Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

«Κρυφτό» της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Θερμαϊκού και των εργαζομένων για τα κέρδη του εργολάβου.

Σε «κρυφτούλι» κατέφυγαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Θερμαϊκού προκειμένου να αποφύγουν την προγραμματισμένη για σήμερα (30/7/2015) μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων, οι οποίοι αντιδρούν στα σχέδια της δημοτικής αρχής για την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας και την ανάθεση αυτής για δύο χρόνια σε εργολάβο.
Κάτω από την αστυνόμευση των δυνάμεων καταστολής του κ. Πανούση πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους εργαζόμενους στους Συλλόγους – Μέλη του νομού Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΠΟΕ-ΟΤΑ : ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων.

Με ταχύτατο ρυθμό αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιχειρούν να ιδιωτικοποιήσουν υπηρεσίες των δήμων ή να αναθέσουν κομμάτι εργασιών αυτών σε εργολάβους με άλλοθι τους μνημονιακούς νόμους.
Δεν ήταν η πρώτη κινητοποίηση που πραγματοποίησε χθες (28/7/2015) το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου παρουσία και ισχυρού κλιμακίου μελών της εκτελεστικής επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να αποτρέψουν τρεις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του δήμου σε καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό και φύλαξη. Τελικά μετά την δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων τα θέματα αποσύρθηκαν για άλλη μία φορά από την οικονομική επιτροπή του Δήμου.

Εγκύκλιος για αντιμετώπιση καύσωνα – Τι προβλέπει για ωράριο και χώρους εργαζομένων

Tην προσοχή των αρμόδιων υπηρεσιών για τον επερχόμενο καύσωνα εφιστά με εγκύκλιό της η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και αναφέρει λεπτομερώς τις επιπτώσεις από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών στον πληθυσμό. Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει, «οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής». Επιπλέον, «οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο, εφόσον κριθεί αναγκαίο, εκτάκτων μεταβολών στα ωράρια λειτουργίας των διαφόρων υπηρεσιών του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με έμφαση στον περιορισμό της μετακίνησης μεγάλου αριθμού ατόμων κατά τις θερμότερες ώρες» Αναλυτικότερα:

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΜΕΤΑ: Η επίθεση στον κόσμο της εργασίας δε σταματά στα «προαπαιτούμενα»

Στις 15 και 22 Ιουλίου 2015, η Ελληνική Βουλή «νομοθέτησε» τα περίφημα «προαπαιτούμενα μέτρα» προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία που θα οδηγήσει στο 3ο μνημόνιο. Παρόλα αυτά, τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που φέρουν τους τοκογλύφους – δανειστές να έχουν νέες απαιτήσεις από την ελληνική κυβέρνηση, απαιτήσεις που θα κληθούν να πληρώσουν τα «συνήθη υποζύγια», ο κόσμος της εργασίας, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι φτωχές λαϊκές τάξεις.

Οι απαιτήσεις τους αποδεικνύουν πλέον ξεκάθαρα ακόμα και στους πιο καλόπιστους, πως η άποψη που λέει ότι - παρά την επαχθή συμφωνία των Βρυξελλών - υπάρχουν ακόμα δυνατότητες για να ασκηθεί μια εσωτερική κοινωνική πολιτική υπέρ των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, είναι έωλη.

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Αλαζονική άσκηση εξουσίας από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αγίας Παρασκευής

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καταγγέλλει την επίθεση που δέχθηκε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής και η πρόεδρος του Στέλλα Τζανίνη, από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεράσιμο Βλάχο στην προχθεσινή συνεδρίαση (20/7/2015).
Προφανώς ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Αγίας Παρασκευής ευρισκόμενος σε σύγχυση μπέρδεψε τις συμφωνίες και τις αποφάσεις μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων με το συνδικαλιστικό κίνημα και τη δράση του.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Να σταματήσει η εκμετάλλευση των εργαζομένων «κοινωφελούς εργασίας»

Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ είναι ενάντια στο διαχωρισμό και τη δημιουργία εργαζομένων πολλών ταχυτήτων καθώς και στην προσπάθεια άλωσης των εργασιακών σχέσεων με κάθε νέα μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας.

Tα οξυμένα προβλήματα της ανεργίας και της έλλειψης προσωπικού στους δήμους και στις δημόσιες υπηρεσίες που είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, δεν λύνονται με «εκμετάλλευση».

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια - ΟΛΟΙ στα συλλαλητήρια στις 22/7/2015

Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τη ΝΙΚΗ!

Την Τετάρτη 22 Ιούλη 2015 ψηφίζεται ο δεύτερος κύκλος των προαπαιτούμενων του 3ου μνημονίου, με τις συνέπειες του πρώτου κύκλου, που ψηφίστηκαν στις 15 Ιούλη ήδη να τις βιώνουν οι εργαζόμενοι, με τις αυξήσεις στις τιμές χιλιάδων προϊόντων και ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και τις μειώσεις στις συντάξεις όσων δημοσίων υπαλλήλων έχουν αποχωρήσει από 1/1/2015 ή όσων εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης από 30/6/2015 και μετά, με μεγαλύτερες επιπτώσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους!

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Συλλαλητήριο κατά της 2ης δέσμης του νέου μνημονίου - Προπύλαια: Τετάρτη 22/7, ώρα 19.30

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή και ψηφίστηκε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ένα νέο μνημόνιο λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων, μαζικών εκποιήσεων, υποθήκευσης του δημόσιου πλούτου της χώρας και ανατροπής ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Ποιες κατηγορίες ασφαλισμένων εξαιρούνται από την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων

Πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων δεν θα επηρεαστούν την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που αναμένεται να ψηφιστεί μεθαύριο στη Βουλή.
Οι κατηγορίες ασφαλισμένων που δεν επηρεάζονται από τις προωθούμενες ανατροπές στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις είναι:

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Εξώσεις με τα Σώματα Ασφαλείας στην υπηρεσία των τραπεζιτών!

Την Τετάρτη 22, σύμφωνα με την επαχθή συμφωνία των Βρυξελλών, πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή και το δεύτερο πολυνομοσχέδιο που αφορά:

α) στην κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων και την αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 67 έτη, β) στην κατάργηση της ευνοϊκής μεταχείρισης και των εκπτώσεων φόρων (εισοδήματος, πετρελαίου) στους αγρότες, γ) στη θέσπιση του νέου Ταμείου Αποκρατικοποίησεων (υπό την εποπτεία των τοκογλύφων και φερνή 50 δισ. ευρώ από την ελληνική περιουσία), δ) στην εισαγωγή στην ελληνική νομοθεσία της κοινοτικής Οδηγίας για το «bail in» («κούρεμα» καταθέσεων, προστασία κάτω από τις 100.000 ευρώ) και... ε) στην υιοθέτηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για την επιτάχυνση των δικών, μεταξύ των οποίων και αυτές για τα «κόκκινα δάνεια», τα χρεωμένα σπίτια των πολιτών δηλαδή (οι δικηγορικοί σύλλογοι ήδη έχουν αντιδράσει στο τελευταίο).

Χαρίσης: Ο λαϊκός παράγοντας, το συνδικαλιστικό κίνημα θα εμποδίσουν την εφαρμογή του μνημονίου 3

«Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης είναι πολύ σκληρές, οι στόχοι δεν πρόκειται να πιαστούν, και άρα θα πρέπει να μπουν και νέα μέτρα», προέβλεψε -μιλώντας την Κυριακή «στο Κόκκινο» και στο Διονύση Ελευθεράτο- ο γραμματέας του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης, κληθείς να σχολιάσει τα προαπαιτούμενα, τη συμφωνία των Βρυξελλών και το μνημόνιο 3.
Όπως υπογράμμισε, τα μέτρα είναι επώδυνα, μη εφαρμόσιμα και ουσιαστικά με τα δύο νομοθετήματα της κυβέρνησης (σ.σ.: το ένα ψηφίστηκε την προηγούμενη Τετάρτη και το άλλο θα ψηφιστεί στις 22 Ιουλίου) έρχονται να εφαρμοστούν όλα εκείνα τα μέτρα που δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν την προηγούμενη περίοδο λόγω των αγώνων των εργαζομένων και του λαού. Ο λαϊκός παράγοντας, το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα θα αντιδράσουν και τώρα, και θα εμποδίσουν εκ νέου την εφαρμογή τους, τόνισε.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

«Πάρτι» εργολαβιών και εργολάβων στο Δήμο Αμαρουσίου

Μεγάλο φαίνεται πως είναι το «πάρτι» των αναθέσεων εργασιών σε εργολάβους που έχει στηθεί στο Δήμο Αμαρουσίου. Αλλά η Δημοτική Αρχή δεν μένει μόνο στην μερική ανάθεση εργασιών προχωράει στην ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση του τομέα οδοσάρωσης, ως αρχή για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόσφατα φερόμενος ως διεκδικητής της προεδρίας της Ν.Δ, εκφραστής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και υποστηρικτής των μνημονίων, παλαιών και νέου, απαξιώνοντας πρώτα την υπηρεσία καθαριότητας από προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό επιχειρεί τώρα την ιδιωτικοποίηση της.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Οι αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση με τη συμφωνία κυβέρνησης - τοκογλύφων

Μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο με εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου από την 1η Ιανουαρίου 2016 και εφαρμογή νέου σχήματος κινητικότητας από τον προσεχή Οκτώβριο, προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Ολόκληρο το σ/ν «τερατούργημα» του 3ου μνημονίου με την αντιλαϊκή και φορομπηχτική επίθεση μέσω ΦΠΑ και ασφαλιστικού

Ολόκληρο το νομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα του μνημονίου 3 που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή δημοσίευσε κατ' αποκλειστικότητα το enikonomia.gr. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νομοσχέδιο το επεξεργάστηκε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπ. Σαγιάς και ουδείς υπουργός το είδε. Διαβάστε ολόκληρο το νομοσχέδιο (εδώ ανάλυση για τη συμφωνία - ντροπή με τους τοκογλύφους). 

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ
«Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας
με το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ)»

«Δεν καταθέτουμε τα όπλα» απεργούμε - αντιστεκόμαστε

Οι εργαζόμενοι και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας βρισκόμαστε για τρίτη φορά μέσα σε 6 χρόνια αντιμέτωποι με μια νέα μνημονιακή λαίλαπα.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το 3ο μνημόνιο που κάτω από τους ωμούς εκβιασμούς, τις οικονομικές - πολιτικές παρεμβάσεις και τις απειλές της Ε.Ε – Ε.Κ.Τ – Δ.Ν.Τ. και των εγχώριων εκπροσώπων τους και παρερμηνεύοντας το ισχυρό παλαϊκό ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να συμφωνήσει.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Συνδικάτα σε θέσεις μάχης για τα νέα μέτρα

Στην υλοποίηση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου προχωράει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση για την ημέρα που θα έρθουν προς ψήφιση στη βουλή τα νέα μέτρα. Ενώ καλεί τους Συλλόγους – Μέλη της να πραγματοποιήσουν ενημερωτικές συγκεντρώσεις – συνελεύσεις στους χώρους εργασίας για την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην απεργία.
24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων από την βουλή προκήρυξε και η ΑΔΕΔΥ.

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Ώρα ενότητας και ευθύνης.

Του Βασίλη Γκιτάκου

Στις 5 του Ιούλη, ο λαός μας αποφάσισε να πάρει στα δικά του χέρια τη διαπραγμάτευση, μετά το κάλεσμα και της κυβέρνησης για δημοψήφισμα, έστειλε ένα βροντερό και υπερήφανο ΟΧΙ στα πολιτικά κοράκια της Ε.Ε-Ε.Κ.Τ και Δ.Ν.Τ. που συνεχίζουν να θέλουν να κατασπαράξουν τη χώρα μας και το λαό της.

Η μεγαλειώδης νίκη του 61,3% ήταν μια ταξική νίκη του λαού μας απέναντι στο ξένο και εγχώριο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο που επί πολλά χρόνια (όχι μόνο 5) επιχειρεί την ισοπέδωση της κοινωνίας, τη διάλυση του κράτους και την μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους.

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Η πρόταση της κυβέρνησης δυστυχώς είναι ένα νέο μνημόνιο!

Του Γιώργου Χαρίση

Η πρόταση της κυβέρνησης είναι ένα νέο μνημόνιο το ίδιο επώδυνο όπως τα προηγούμενα, παρόμοιο μ' αυτό που καταψήφισε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα στις 5 του Ιούλη, προβλέπει αποικιοκρατικούς όρους, φορτώνει νέα βάρη σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους και αγρότες και ανατροφοδοτεί την οικονομία με νέα υφεσιακά μέτρα.

ΟΧΙ σε νέο μνημόνιο και στη συνέχιση των αντεργατικών πολιτικών

Η πρόταση της κυβέρνησης για την υπογραφή συμφωνίας με τους λεγόμενους «θεσμούς» αποτελεί ένα νέο μνημόνιο, το ίδιο επώδυνο για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους, με το οποίο θα συνεχιστούν η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου της χώρας, καθώς και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Γίνεται με τους ίδιους αποικιοκρατικούς όρους που έγιναν και τα προηγούμενα.

Ολόκληρη η πρόταση της κυβέρνησης στους τοκογλύφους δανειστές στα ελληνικά από το ΜΕΤΑ

To META, μετά την πρόταση των 47 σελίδων που είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση, προχώρησε και στη μετάφραση της νέας πρότασης – νομοσχεδίου, που συζητείται στη Βουλή και έχει αποσταλεί στους τοκογλύφους.
Από τα βασικά στοιχεία της, η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ για όλους τους συνταξιούχους από το τέλος Δεκεμβρίου του 2019, η δημιουργία ισχυρών αντικινήτρων για την πρόωρη συνταξιοδότηση, η μεταρρύθμιση του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, αρχής γενομένης την 1η Ιανουαρίου 2016, η απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων (όπως, για παράδειγμα, οι συμβολαιογράφοι) και μεταφορά της (νέας) νομοθεσίας για τις συλλογικές συμβάσεις στο τελευταίο τρίμηνο του 2015.

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Μέτωπο αγώνα για την αποτροπή μιας νέας μνημονιακής συμφωνίας

Από το Χρήστο Κόνιαρη
Αυτές τις ώρες παίζεται ένα χοντρό παιχνίδι στις πλάτες του ελληνικού λαού και των εργαζομένων της χώρας. Οι τροικανοί «εταίροι» μας και οι μνημονιακές δυνάμεις που πήραν αποστομωτική απάντηση  στο πρόσφατο δημοψήφισμα φαίνεται ότι επιστρέφουν ως «νικητές». Η ταξική ψήφος στο δημοψήφισμα παραγνωρίζεται, οι δυνάμεις του συστήματος σηκώνουν και πάλι κεφάλι.
Οι προτάσεις της κυβέρνησης για την επίτευξη «συμφωνίας» που βλέπουν το φως της δημοσιότητας οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα και με μαθηματική ακρίβεια στη συνέχιση των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Σε δημόσια διαβούλευση το σ/ν για την αξιολόγηση στο Δημόσιο – Τι περιλαμβάνει

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από την Τετάρτη 8 Ιουλίου και μέχρι την Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «Αξιοκρατία, συμμετοχή και αποτελεσματικότητα στην διοίκηση» (εδώ η δημόσια διαβούλευση).

Το σ/ν αποτελείται από δύο μέρη:

Κάλεσμα του ΜΕΤΑ στη Μεγάλη Συγκέντρωση του ΟΧΙ,Παρασκευή 10/7, ώρα 7.30 μμ

Το ΜΕΤΑ συμμετέχει στη Μεγάλη Συγκέντρωση του ΟΧΙ, που γίνεται την Παρασκευή 10 Ιούλη, στο Σύνταγμα και στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, στις 7.30 μμ, και καλεί όλους τους πολίτες, τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, το λαό να δώσουν δυναμικό «παρών».

Διαδηλώνουμε κατά των νέων εκβιασμών των τοκογλύφων – δανειστών και των ντόπιων υποστηριχτών τους, που αδιαφορούν για το μήνυμα του ΟΧΙ και επιχειρούν για μια ακόμη φορά να επιβάλλουν μνημόνια, λιτότητα, νέα δεινά στον κόσμο της εργασίας, στο λαό, που -χωρίς καμία αιδώ- επιτάσσουν να παραβιαστεί το δημοκρατικό αίσθημα του λαού που εκφράστηκε με το 61,31% στο ΟΧΙ.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Εκτεθειμένοι οι Δήμαρχοι και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του «NAI»

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ χαιρετίζει τη μεγάλη αποφασιστικότητα των εργαζομένων στους Δήμους η οποία εκφράστηκε την Κυριακή 7 Ιουλίου 2015 ψηφίζοντας μαζικά ΟΧΙ, γυρίζοντας την πλάτη σε εκείνους τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τάχθηκαν υπέρ των δανειστών και υπέρ της συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής, της πολιτικής που πέντε χρόνια φτωχοποίησε και εξαθλίωσε τους εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν επηρεαστήκαν από τους εκβιασμούς και τις απειλές που επιχείρησαν Δήμαρχοι προκειμένου να επιβάλλουν τη θέση τους. Δεν υπέκυψαν στην τρομοκρατία των κλειστών τραπεζών, στις ωμές πολιτικές παρεμβάσεις των εκπροσώπων της τρόικα και του εγχώριου οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου ή στον άθλιο προπαγανδιστικό λόγο των συστημικών ΜΜΕ.

Νεκρός βρέθηκε ο σχολικός φύλακας στο συγκρότημα του Φυτόκου Μαγνησίας

Άσχημο παιχνίδι επιφύλαξε η μοίρα στον Άλκη Φοινικόπουλο, Σχολικό Φύλακα στο Φυτόκου Μαγνησίας. Ο άτυχος Σχολικός Φύλακας δεν πρόλαβε να χαρεί τη δικαίωση και την επαναπρόσληψη στη θέση εργασίας του, που αυταρχικά και βίαια του είχε στερήσει η προηγούμενη κυβέρνηση εφαρμόζοντας τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις και βρέθηκε χθες νεκρός μέσα στο σχολικό συγκρότημα που ήταν διορισμένος.
Η ιστοσελίδα e-thessalia.gr σχετικά αναφέρει:

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Το ΦΕΚ με την εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων

Το ΦΕΚ με την εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων, Δημόσιου και ΟΤΑ, που απασχολήθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια του Δημοψηφίσματος. Όπως αναφέρεται στη σχετική υπουργική απόφαση, που υπογράφουν ο Ν. Βούτσης και ο Δ. Μάρδας, «η εν λόγω αποζημίωση υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις, καθώς και σε φορολογία εισοδήματος».

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι ψήφισαν μαζικά OXI

Το ΜΕΤΑ χαιρετίζει τη μαζική υπερψήφιση του ΟΧΙ από τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία και την ψυχραιμία και αντοχή που επέδειξαν οι συνταξιούχοι και ο ελληνικός λαός απέναντι στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των ΜΜΕ, με τις τράπεζες κλειστές και τις απειλές για το κούρεμα των καταθέσεων.

Το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος και η συντριπτική επικράτηση του ΟΧΙ δείχνουν την υπερήφανη στάση του ελληνικού λαού, ανανεώνουν τη βούλησή του να βάλει τέρμα στα μνημόνια της καταστροφής και δίνουν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση να μην κάνει ούτε βήμα πίσω απέναντι στους εκβιασμούς των δανειστών.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι μίλησαν: ΟΧΙ 61,31%, - Ο Πειραιάς Νικητής του ΟΧΙ με 60,14%

Παρά το απίστευτο μπαράζ παρεμβάσεων που δέχθηκαν από τη μνημονιακή προπαγάνδα, τα συστημικά ΜΜΕ, το παλιό πολιτικό σύστημα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, ο λαός μίλησαν και είπαν ένα νέο ιστορικό ΟΧΙ. Είπαν ο λαός, οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται, η χώρα δεν πωλείται.

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Δήμος Πειραιά: «Καθείς εφ' ω ετάχθη»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 4/7/2015
Προφανώς και ενόχλησε τη Δημοτική Αρχή Πειραιά η κοινοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά που ακολουθώντας και την απόφαση της Π.Ο.Ε – Ο.Τ.Α, στηρίζει μαζικά το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015, προκειμένου οι εργαζόμενοι να δώσουν ηχηρό μήνυμα, προς όλους τις πλευρές, ότι δεν δέχονται άλλα μέτρα που παρατείνουν τη λιτότητα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση των εργαζομένων και του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Παρασκευή 3/7: Κάλεσμα του ΜΕΤΑ για τις μεγάλες συγκεντρώσεις υπέρ του ΟΧΙ

Το ΜΕΤΑ συμμετέχει στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται την Παρασκευή 3 Ιουλίου, στο Σύνταγμα / ώρα 19.30, στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης / ώρα στις 19.00, αλλά και στις άλλες πόλεις της χώρας, υπερασπιζόμενο το ΟΧΙ στα μνημόνια, στη λιτότητα, στους εκβιασμούς των τοκογλύφων – δανειστών, υπερασπιζόμενο τη Δημοκρατία και τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, που με μίσος προσπαθούν -ακόμα και τώρα- να εξαλείψουν οι τοκογλύφοι, το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο, καθώς και τα φερέφωνά τους (μνημονιακά κόμματα, συστημικά μέσα ενημέρωσης κτλ.).

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

«Η Δημοτική Αρχή Πειραιά εκφοβίζει και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 30 / 7 / 2015 αποφάσισε ομόφωνα ότι στηρίζει ξεκάθαρα την μαζική υπερψήφιση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που διενεργείται την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.


Η απόφαση μας αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις προθέσεις και την απόφαση που πήρε η δημοτική παράταξη «Πειραιάς Νικητής» του δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη και η οποία συντάσσεται ανοιχτά με τις εγχώριες εθελόδουλες πολιτικές ηγεσίες που στηρίζουν τις προτάσεις των τοκογλύφων δανειστών.

δημοσίευσε ...