Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Νέα Αξιολόγηση (ν.4369/2016): αναξιοκρατία και ύποπτη στοχοθεσία, τα βάρη στους εργαζόμενους...

 
Ο Δημόσιος Τομέας αποτέλεσε, τα τελευταία χρόνια, πεδίο εφαρμογής σκληρών μνημονιακών πολιτικών. Βασικοί άξονες των πολιτικών αυτών, που ασπάζεται σε μεγάλο βαθμό και η σημερινή κυβέρνηση με την υπογραφή του 3ου μνημονίου, αποτέλεσαν η ραγδαία μείωση των δομών του δημοσίου, οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, η μεταφορά αντικειμένων σε ιδιωτικά συμφέροντα, ο δραστικός περιορισμός του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, οι μεγάλες μειώσεις στους μισθούς (που μεσοσταθμικά αγγίζουν το 40%), η μείωση των δαπανών για τη λειτουργία του δημοσίου, που καθιστούν τη λειτουργία νευραλγικών υπηρεσιών (όπως νοσοκομεία, παιδικοί σταθμοί κλπ) αδύνατη.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Υποβαθμίζονται μισθολογικά οι ΔΕ με εμπειρία

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ερωτήσεις - απαντήσεις σχετικά με το ενιαίο μισθολόγιο ν. 4354/2015. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η νέα ερμηνευτική εγκύκλιος (ή η ορθή επανάληψη της εγκ. Υπ. Οικ. 2/1015 /ΔΕΠ/ 05.01.2016) είναι προς υπογραφή από τον αρμόδιο υπουργό, συνεπώς είναι θέμα χρόνου η δημοσίευσή της.

Η επαναφορά του 6ωρου δεν επιδέχεται παρερμηνεία, άμεση εφαρμογή από …χθες

Με την ψήφιση της επαναφοράς του 6ωρου στο παιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών σταθμών και της υποχρεωτικής πλέον εφαρμογής του σε όλο το εν λόγω προσωπικό ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας, δεν άργησαν να πέσουν οι μάσκες από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εμφανίζονται ως προοδευτικοί και ριζοσπάστες, εκτός αν παρά του ότι ο νόμος δεν χρήζει περαιτέρω διευκρινήσεων, έχουν διαφορετική πληροφόρηση από την ηγεσία του υπουργείου και ο νόμος κάνει διακρίσεις.
Ήταν γνωστή άλλωστε η θέση της πλειοψηφίας της Κ.Ε.Δ.Ε, που είναι αντίθετη με την επαναφορά του εξαώρου στο παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών, όπως μάλιστα την είχε διατυπώσει ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Πατούλης σε πρόσφατη συνάντησή που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου αποτέλεσε και σημείο οξυμένης αντιπαράθεσης από την πλευρά της ομοσπονδίας.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: μονόδρομος ο αγώνας της απόρριψης του αντιασφαλιστικού εκτρώματος

Οι μαζικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν την ημέρα της Πανελλαδικής-Πανεργατικής Απεργίας στις 4 Φεβρουαρίου 2016 σε μεγάλες πόλεις και στις πρωτεύουσες των Νομών της χώρας μας δείχνουν το δρόμο της εντατικοποίησης και κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρυθμιστική πρόταση της συγκυβέρνησης .

Ο συντονισμός και η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των επιστημονικών φορέων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων συντείνουν στη δημιουργία ενιαίου μετώπου ανατροπής της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης-απορρύθμισης που σε εφαρμογή του μνημονίου από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Με σεμνότητα η κοπή της πίτας του Σωματείου μας



Μέσα στο ευχάριστο και ζεστό περιβάλλον της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Πειραιά το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών πραγματοποίησε χθες 24/2/2016 την ετήσια κοπή πίτας με πολύ μεγάλη συμμετοχή των μελών του Σωματείου που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη αν υπήρχε δυνατότητα να παρευρεθούν και τα μέλη που εκείνη την ώρα εργάζονταν για την καθαριότητα του Δήμου, λόγω της 24ωρης λειτουργίας της υπηρεσίας.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού και Δόμησης κ. Κυριάκος Σιγαλάκος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Άμεση εφαρμογή του 6ωρου στους Παιδικούς Σταθμούς

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από την άρνηση πολλών δημοτικών αρχών για την άμεση εφαρμογή του 6ώρου στο παιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών των Ο.Τ.Α, το ΜΕΤΑ ΟΤΑ θέλει να δηλώσει τα εξής:
 
1. Όπως είναι γνωστό το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 στο Νομοσχέδιο: «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες Διατάξεις» ψηφίστηκε η επαναφορά του 6ώρου εργασίας στο Παιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών των Ο.Τ.Α, αποκαθιστώντας ένα μακροχρόνιο και επίπονο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ν. 4368/2015 «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις»

parallilo-programma 
Ο Ν. 4368/2015 «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», η ισχύς του οποίου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (σ.σ.: 21-02-16), εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις.

Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου και μόνιμου προσωπικού στους Ο.Τ.Α.

anergiaΑκολουθώντας τις μνημονιακές επιταγές, με έγγραφό του, το υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης ζητεί από τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα να του αποστείλουν τα αιτήματά τους για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού το τρέχον έτος. Όπως αναφέρει, «οι εγκρίσεις για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με σύμβαση έργου στους φορείς αρμοδιότητάς σας για το έτος 2016 θα είναι μειωμένες κατά 10 % σε σχέση με το 2015... σύμφωνα με τις ανάγκες τους και λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιονομική κατάσταση και την περιστολή των κρατικών δαπανών».

Αναγνώριση προϋπηρεσίας σύμφωνα με τον ν.4354/2015

 
Οδηγίες για την αναγνώριση προϋπηρεσίας σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4354/2015 (νέου μισθολογίου και της ερμηνευτικής εγκύκλιου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αριθμ. 2/1015 /ΔΕΠ/5-1-2016 (ΑΔΑ:ΨΑΕΦΗ-ΠΟ7)), δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Δικαιοσύνης που προφανώς θα ισχύουν και για όλους τους εργαζόμενους που εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου μισθολογίου το οποίο ισχύει από 1/1/2016. Στις οδηγίες συμπεριλαμβάνονται και τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσει ο εργαζόμενος μαζί με την αίτηση και αποδεικνύουν την προϋπηρεσία που αιτείται να αναγνωριστεί.



Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει:

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Επανέρχεται το εξάωρο στο παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών

Ανακοίνωση της Ε/Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την επαναφορά του εξαώρου στο παιδαγωγικό προσωπικό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα πέντε τελευταία χρόνια, από την ψήφιση του άρθρου 41 του Ν.3979/2011 (αύξηση ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση από 30 σε 40 ώρες εβδομαδιαίως) μέχρι και σήμερα, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σταθερά, εκφράζοντας το σύνολο του Παιδαγωγικού προσωπικού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και όχι μόνο, τόνιζε ότι η αύξηση του ωραρίου δημιουργεί πλήθος αρνητικών επιπτώσεων στην παρεχόμενη Προσχολική Αγωγή, θέτει εν αμφιβόλω το Δημόσιο και Παιδαγωγικό χαρακτήρα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και τους μετατρέπει από χώρους αγωγής σε χώρους φύλαξης.

«Σκοτσέζικο ντους» στην καταβολή της υπερβάλλουσας μείωσης από το Γ.Λ.Κ.

Ανακοίνωση της Ε/Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Πράξη 351/2015 του Ι’ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επιβεβαιώνει την άποψη της Ομοσπονδίας για την καταβολή της υπερβάλλουσας μείωσης και σε όσους εργαζόμενους είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα (Δημοτικοί Αστυνομικοί και Σχολικοί Φύλακες) και επέστρεψαν στις αρχικές τους θέσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4325/2015.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται πως η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις νομολογίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να εφαρμόσουν την μνημονιακή πολιτική που τους διατάζει το κουαρτέτο των «θεσμών» και αποσκοπεί στην οικονομική αφαίμαξη των εργαζομένων.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «αφήστε τις κουτοπονηριές και τα παιχνιδάκια και σκύψτε πάνω στα προβλήματα των εργαζομένων»

Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ που απαντά στην απαράδεκτη και απαξιωτική συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην ομοσπονδία και τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι φανερό ότι οι ξεκάθαρες θέσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ενάντια στην μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης και ο αγώνας που συνεχίζουν να δίνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, δεν αρέσει στην σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Η καθιέρωση υπερωριακής εργασίας υποχρεωτικά στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, χωρίς αναδρομική ισχύ.

Με την εφαρμογή του ν. 4354/15 οι οποίες ισχύουν από 1-1-2016 επαναφέρεται για τις αποφάσεις που εκδίδονται για την καθιέρωση υπερωριακής εργασίας και εργασίας με αμοιβή κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες ή κατά τις νυχτερινές ώρες, η υποχρεωτική δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, χωρίς αναδρομική ισχύ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται απαγορευτική η καταβολή της αμοιβής για δεδουλευμένη υπερωριακή εργασία ή της νυχτερινής προσαύξησης που πραγματοποιήθηκε πριν την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης καθιέρωσης στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή από υπαλλήλους λιμανιών και λιμενεργάτες

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν χθες 17/2/2016 το πρωί, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους, η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Δοκίμων & Μονίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, που αντιδρούν για τις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις ΟΛΠ, ΟΛΘ και των άλλων λιμένων της χώρας.

Συνεχίζουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ

Συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ και ΑμεΑ. Όπως κάνει γνωστό ο ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. στην παρακάτω ανακοίνωση, οι καθυστερήσεις στην πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων ξεκινούν από 2 μήνες και φτάνουν μέχρι και τους 10 μήνες, ενώ καλούν την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα.

Να σημειώσουμε ότι πολύμηνη καθυστέρηση των δεδουλευμένων που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα διαβίωσης στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, έχει πλέον παγιωθεί στην πλειοψηφία των εργαζομένων στα κοινωνικά προγράμματα, με την κυβέρνηση να παραμένει θεατής και να μην προχωρά στην επίλυση του προβλήματος.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

«Αποκλεισμός της ΠΟΕ-ΟΤΑ από το διάλογο και κινήσεις αντιπερισπασμού της κυβέρνησης για το αντιασφαλιστικό»

Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση έφερε για συζήτηση στις επιτροπές της βουλής σ/ν για το «νέο σύστημα αξιολόγησης στο δημόσιο» και «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» και απαξίωσε προκλητικά τις απόψεις των εκπροσώπων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποκλείοντας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) από τον «διάλογο», μιας από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, παρά την πληθώρα των φορέων και ατόμων που είχε προσκαλέσει.

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στοχευμένη εργολαβία οι διώξεις των εργαζομένων από τον Δήμαρχο Αλίμου

       
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την απαράδεκτη και αυταρχική συμπεριφορά του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη. Ο αντιδημοκρατικός και αντεργατικός δρόμος που επέλεξε ο Δήμαρχος Αλίμου να ακολουθήσει, έχει ως μοναδικό στόχο τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση, την δίωξη και την εξόντωση όσων «ενοχλητικών» εργαζομένων τολμούν να διαφωνήσουν ή να κρίνουν τις ενέργειές του.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: πόντο – πόντο επιχειρείται το ξήλωμα των ΒΑΕ

Οι κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ (μηχανοκίνητη πορεία – συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας) στην επιχειρούμενη κατάργηση των Β.Α.Ε όπως έθετε ως προαπαιτούμενο το κουαρτέτο των θεσμών, φρέναραν τις προθέσεις της κυβέρνησης να την υλοποιήσει, αντιλαμβανόμενη την κλιμάκωση των αντιδράσεων του κλάδου.

Ωστόσο φαίνεται ότι η «διαπραγμάτευση» κυβέρνησης και δανειστών επιχειρεί το σταδιακό ξήλωμα των ΒΑΕ, ξεκινώντας από το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής απασχόλησης, το οποίο σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο καταργείται από όλες τις άδειες πλην της κανονικής ή της αναρρωτικής μέχρι έξι (6) ημέρες το χρόνο, ενώ υπάρχει η «ρητή δέσμευση περί της επικείμενης ευθυγράμμισης του καθεστώτος χορήγησης του εν λόγω επιδόματος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία μέχρι τις 31-12-2017».

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Κρυφή εγκύκλιος του ΓΛΚ κρύβει ανατροπές στις συντάξεις του Δημοσίου

krifi-sintaxeis-eleftheros-typos4
Κρυφή εγκύκλιο που εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 7 Ιανουαρίου του 2016 αποκαλύπτει επαναφορά στον υπολογισμό των συντάξεων με τον νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη.
Η εγκύκλιος δεν αναρτήθηκε ποτέ στη Διαύγεια, παρά στάλθηκε μόνο στα γραφεία των αρμοδίων υπουργών και στις αρμόδιες διευθύνσεις του Δημοσίου και άλλων ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να προχωρούν στην έκδοση αποφάσεων έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο με το νέο ασφαλιστικό.
Την εγκύκλιο αυτή –που κυκλοφόρησε ενδοϋπηρεσιακά και χωρίς να έχει τους κωδικούς σήμανσης στον ιστότοπο «Διαύγεια»– εξασφάλισε και φέρνει κατ' αποκλειστικότητα σήμερα στη δημοσιότητα ο «Ελεύθερος Τύπος».

ΜΕΤΑ ν. Μαγνησίας: Συμπαράσταση στο Σύλλογο ΟΤΑ του νομού και στη διωκόμενη πρόεδρό του

Το ΜΕΤΑ νομού Μαγνησίας καταδικάζει την συνεχιζόμενη συνδικαλιστική δίωξη από την Δημοτική Αρχή Βόλου που υφίστανται οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων του Συλλόγου εργαζομένων των ΟΤΑ Μαγνησίας, καθώς και την επιχειρούμενη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης από την επιχείρηση «Μπέος και συνεργάτες».

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον Σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας και την πρόεδρο του συλλόγου κ. Θάλεια Στάχτου και θα είμαστε «παρών» και αλληλέγγυοι σε όλες τις κινηματικές δράσεις του απέναντι στο μόρφωμα χρυσαυγίτικων αντιλήψεων και ακροδεξιών λογικών με μνημονιακό και Καλλικρατικό σχεδιασμό της Παράταξης που έχει προσωρινά τα ηνία της πόλης του Βόλου. Επίσης καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο Βόλου και Δήμου Αλμυρού σε εγρήγορση και να μην υποχωρούν από την τρομοκρατία που προσπαθούν ανεπιτυχώς ακόμα και με εξώδικα και μηνύσεις οι πολιτικοί ιθύνοντες των αντίστοιχων δημοτικών αρχών.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κάλεσμα για το ΜΠΛΟΚΟ των Αθηνών – Παρασκευή 12/2/2016

Με την παρακάτω ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν δυναμικά στο Πανελλαδικό – Παλλαϊκό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2016 στις 5:00 το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς τη Βουλή, διεκδικώντας «να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου - ΕΚΤΡΩΜΑ - για την Κοινωνική Ασφάλιση,για την απαλλαγή της χώρας μας από τα μνημόνια, για τη διαγραφή του χρέους και για τη σύγκρουση με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ.»

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΟΛΟΙ στο ΜΠΛΟΚΟ των Αθηνών – Παρασκευή 12 Φλεβάρη

Παρασκευή 12 Φλεβάρη: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα – Προσυγκέντρωση των συνδικάτων, ώρα 5μμ., πλατεία Κλαυθμώνος

Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιασφαλιστικά – φοροληστρικά μέτρα της κυβέρνησης, που οδηγούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε μεγαλύτερη εξαθλίωση, την πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων στη βίαιη προλεταριοποίηση και τους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας στην καταστροφή, με στόχο να μην κατατεθεί αυτό το νομοσχέδιο στη βουλή και να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών και όσων τις υπηρετούν.

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για το παλλαϊκό – παναγροτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 12/2 στο Σύνταγμα

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στον πολύμορφο και δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων και αλιέων της χώρας μας για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα νέα φορολογικά μέτρα που εξουθενώνουν τους παραγωγούς και τους οδηγούν στην εξαθλίωση.

Οι αγρότες είναι από τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται βάναυσα από το 3ο μνημόνιο και γενικότερα από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωτογενής τομέας που θα έπρεπε να είναι ο θεμέλιος λίθος της οικονομίας μας κινδυνεύει με εξαφάνιση. Εάν εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου δεν θα μπορέσει να επιβιώσει κανείς νέος αγρότης ή κτηνοτρόφος.

Παίζουν τον «παπά» με την υπερβάλλουσα μείωση του ν.4024/2011

Το Γ.Λ.Κ. αρνείται να καταβάλλει την υπερβάλλουσα μείωση που προήρθε από την εφαρμογή του ν.4024/20111, παρά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Με απαντητικό του έγγραφο προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ, που έθεσε ερώτημα για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς σε υπαλλήλους που μετατάχθηκαν με την εθελοντική ενδοδημοτική κινητικότητα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναφέρει ότι η προσωπική διαφορά καταβάλλεται μόνον στους υπαλλήλους που μετατάσσονται υποχρεωτικά.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕΤΑ: Όλες & όλοι δυναμικά στο παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, Παρασκευή 12/2



ΜΠΛΟΚΟ στο κέντρο της Αθήνας - 
ΜΠΛΟΚΟ στο Ασφαλιστικό

Μετά τα μεγάλα απεργιακά - παλλαϊκά συλλαλητήρια στις 4 Φλεβάρη σ' όλη την Ελλάδα, τις μαζικές κινητοποιήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων και το δυναμικό και ανυποχώρητο αγώνα των αγροτών στα μπλόκα σ' όλη την Ελλάδα, το αίτημα να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα, παίρνει παλλαϊκές διαστάσεις, ενώ η ανάγκη της κλιμάκωσης και του συντονισμού του αγώνα αποτελεί μονόδρομο, αν θέλουμε να αποβεί αυτός τελικά και νικηφόρος.

Διαχ.Απορριμμάτων:Η καύση προ των πυλών (… και η επέκταση της Φυλής, μήπως;)



Η ολοκλήρωση του νέου εθνικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και η επικύρωσή του πυροδότησαν μια πρωτόγνωρη κινητικότητα σε τοπικό επίπεδο. Μια γενικευμένη συζήτηση έχει ξεκινήσει, αν και όχι πάντα με τον καλύτερο τρόπο, ούτε και με τα επιθυμητά αποτελέσματα:
·       Για τα τοπικά σχέδια διαχείρισης, για την πρόληψη, την προδιαλογή, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, για την ενεργότερη συμμετοχή των πολιτών.
·       Για τις δημοτικές υποδομές, τη χωροθέτηση και τη χρηματοδότησή τους, για την αποκεντρωμένη διαχείριση, το δημόσιο χαρακτήρα και το κόστος της διαχείρισης.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Δήμος Χερσονήσου: Προσλήψεις Διοικητικών Υπαλλήλων από το «παράθυρο»

Έτσι εύκολα και με την ανοχή του κράτους εκμεταλλεύεται η πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τους μνημονιακούς νόμους που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια αλλά συνεχίζει να εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση και έχουν σχέση με το δικαίωμα των αιρετών να ιδιωτικοποιούν με τον τρόπο τους υπηρεσίες των δήμων εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων σε βάρος των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας που θα κληθεί να πληρώσει το λογαριασμό.

Την προσπάθεια προσλήψεων Διοικητικών Υπαλλήλων από το «παράθυρο» της Δημοτικής Αρχής Χερσονήσου Κρήτης καταγγέλλει με την παρακάτω ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α Νομού Ηρακλείου Κρήτης.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Γ. Χαρίσης: Το σ.κ. δεν πάσχει από έναν κυβερνητικό συνδικαλισμό που θα ανταγωνίζεται τον παλιό

Συνέντευξη του γραμματέα του ΜΕΤΑ Γ. Χαρίση στο anemosantistasis.blogspot.com

«Δεν μπορεί να είσαι και με τον “αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ”, και γι' αυτό κάποιοι έχουν πάρει το δρόμο τους, ενώ κάποιοι άλλοι που η δημόσια εικόνα τους έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις και τις αρχές μας δεν μπορούν πια να μας εκπροσωπούν, γιατί θολώνουν την εικόνα της παράταξης στα μάτια των εργαζομένων». Αυτό υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης, σε συνέντευξή του στο , κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση που αφορά στη δημιουργία κυβερνητικής συνδικαλιστικής παράταξης με την επωνυμία «Συμμαχία».

Δυναμική Παρέμβαση συνδικαλιστών της Θεσσαλονίκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3

Στις 7μμ της Πέμπτης 4 Φλεβάρη 2016, εργαζόμενοι από την επιτροπή αγώνα δικηγόρων, απο το συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων και εργαζομένων στους ΟΤΑ, καθώς και εργαζόμενοι στο λιμάνι, εκπαιδευτικοί και νοσοκομειακοί, έκαναν παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, όπου ζητήθηκε χρόνος για να γίνει παρουσίαση των θέσεων των εργαζομένων για το ασφαλιστικό. 

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

4 Φλεβάρη 2016: Το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης – Βίντεο από τη μεγαλειώδη πορεία

Ένα τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια από το 2010 σημειώθηκε στην Αθήνα σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.  Μαζική ήταν η ανταπόκριση εργαζομένων, επιστημόνων και επαγγελματιών στο κάλεσμα σωματείων, συνδικαλιστικών φορέων και πολιτικών οργανώσεων. Μεγάλες συγκεντρώσεις και στις μεγαλύτερες σε ολόκληρη τη χώρα.
Καθολικό αίτημα όλων, εργαζομένων, επιστημόνων, επαγγελματιών, αγροτών, ήταν η απόσυρση του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και η συζήτηση με την κυβέρνηση από μηδενική βάση.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ποια η λαθροχειρία και ποια τα συνειδητά ψέματα!

Με ανακοίνωσή της, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εξαπολύει επίθεση κατά του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κατρούγκαλου, κατηγορώντας τον πως λέει ψέματα και μάλιστα συνειδητά, όσον αφορά στις περικοπές στις συντάξεις που ετοιμάζει. Αφορμή η απάντηση του υπουργείου Εργασίας σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για τις μειώσεις στις συντάξεις βάσει του νέου ασφαλιστικού (σ.σ.: κάνει λόγο για τρεις λαθροχειρίες της Ομοσπονδίας των δημόσιων υπαλλήλων).

«Το μόνο συμπερασματικά που επιχείρησε λαθροχειρία και λέει συνειδητά ψέματα είναι το υπουργείο Εργασίας, που έδωσε πίνακες στη δημοσιότητα συγκρίνοντας τα ποσά που διαμορφώνονται με το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων που προωθεί, με αυτές που θα διαμορφώνονταν με τον ν. 3865 (νόμος Κουτρουμάνη – Παπακωνσταντίνου) μετά από 20-30 χρόνια λόγω μεταβατικής εφαρμογής», υπογραμμίζει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

4/2/2016 προσυγκέντρωση εργαζομένων Δήμου Πειραιά



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην Πανελλαδική – Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 και δίνουμε δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν τα συνδικάτα στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 το πρωί.
Με το νέο Ασφαλιστικό που προωθεί η συγκυβέρνηση επιχειρείται ο ενταφιασμός της Κοινωνικής Ασφάλισης και η εξαθλίωση των ασφαλισμένων, τόσο αυτών που ετοιμάζονται τώρα να βγουν στη σύνταξη, όσο και ιδιαιτέρως των νέων ασφαλισμένων.

Το Σωματείο κόβει την πίτα του



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατ/των Δήμου Πειραιά σας προσκαλεί στην κοπή της ετήσιας πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, στις 11:30 το πρωί στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Φίλωνος 29 (κτίριο Παλαιού Ταχυδρομείου).

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Χρ. Βρεττάκος: «Στο Σχιστό δεν πρόκειται να γίνει νέα Αμυγδαλέζα»

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, έκανε την κάτωθι δήλωση σχετικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών:
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι επίκειται δημιουργία κέντρου/στρατοπέδου μετεγκατάστασης/κράτησης προσφύγων στο Σχιστό.
Πώς είναι δυνατό να ληφθεί μια τέτοια απόφαση χωρίς καμιά απολύτως διαβούλευση/ενημέρωση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Η απάτη των πινάκων του Κατρούγκαλου

Kατασκευασμένους πίνακες, με τους οποίους προσπαθεί να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, παρουσιάζοντάς του μια σχεδόν ειδυλλιακή εικόνα της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων, έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος. Αυτή η κατασκευή, που ξεπερνά κάθε νοσηρή φαντασία, εντάσσεται στο πλαίσιο της γκεμπελίστικης προπαγάνδας στην οποία επιδίδεται η συγκυβέρνηση, προσπαθώντας να κρύψει από τον ελληνικό λαό την επιχειρούμενη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης (που άρχισε με τους αντιασφαλιστικούς νόμους 3863 και 3865 του 2010 της μνημονιακής κυβέρνησης Παπανδρέου) και να αποτρέψει την ανάπτυξη κινητοποιήσεων από την εργατική τάξη, που δέχεται και τα μεγαλύτερα πλήγματα από το αντιασφαλιστικό έκτρωμα.

Μειώσεις μέχρι 34,39% στους συνταξιούχους Δημοσίου με το νέο ασφαλιστικό - Αναλυτικοί πίνακες

Συγκριτικό παράδειγμα, για το τι θα έπαιρναν με τον ισχύοντα αντιασφαλιστικό Ν. 3029/2002 (ο Ν. 3865/2010 δεν πρόλαβε ουσιαστικά να εφαρμοστεί) και τι θα πάρουν με το ακόμα χειρότερο σχέδιο της συγκυβέρνησης οι υπάλληλοι και των τεσσάρων κατηγοριών εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας, Υποχρεωτικής), που θα συνταξιοδοτηθούν μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού, δίνει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Η «φάμπρικα» των Ε.Δ.Ε δεν θα περάσει!

Το ΜΕΤΑ- ΟΤΑ με αφορμή την απόφαση του Δημάρχου Αλίμου κ. Κονδύλη  για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε) σε βάρος δύο συναδέλφων της δημοτικής αστυνομίας θέλει να δηλώσει τα εξής:..
Οι δύο συνάδελφοι απλά διατύπωσαν τις απόψεις τους, σχετικά με την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και την καθυστέρηση της διαδικασίας της κρίσης προϊσταμένων, κάτι που όχι μόνο ήταν υποχρέωσή τους, αλλά είναι και σύμφωνη με της διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών Υπαλλήλων.

Δήμος Πάτρας: Νόμος είναι … η απευθείας ανάθεση σε Α.Ε!!!

Άκρως κατατοπιστική είναι η πάγια θέση της νομολογίας στο θέμα  των απ’ ευθείας αναθέσεων σε υπηρεσίες των ΟΤΑ.
H απευθείας ανάθεση αποτελεί εξαιρετική διαδικασία αναθέσεως, η οποία εφαρμόζεται στις περιπτώσεις που ορίζονται ρητώς από το νόμο, προς αποτροπή σοβαρού και επικείμενου κινδύνου ή όταν λόγω επείγουσας ανάγκης, οφειλομένης σε απρόβλεπτες καταστάσεις, δηλαδή σε αιφνίδια πραγματικά γεγονότα που αντικειμενικά δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν σύμφωνα με τους κανόνες της μέσης ανθρώπινης εμπειρίας και λογικής, δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί η τακτική διαδικασία του δημόσιου διαγωνισμού.

δημοσίευσε ...