και η πληρωμή γίνεται απευθείας στον παραγωγό.

Γιώργος Γαβρίλης: Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από συμβιβασμένες ηγεσίες

Έχουν μπει οι βάσεις για μια αναστροφή της πορείας των συνδικάτων, σημειώνει σε συνέντευξή του στην «Αυγή» της Κυριακής με την ευκαιρία του επικείμενου συνεδρίου της ΓΣΕΕ ο γραμματέας της Αυτόνομης Παρέμβασης, Γιώργος Γαβρίλης, και προσθέτει ότι η κρίση στην ΠΑΣΚΕ θα διαπεράσει και τους άλλους παραταξιακούς χώρους.

Εκτός από τον «αέρα» της Φυλής, απλώνεται και στην «αύρα» του Σαρωνικού.



Την έντονη αντίδραση σχεδόν όλων των παρατάξεων εισέπραξε η θετική εισήγηση της δ/σης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που διεξήχθη στις 12 Μαρτίου, με θέμα «γνωμοδότηση για Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στο Σαρωνικό».

Δώστε απολύσεις, πάρτε… δόσεις

Διορία δύο-τριών εβδομάδων έδωσε η τρόικα στην κυβέρνηση προκειμένου να ετοιμάσει το πακέτο των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς είναι το νούμερο ένα προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 8,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου.

Βολεύουν ημέτερους για να τους σώσουν και να ελέγχουν το Σώμα Επιθεωρητών

Βολεύουν ημέτερους για να τους σώσουν και να ελέγχουν το Σώμα Επιθεωρητών

Μεταγγίζουν «ημετέρους» στο Σώμα Επιθεωρητών


Οι ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης επιλέχθηκαν από τα πολιτικά γραφεία και το περιβάλλον υπουργών, βουλευτών, κομματαρχών και των τριών κυβερνητικών εταίρων

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Πόσο θα κρατήσει ακόμη το ευρώ;

Του Κώστα Λαπαβίτσα
Η ΟΝΕ είναι από τις πλέον φιλόδοξες νομισματικές ενώσεις στην ιστορία, αλλά σταδιακά αποδεικνύεται από τις πλέον αποτυχημένες. Οι χώρες-μέλη της έχουν ακολουθήσει διαφορετικές πορείες δημιουργώντας τεράστιες οικονομικές εντάσεις μεταξύ τους. Η συνταγή που εφαρμόστηκε από το 2010 και μετά για να αντιμετωπιστούν αυτές οι εντάσεις έχει κάνει την ΟΝΕ ακόμη ασταθέστερη.

«Πειθαρχικές ...απολύσεις»: προπαγανδίζουν το αυτονόητο και κρύβουν την αθλιότητα

Μια νέα επίθεση κατασυκοφάντησης και απαξίωσης της εργασίας και κυρίως της αξιοπρέπειας των δημοσίων υπαλλήλων επιχειρεί η συγκυβέρνηση μέσω των μνημονιακών καθοδηγούμενων ΜΜΕ, στήνοντας μια «δίκαιη» παγίδα για μαζικές απολύσεις στο χώρο του δημόσιου τομέα.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Το ψωμί, ψωμάκι...

* Δραματική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων λόγω κρίσης και μνημονιακών πολιτικών

* Εφτά στα δέκα νοικοκυριά σιτίζονται κυρίως με ρύζι, πατάτες και όσπρια

* Έξι στους δέκα κόβουν κρέας - ψάρι, 230.000 νοικοκυριά περιέκοψαν και το ψωμί

Αναδίπλωση με άστοχες «διευκρινίσεις» η ΔΗΜΑΡ για το ΒΣΣ

Το «Αντικειμενικό πρόβλημα στη λειτουργία του νέου προγράμματος αποτελεί το γεγονός ότι οι δήμοι δεν έχουν φροντίσει ως όφειλαν να μεριμνήσουν ώστε να συσταθούν οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις…», που ανέφεραν χαρακτηριστικά στην ερώτησή τους οι έξι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ προς τους αρμόδιους υπουργούς,

Μονόφθαλμη δικαιοσύνη

Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ*

«A LOS AMIGOS TODO, A LOS ENEMIGOS NADA, AL EXTRANO LA LEY»


«Στους φίλους τα πάντα, στους εχθρούς τίποτα, για τους «απ'έξω» ο νόμος.» Αυτή ήταν η συνταγή εξουσίας και «δικαιοσύνης» στις μπανανίες της Νότιας Αμερικής, πριν από τους Κάστρο, τους Αλλιέντε και τους Τσάβες της υποηπείρου (και δυστυχώς, σε αρκετές περιπτώσεις και μετά από αυτούς). Αυτή είναι η συνταγή και του κυβερνώντος παλαιοκομματισμού. Και μάλιστα, όχι μόνο ως προς την εφαρμογή του νόμου, όπως στην Ιερισσό, όπου οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζονται ως εχθρική δύναμη. Ή μάλλον χειρότερα.

Μαζικές απολύσεις από το δημόσιο, μέσα στο 2013 !

ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ 2013!

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ !

Δίνοντας την εντύπωση ότι διαπραγματεύεται σκληρά με την τρόικα, η κυβέρνηση προχωρά σε πλήρη, σχεδόν, ευθυγράμμιση με τις τροϊκανές υποδείξεις.

Έτσι, σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές, μεταξύ των οποίων φέρεται να είναι ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας, η κυβέρνηση δείχνει σκληρά αποφασισμένη:

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ): Η κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΤΖΟΚΑ*

Είναι γεγονός ότι και παλιότερα υπήρξαν ελαστικές σχέσεις εργασίας στην Αυτοδιοίκηση. Είναι, επίσης, γεγονός ότι και παλιότερα η Αυτοδιοίκηση είχε χρησιμοποιηθεί σαν ιμάντας για να περάσουν αντιλαϊκές πολιτικές. Είναι ακόμα γεγονός ότι και παλιότερα η Αυτοδιοίκηση ήταν, ή επιχειρούνταν να είναι, το εργαστήρι νεοφιλελεύθερων πειραμάτων. Αρκετές φορές και εμείς οι αυτοδιοικητικοί αρπάζαμε το τυρί και δεν βλέπαμε τη φάκα, όσοι τουλάχιστον δεν υποστηρίζαμε συνειδητά ανάλογες επιλογές, ούτε επιφυλάσσαμε τέτοιο ρόλο στην Αυτοδιοίκηση.

Βιάζεται για Κοινωνικές Συνεταιριστικές η ΔΗΜΑΡ

Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί το γεγονός ότι το «αριστερό» άλλοθι της μνημονιακής συγκυβέρνησης, η ΔΗΜΑΡ, τάσσεται ευθέως υπέρ του νεοφιλελεύθερου εκτρώματος που ακούει στο επικοινωνιακό όνομα «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις».

Η Βιέννη λέει «όχι» στην ιδιωτικοποίηση δημοτικών επιχειρήσεων

Με συντριπτική πλειοψηφία, ένα ποσοστό 87%, οι πολίτες της Βιέννης απέρριψαν σε άτυπο δημοψήφισμα την ιδιωτικοποίηση δημοτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών - ύδρευση, αποχέτευση, διαχείριση απορριμμάτων, νοσοκομεία, δημοτικές κατοικίες, δημόσια μέσα συγκοινωνίας -, ενώ με ποσοστό 72% τάχτηκαν εναντίον της υποψηφιότητας της αυστριακής πρωτεύουσας για την ανάληψη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2028

«Μασκαρεμένο» σκηνικό αντιπαράθεσης,άλλοθι για τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται !

Ο Σαμαράς, ως τοπάρχης αποικίας, διασύρεται από τους υπαλλήλισκους των ηγεμόνων!
 
Έληξε χωρίς κατάληξη με υπόσχεση ότι συνεχίζεται... η πολύωρη συνάντηση Σαμαρά - Στουρνάρα - τρόικας

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ο κ. Βενιζέλος προσβάλει και εμπαίζει τους άνεργους

Το σχέδιο Βενιζέλου για δήθεν 700.000 θέσεις εργασίας, είναι προσβολή για το 1,5 εκατ. ανέργων που κατέστρεψαν οι αρχιτέκτονες του Μνημονίου

Ωσάν να μην έχει καμία ευθύνη το ΠΑΣΟΚ του Ε. Βενιζέλου, του οποίου η συμβολή στην εφαρμογή της καταστροφικής για τον τόπο μνημονιακής πολιτικής υπήρξε καθοριστική, και αφού έχει επιβάλλει τον εργασιακό μεσαίωνα και έχει ρίξει στον καιάδα της ανεργίας 1,5 εκατ. εργαζόμενους χωρίς καμιά κοινωνική προστασία, τολμά από πάνω να διατυπώσει και πρόταση για τη διάσωση ή δημιουργία ούτε λίγο, ούτε πολύ 700.000 θέσεων εργασίας!

Καθαρή Δευτέρα στου γιαλού τα … «βοτσαλάκια»



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ ΚΑΙ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ] ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ & ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ ΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ

Μνημόνια και ''στόχοι'' με στόχο τη διάλυση των υπηρεσιών και τις απολύσεις

Νέα πρόταση ρίχνει στο τραπέζι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε μία προσπάθεια να κλείσει οριστικά το θέμα του Δημοσίου με την τρόικα.
 

Με εγκύκλιό του ενεργοποιεί παλαιότερο νόμο σχετικά με την κατάρτιση συγκεκριμένων στόχων ανά υπηρεσία και χρονοδιαγράμματος υλοποίησής τους, καθώς και θέσπιση δεικτών μέτρησης αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας του προσωπικού, σύμφωνα με Τα Νέα.

δημοσίευσε ...