Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Σχολικοί Φύλακες: Όλοι στο Συλλαλητήριο στα Προπυλάια στις 31 Οκτώβρη 2013 - 6.00μ.μ.

Κέντρο Αγώνα Σχολικών Φυλάκων - Προπύλαια
Δελτίο Τύπου

Ο αγώνας μας συνεχίζεται και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί …!

Δημοτική Αστυνομία:Απάντηση του Υπ.Δ.Μ.Η.Δ. σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Σε απάντηση της υπ’ αριθμ. 1943/24.9.2013 Ερώτησης που κατέθεσαν στην Βουλή οι βουλευτές κ.κ. Αλέξιος Μητρόπουλος, Δημήτριος Στρατούλης και Νικόλαος Βούτσης, με θέμα: «Διαθεσιμότητα των υπαλλήλων ειδικότητας Δημοτικής Αστυνομίας», σας διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

Δημoτική Ραδιοφωνία: Απάντηση του Υπ.Εσ. για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ των Ο.Τ.Α.

Σε απάντηση του σχετικού ερωτήματος που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Εσωτερικών απάντησε:

Θέμα: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
Σχετ.: Η υττ’ αριθ. πρωτ. 1670/16-09-2013 Ερώτηση

Μητσοτάκης: Οι απολύσεις θα γίνουν - Την επόμενη εβδομάδα οι 12.500 του α' κύματος κινητικότητας

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχουν προσδιοριστεί οι 12.500 του πρώτου κύματος της κινητικότητας, όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες. Σε ό,τι αφορά τις 4.000 απολύσεις το 2013 (από τις συνολικά 15.000 έως το 2014 που έχει ζητήσει η τρόικα), ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι συμπεριλαμβανομένων των απολυμένων της ΕΡΤ έχουν εντοπισθεί οι 2.730 και ότι οι υπόλοιποι 1.270 θα προέλθουν από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

«Ούτε διαθεσιμότητα ούτε απόλυση»

"Θέλω να κοιτάω στα μάτια τους συναδέλφους που απολύονται χωρίς καν να περάσουν από αξιολόγηση. Θέλω να κοιτάω στα μάτια τα παιδιά και τον άντρα μου, που τους έπεισα για την αξία του αγώνα μας, να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι κι ας χάσουμε το ένα από τα δύο βασικά μας εισοδήματα".

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Όποιος καταγγέλλει ανομίες διώκεται και τιμωρείται, κ. Γκότση;

«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι», αυτό φαίνεται να ισχύει στο δήμο Νέας Ιωνίας.

Παρά τις επανειλημμένες αναφορές και καταγγελίες εργαζομένων για τον προϊστάμενο της καθαριότητας ο οποίος εδώ και τρία χρόνια με την ανοχή της δημοτικής αρχής Ν. Ιωνίας, όχι μόνο εφαρμόζει δικούς του κανόνες εργασίας θίγοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και η εν γένει συμπεριφορά του προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης συνεχίζει και εμμένει στην απόφασή του διατηρώντας τον στη θέση του χωρίς μάλιστα να διαθέτει τα ανάλογα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

Με εξώδικο απαντούν οι εργαζόμενοι στη δημοτική αρχή Χανίων για την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας.

Πρόθυμη η δημοτική αρχή Χανίων βαδίζει «χέρι – χέρι» με την συγκυβέρνηση και εφαρμόζει την μνημονιακή πολιτική της, προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιωτικά - εργολαβικά συμφέροντα. Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Χανιών απέστειλε εξώδική προειδοποίηση στην δημοτική αρχή στην οποία κάνει λόγο για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και «κατασκευασμένα» στοιχεία ώστε να φανεί το κόστος της εργολαβίας ως η «συμφέρουσα λύση».

«Εξαιρετικά Επείγον» για την Κ.Ε.Δ.Ε. η …ευνοιοκρατία και η …αναξιοκρατία

Οι πλειοψηφία των δημάρχων προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές και προεκλογικές τους ανάγκες ενόψει των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου και με δεδομένο ότι έξι μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές απαγορεύονται οι τροποποιήσεις των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ) αφήνουν να διαιωνίζεται μια ευνοιοκρατική και αναξιοκρατική κατάσταση σε ότι αφορά τις κρίσεις προϊσταμένων.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «κατασκεύασμα» του κ. Καμίνη και των Μ.Μ.Ε τα «κυκλώματα» των εργαζομένων στα ληξιαρχεία

Δελτίο Τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ για την προσπάθεια δημάρχων και Μ.Μ.Ε. με αφορμή την «μικρή Μαρία των Ρομά» να συκοφαντήσουν και να απαξιώσουν τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αφορμή τα γεγονότα σχετικά με την «μικρή Μαρία των Ρομά» διαπιστώνει ότι αποκρύπτεται η πραγματικότητα και η αλήθεια τόσο από τους εμπλεκόμενους Δημάρχους όσο και από τα Μ.Μ.Ε.

Στη Βουλή, σήμερα το νομοσχέδιο με τις επώδυνες αλλαγές για το Ασφαλιστικό

«Μαχαίρι» στις πρόωρες συντάξεις και μοντέλο ΙΚΑ για τα «ευγενή» Ταμεία των ΔΕΚΟ και δυσάρεστες αλλαγές για περίπου 350.000 ασφαλισμένους, που βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας μπορούν να αποχωρήσουν πριν από το 62ο έτος, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Μεγάλοι χαμένοι θα είναι όσοι έχουν μέχρι σήμερα συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης, αλλά δεν έχουν «πιάσει» το όριο ηλικίας. Απελευθέρωση των απολύσεων, κατασχέσεις και μείωση στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων προανήγγειλε ο υπουργός εργασίας.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

35ο Συνέδριο ΑΔΕΔΥ: Αναγκαία η δημιουργία ενός Πλειοψηφικού-Ταξικού-Εργατικού Μετώπου Ανατροπής.

Του Γιώργου Χαρίση*

Από τις 27 έως τις 29 Νοέμβρη διεξάγεται το 35ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Ο ημερολογιακός χρόνος λίγος, πυκνός όμως ο πολιτικός, αφού φαντάζει σαν να έγινε ολική επαναφορά στις συνθήκες ζωής του ’50 και του ’60, με τις ανατροπές που έχουν συντελεστεί στη ζωή της πλειοψηφίας των εργαζομένων να μας φέρνουν εκεί!

Παραλύουν τους δήμους για να βγάλουν «πλεονάζον» προσωπικό



ΥΠΕΣ: Ασκήσεις επί χάρτου για την απόλυση 4.500 δημοτικών υπαλλήλων – 3.000 από Αθήνα, Πειραιά, Θεσ/νικη

"ΕΝΩΣΗ ΘΑ ΠΗ ΔΥΝΑΜΗ"


Θεσσαλονίκη: Παρέλαση υπό τις ασπίδες και των γκλοπς της συγκυβέρνησης



Αυταρχικό «φράγμα» στη συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, έστησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, ενώ χαρακτηριστικό του κλίματος της αστυνομοκρατία στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι το γεγονός ότι η μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ, που απαγόρευαν ,σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και γονείς που ήθελαν να πλησιάσουν την παρέλαση ώστε να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν!

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση από το ΙΚΑ και το Δημόσιο

Όσοι ασφαλισμένοι θεμελιώνουν σύνταξη, μπορούν να πάρουν μειωμένη σύνταξη στα 62 και πλήρη στα 67, όπου προβλέπεται η δυνατότητα οι ασφαλισμένοι να λάβουν πλήρη σύνταξη στα 62, με την προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης.

Οι ρυθμίσεις αυτές, ισχύουν τόσο στο δημόσιο όσο και στα ασφαλιστικά ταμεία, με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως τα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ αυξημένα όρια ηλικίας προβλέπονται για όσες μητέρες δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης το τέλος του 2012.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

«οι δήμ(ι)οι του μέλλοντος...»

«Μπίζνες σε δήμους και περιφέρειες της χώρας»
Του Σπύρου Τζόκα*

Το δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ μάς ενημέρωνε: «Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Κώστα Ασκούνη, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου της Νυρεμβέργης και προέδρου της Γερμανικής Ένωσης Πόλεων δρ Ούλριχ Μάλι, συμμετέχουν στις εργασίες της 4ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV IV), η οποία πραγματοποιείται 22 και 23 Οκτωβρίου και έχει θέμα 'Ο δήμος του μέλλοντος'».

Με ψεύδη και αυθαιρεσίες αποποιείτε τις ευθύνες του ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης και σπιλώνει ανθρώπινες αξιοπρέπειες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης από πρώην «συνήγορος του πολίτη» έχει μετεξελιχθεί μνημονιακότερος των μνημονίων. Αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους με απίστευτη εχθρότητα, προσπαθεί να τους διασύρει προκειμένου να αποτινάξει από πάνω του τις ευθύνες  με το οποιοδήποτε κόστος για τους εργαζόμενους, είτε ηθικότητας ή και νομιμότητας.

«Επίκουρο» των μεθοδεύσεων του ο δήμαρχος κ.Καμίνης έχει βρει τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων (Σ.Ε.Δ.Α), που στο βωμό της πολιτικής – παραταξιακής σκοπιμότητας δεν έχει καμία αναστολή να αφήνει υπονοούμενα για συναδέλφους του στις βραδυνές και μεσημεριανές εκπομπές που τον καλούν και προπαγανδίζουν την «διαπλοκή» των εργαζομένων.

«Η Εργασία είναι δικαίωμα - Όχι στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες»

Ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι δεν φαίνεται να είναι αρκετοί για τη μνημονιακή συγκυβέρνηση, αφού μαζί με τους τροϊκανούς φίλους της οδηγεί πάνω από 40.000 εργαζόμενους του Δημοσίου στη διαθεσιμότητα και την απόλυση.

Ήδη, το φάσμα της ανεργίας βιώνουν μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δίδασκαν στα επαγγελματικά λύκεια, δημοτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια και τα ασφαλιστικά ταμεία, σχολικοί φύλακες, υπάλληλοι υπουργείων και άλλων φορέων του Δημοσίου.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση: Γενική Πανεργατική Απεργία στις 6 Νοέμβρη

Ημέρα πολιτικής αντίστασης στο μνημονιακό καθεστώς 

Απεργία αντίστασης στις διαθεσιμότητες-απολύσεις 

Απεργία αντίστασης και κοινής δράσης μαζί με τα 2 εκατομμύρια ανέργων 

Απεργία για το 1 εκατομμύριο συναδέλφων που δεν έχουν περίθαλψη 

Για τις 500.000 οικογένειες που δεν έχουν ούτε ένα ευρώ εισόδημα 

Ημέρα κινητοποίησης των νέων ανθρώπων που μεταναστεύουν

Ψάχνονται και αυθαιρετούν οι δήμαρχοι για τις «χαμένες» κλήσεις

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου για τις αυθαιρεσίες της δημοτικής αρχής του κ. Πατούλη για την «Παράλληλη άσκηση καθηκόντων από υπαλλήλους του Δήμου αρμοδιοτήτων Δημοτικής Αστυνομίας».

Στη Γερμανία «κατεδαφίζουν» την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δελτίο τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την συμμετοχή δεκάδων αιρετών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Νυρεμβέργη.
Βασικό θέμα της συνέλευσης  «ο δήμος του μέλλοντος» πως θα απαξιωθούν περισσότερο υπηρεσίες και προσωπικό των δήμων προκειμένου να εκχωρηθούν στα μεγάλα εγχώρια και ξένα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα και να καλυφθούν οι ανάγκες των δανειστών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου σε ρυθμό Φούχτελ και μνημονίων.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου καταγγέλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την καταπάτηση των εργασιακών σχέσεων που επιχειρεί  η δημοτική αρχή του κ.Πατούλη και ιδρύει Κοιν.Σ.Επ προκειμένου να καταργήσει οργανωμένες υπηρεσίες του δήμου, ανοίγοντας την κερκόπορτα στις ιδιωτικοποιήσεις και οδηγώντας στο αδιέξοδο της ανεργίας τους εργαζόμενους οι οποίοι θα κριθούν ως πλεονάζον προσωπικό.

Λαιμητόμος σε συντάξεις - όρια - εφαπαξ - ειδικά ταμεία - οργανισμούς!

καταιγίδα τα νέα μέτρα!
πλήττονται άμεσα σχεδόν 400.000 ασφαλισμένοι!

Με εξαγγελίες που μετά διαψεύδονται και διαρροές επί διαρροών το οικονομικό επιτελείο σπέρνει σύγχυση σχετικά με το περιεχόμενου το νέου ασφαλιστικού και των νέων σκληρών μέτρων που θα επιβληθούν.

Εχει γίνει ήδη, σαφές ότι δρομολογούνται οδυνηρές αλλαγές με πρώτη ανάμεσά τους την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων από τον Ιανουάριο του 2014 και τη μείωση των επικουρικών και των εφάπαξ μέσω της εφαρμογής της ρήτρας αυτόματης διόρθωσης, δηλαδή της κάλυψης των ελλειμμάτων των ταμείων χωρίς ενίσχυση της κρατικής επιχορήγησης.

Άμα έχεις τέτοιους φίλους….

Η ΑΔΕΔΥ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα καλεί τους συνταξιούχους στους οποίους το μνημονιακό μπλοκ με Νομοθετικές ρυθμίσεις πετσόκοψε το εφάπαξ να καταθέσουν στο ταμείο Πρόνοιας προσφυγή με την οποία να θεωρούν παράνομη τη περικοπή και ζητούν την πλήρη καταβολή του ποσού που δικαιούνται.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Αυτόνομη Παρέμβση: Διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, οδηγούν σε συντάξεις πείνας

Η επιχείρηση του μαύρου μετώπου της μνημονιακής συγκυβέρνησης, να διαλύσει και ουσιαστικά να καταργήσει την Κοινωνικής Ασφάλιση, με δραματική μείωση των παροχών, μέχρι του σημείου εξαφάνισης, δεν έχει τελειωμό.
Οι δηλώσεις Στουρνάρα, σε συνδυασμό με τις διαρροές στον τύπο, για δραματική μείωση των κύριων συντάξεων, ουσιαστική κατάργηση των επικουρικών και του εφάπαξ, σε συνδυασμό με την αύξηση των ορίων ηλικίας και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, οδηγούν σε συντάξεις πείνας που θα τις «απολαμβάνουν» οι εργαζόμενοι, όταν θα βρίσκονται στα βαθιά γεράματα.

Το τεκμήριο αθωότητας ισχύει μόνο για τους αιρετούς όχι για τους εργαζόμενους.


Έγγραφο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ στους αρμόδιους υπουργούς για την διάταξη του σχεδίου νόμου του ΥΠ.ΕΣ που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά για τις πειθαρχικές και ποινικές διώξεις των αιρετών.

Ο εξευτελισμός των εργαζομένων των Ο.Τ.Α από την συγκυβέρνηση συνεχίζεται

Ανακοίνωση της Εκτελεστική Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την συνεχιζόμενη απαξίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του εξευτελισμού των εργαζομένων σε αυτή, με αφορμή την καθυστέρηση καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλει την δημοτική αρχή Καβάλας

Με την παρακάτω ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλει τη δημοτική αρχή Καβάλας και ειδικότερα τον δήμαρχο κ. Κ.Σιμιτσή για την πρόωθηση των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών του δήμου μέσω δημιουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

Ψήφισμα από τους πεζοπόρους Σχολικούς Φύλακες στα κόμματα της Βουλής

Η κατάληξη της πεζοπορίας των Σχολικών Φυλάκων από την Θεσσαλονίκη χτες στην Αθήνα ήταν η βουλή όπου παρέδωσαν ψήφισμα στα κόμματα του κοινοβουλίου (πλην της χρυσής αβγής).

Να σημειώσουμε ότι το ψήφισμα διαβάστηκε και εγκρίθηκε από όλη την μεγαλειώδη πομπή που είχε σχηματιστεί στην τελευταία χιλιομετρική απόσταση ΕΡΤ - Σύνταγμα από τους χιλιάδες εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Μαραθωνοδρόμων, της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Εμείς αδερφέ μου, δεν περπατήσαμε για να ξεχωρίσουμε απ’ τον κόσμο, περπατάμε για να ενώσουμε τον κόσμο»

Με αυτά τα απλά λόγια και παραφράζοντας τους στοίχους του Γ. Ρίτσου, μπορεί κανείς να περιγράψει τον ηρωικό αγώνα διαρκείας που ξεκίνησαν οι Μαραθωνοδρόμοι του Πρωτογενούς Πλεονάσματος «Ανεργίας – Ανέχειας – Εξαθλίωσης», Σχολικοί Φύλακες, από τις 28 Σεπτεμβρίου διανύοντας την απόσταση Θεσσαλονίκη – Αθήνα με τα πόδια.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Δημόσιο: Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος

Καθοριστικός παράγοντας για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στο δημόσιο το έτος συμπλήρωσης της 25ετίας, με κερδισμένους όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012.

Προσόντα και προϋποθέσεις για Εξωτερικοί Φύλακες και φύλαξης καταστημάτων κράτησης

Καθορισμός προσόντων και προϋποθέσεων και η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των υπαλλήλων, των αναφερόμενων στο άρθρο 81 του ν.4172/2013, στους κλάδους ΔΕ εξωτερικής φρούρησης και ΔΕ φύλαξης των καταστημάτων κράτησης.

ΠΟΕ - ΟΤΑ : Τρίωρη παναττική στάση για τους Μαραθωνοδρόμους Σχολ. Φύλακες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΡΙΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
3ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (10.00 – 13.00)


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της και στη συνέχιση των πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων της ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, στάθηκε αρωγός από την πρώτη στιγμή στους «μαραθωνοδρόμους» Σχολικούς Φύλακες του Νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έχοντας ξεκινήσει με τα πόδια από την Θεσσαλονίκη φτάνουν σιγά-σιγά στον τελικό τους προορισμό που είναι η Αθήνα.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Οριζόντιες οι απολύσεις στους Δήμους, προσχηματική η αξιολόγηση

Έχουμε ακούσει πολλές φορές δια στόματος υπουργού Εσωτερικών ότι αν δεν προχωρήσει η αξιολόγηση τότε θα υποχρεωθούμε σε οριζόντιες απολύσεις κι ας είναι άδικες. Ή στους δήμους θα μείνουν μόνο όσες υπηρεσίες αντέχουν τα οικονομικά τους.

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Οι Σχολκοί Φύλακες δίνουν μαθήματα Ζωής

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Σήμερα το πρωί Σάββατο 19 Οκτώβρη,  οι Συνάδελφοι από την Συντονιστική Επιτροπή των Σχολικών Φυλάκων Νομού Θεσσαλονίκης, έφτασαν στα Οινόφυτα.

'Ενα μήνα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων ολοκληρώθηκε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι για τη συμπλήρωση ενός μήνα από τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά. «Ο Παύλος ζει στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή» ήταν το κεντρικό σύνθημα του συλλαλητηρίου. 

Κάλεσμα του συντονιστικού των εργαζομένων σε διαθεσιμότητα

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους για συμμετοχή στο σημερινό (Σάββατο 19/10/2013) πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, αλλά και στην μαραθώνια πορεία των σχολικών φυλάκων της Θεσσαλονίκης, απευθύνει το συντονιστικό των εργαζομένων σε διαθεσιμότητα, το οποίο πραγματοποίησε σήμερα ευρεία σύσκεψη στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α: Να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !

Ο Αγώνας των Μαραθωνοδρόμων Σχολικών Φυλάκων είναι αγώνας όλων μας

Συνάδελφοι
 
Η ΑΣΚ –ΟΤΑ αναγνωρίζοντας την αξία της μεγάλης απόφασης που πήραν οι Σχολικοί Φύλακες να   πραγματοποιήσουν τον «Μαραθώνιο Πρωτογενούς Πλεονάσματος Ανεργίας – Ανέχειας – Εξαθλίωσης», διανύοντας με τα πόδια την απόσταση Θεσσαλονίκη – Αθήνα, βρίσκεται απ’ την αρχή συμπαραστάτης στο πλευρό τους.

ΑΔΕΔΥ: Οι σχολικοί φύλακες ΕΡΧΟΝΤΑΙ- Οι εργαζόμενοι της Αθήνας τους ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ αγωνιστικά.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους της Αττικής, τους άνεργους και τα Σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην υποδοχή των πεζοπόρων σχολικών φυλάκων, οι οποίοι έρχονται τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013, στο Μαραθώνα και την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013, το μεσημέρι θα καταλήξουν στην πλατεία Συντάγματος. 

ΦΕΚ με το «προσοντολόγιο» των Δημοτικών Αστυνομικών για την ΕΛ.ΑΣ

Δημοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών διοικητικής μεταρρύθμισης – ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και δημοσίας τάξης – προστασίας του πολίτη που αφορά τα προσόντα των δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι από την 23 /9/ 2013 μετά τον «ξαφνικό θάνατο» της υπηρεσίας, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Πανελλαδικής Απεργιακής Κινητοποίησης την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013.

Εργαζόμενοι στα ΑΕΙ-ΤΕΙ: Ακουμπάμε στον διπλανό μας

Εργαζόμενοι στα ΑΕΙ-ΤΕΙ    

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/10 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
 
Συναυλία για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο Ενάντια στις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
 
Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 6.00 μμ στα Προπύλαια
Λέμε ΟΧΙ στον φόβο!
Ακουμπάμε στον διπλανό μας!

Είσοδος ελεύθερη
εργαζόμενοι-απεργοί & φοιτητές ΕΚΠΑ - ΕΜΠ και μέλη ΔΕΠ ΕΜΠ

<<Οι εργαζόμενοι και φοιτητές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποστέλλουμε:

Αντιφασιστική Διαδήλωση στην Μνήμη του Παύλου Φύσσα



Όλοι στη διαδήλωση
Παρασκευή  18 Οκτώβρη 6 μ.μ.
στο Κερατσίνι (Τσαλδάρη)

Δεκάδες είναι οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε κάθε γωνία της χώρας. Γειτονιές, συνδικάτα, σύλλογοι και οργανώσεις του λαϊκού κινήματος βγαίνουν στους δρόμους, ενάντια στο μαύρο φασισμό, που όπλισε το δολοφονικό χέρι που σκότωσε τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα.

Η "Χρυσή Αυγή" είναι το μακρύ χέρι των αφεντικών και του κράτους, πρέπει να απομονωθεί σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, πόλη. Καμία ανοχή.  Η πάλη κατά του φασισμού πρέπει να γίνει υπόθεση του μαζικού κινήματος, δεν μπορεί να αφεθεί στην κυβέρνηση και το κράτος!

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Επείγουσα ενημέρωση από τους υπαλλήλους του ΕΜΠ: Σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα τους

Η επίσημη ηλεκτρονική πλατφόρμα της απογραφής των υπαλλήλων των ΑΕΙ, η οποία έχει τεθεί σε λειτουργία από την Τετάρτη 16/10/2013, καταγράφει δεδομένα τα οποία διαθέτει ήδη η κυβέρνηση και η Ενιαία Αρχή Πληρωμών μέσω των τακτικών απογραφών των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι αξιοπερίεργο γιατί το Υπουργείο Παιδείας ακολουθεί αυτή την περιττή διαδικασία.

Εργατικές κινητοποιήσεις σε εξέλιξη

Ο αγώνας των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, το λουκέτο σε δημόσιες υπηρεσίες, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που παρέχουν τα κοινωνικά αγαθά, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται και κλιμακώνεται.

Επίδομα θέσης ευθύνης στους προϊσταμένους των παιδικών σταθμών


Το υπουργείο Οικονομικών, με την απάντηση που δίνει σχετικά με το επίδομα θέσης ευθύνης, συνεχίζει να θεωρεί τους προϊσταμένους των παιδικών και βρεφικών σταθμών των ΟΤΑ, ως προϊστάμενους δευτέρας κατηγορίας.
Ολόκληρη η απάντηση έχει ως εξής:

ΠΟΕ-ΟΤΑ : υποδεχόμαστε τους «Μαραθωνοδρόμους» Σχολικούς Φύλακες

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί τους Συλλόγους – Μέλη της προκειμένου να υποδεχτεί όλος ο κλάδος τους Μαραθωνοδρόμους του «Πρωτογενούς Πλεονάσματος» Ανεργίας – Ανέχειας – Εξαθλίωσης, Σχολικούς Φύλακες που διανύουν με τα πόδια την απόσταση Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Νέα ήθη! Συνέλαβαν ξανά μαθητές σε κατάλυψη!


Μετά τη Λαμία, στην Ηγουμενίτσα οι νέες μαθητικές συλλήψεις

Ο αυταρχισμός σε πιο αποτρόπαιες εκδοχές


Δέκα μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης (16/10), εντός του προαυλίου χώρου του σχολείου, μετά από μήνυση που κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας, οι Διευθυντές του ΕΠΑΛ αλλά και του ΙΕΚ τα οποία συστεγάζονται.

Επέμβαση των ΜΑΤ στην κατάληψη από άνεργους της Π.Ε. Χαλκίδας

Οι αστυνομικοί εκκένωσαν το κτήριο. Συνελήφθησαν 13 εργαζόμενοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο χώρο της αντιπεριφέρειας.

Στο δρόμο οι καθαρίστριες – Δε θα μας απολύσει ο Στουρνάρας, λένε

Δεκάδες καθαρίστριες συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το υπ. Οικονομικών στην Καρ. Σερβίας, καθώς 595 στο σύνολο έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις 18 Σεπτεμβρίου. Καταγγέλλουν την εκχώρηση της δουλειάς του σε ιδιωτικές εταιρείες καθαρισμού. Την «κατανόησή» του εξέφρασε ο υφυπουργος Αν. Μαυραγάνης, δηλώνοντας ταυτόχρονα «αναρμόδιος». Ολονύχτια διαμαρτυρία από το απόγευμα.

δημοσίευσε ...