Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΑΝ και ΔΑΚΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ: «ου γαρ οίδασι τι ποιούσι;»



Η Συνδικαλιστική Ανατροπή (ΣΥΝΑΝ), σε συμφωνία με τη ΔΑΚΕ, συγκαλούν εκτάκτως το ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά τη διάρκεια μάλιστα της πρώτης μέρας (29/11/2016) των εργασιών του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, με σκοπό τη λήψη απόφασης προσφυγής στα δικαστήρια κατά του κύρους του συνεδρίου της, επειδή η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να μην αποκλείσει καμιά ομοσπονδία, που δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένη, απ’ τις εργασίες του, με την προϋπόθεση την αναγνώριση του χρέους και την ένταξη σε διαδικασία ρύθμισής του και τμηματικής καταβολής του.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στηρίζει την συνάδελφο Κριστίνα Μακνέα.

Την Τρίτη 29/11 γίνεται το εφετείο της συναδέλφισσας Κριστίνας Μακνέα.

Για τις κατηγορίες που τις αποδόθηκαν και καταδικάστηκε η Κριστίνα Μακνέα έγινε ΕΔΕ με εντολή του Γ. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορθώς ενήργησε στα πλαίσια των καθηκόντων της, ενώ επισήμανε παρατυπίες και μη ορθή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. 

Η «φάμπρικα» των ΕΔΕ στον Άλιμο συνεχίζεται …

Στο «στόχαστρο» του Δημάρχου Αλίμου κ. Κονδύλη Ανδρέα φαίνεται πως έχουν μπει για τα καλά τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου.
Ο λόγος είναι προφανής, έχει ενοχληθεί ο δήμαρχος από την συνδικαλιστική δράση και ενεργητικότητα των μελών του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, οι οποίες βάζουν σε κίνδυνο τους σχεδιασμούς του Δημάρχου για ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του Δήμου ενώ απορρίπτουν την αυταρχική και αντεργατική συμπεριφορά του προς τους εργαζόμενους, δημιουργώντας αντιστάσεις και αντιδράσεις.

Στο πλευρό της Κριστίνας Μακνέα η ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης

Μετά την ΕΜΔΥΔΑΣ και την ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, Δελτίο Τύπου στήριξης της συναδέλφου Κριστίνας Μακνέα που διώκεται, γιατί έπραξε τα νόμιμα όπως όφειλε στο πλαίσιο των καθηκόντων της, εξέδωσε και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης – Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης προκηρύσσοντας παράλληλα και στάση εργασίας στου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να εκφράσουν με την παρουσία τους την στήριξη τους στο εφετείο όπου εξετάζεται η υπόθεση της συναδέλφου.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Το νομοσχέδιο της «κινητικότητας» όπως ψηφίστηκε...δεν απαντά στις ανάγκες της Δημόσιας Διοίκησης αλλά του νεοφιλελεύθερου επιτελικού κράτους.



Υπερψηφίστηκε την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2016 κατά πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ) στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεώσεις προσώπων που διορίζονται σε θέσεις των άρθρων 6, 8 του ν.4369/2016, ασυμβίβαστα και πρόληψη των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων και λοιπές διατάξεις»
Όπως έχουμε επισημάνει το νομοσχέδιο που αφορά την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων:

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Στις «καλένδες» το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση



Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, αποσύρετε για άλλη μια φορά το πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο «σκούπα» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να θυμίσουμε ότι το πολυνομοσχέδιο που το ακούμε από την προηγούμενη κυβέρνηση, επί υπουργίας του σημερινού Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση, μέχρι σήμερα έχει αποσυρθεί τουλάχιστον τρεις φορές.
Οι διαβεβαιώσεις που έδινε στους εκπροσώπους των εργαζομένων η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών επί Υπουργίας κ. Κουρουμπλή ότι μετά από μεγάλη μάχη με τους «θεσμούς» έχουν πάρει την έγκριση τους (γιατί χωρίς την αυτήν τίποτα δεν νομοθετείται) αποδεικνύονται μια ακόμη επικοινωνιακή φούσκα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ: Στήριξη στη δικαστική περιπέτεια της Κριστίνας Μακνέα



Όταν το να κάνεις το καθήκον σου ως εργαζόμενος και να ασκείς το επάγγελμα σου ως μηχανικός δημόσιος υπάλληλος τελεί υπό δίωξη…
Με ανακοινώσεις τους, η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και η ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζουν τη συμπαράστασή της στη δικαστική περιπέτεια του εκλεγμένου μέλους τους Κριστίνας Μακνέα, η οποία διώκεται επειδή… υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον! Η ΕΜΔΥΔΑΣ/ΚΜ έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας, για τις 29 και 30 Νοέμβρη, ημέρες που εκδικάζεται η υπόθεση.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Επιχείρηση καπηλείας της ονομασίας «ΑΣΚ-ΟΤΑ» από φιλοκυβερνητικούς συνδικαλιστές



Δήλωση του Γραμματέα του ΜΕΤΑ Γιώργου Χαρίση, μέλους της Ε/Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ και εκ των ιδρυτών της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΚ-ΟΤΑ το 1992.
Τελευταία είδαμε να τιτλοφορείται με την ονομασία της ΑΣΚ-ΟΤΑ μια νεοσύστατη παράταξη (;) στον κλάδο των Ο.Τ.Α.
Είναι φανερό ότι κάποιοι που είτε διατηρούν αυταπάτες, είτε «είδαν φως και μπήκαν», καπηλεύονται την ονομασία και τα λογότυπα της ΑΣΚ-ΟΤΑ, προκειμένου δυνάμεις του νεομνημονιακού κυβερνητικού συνδικαλισμού να αποκτήσουν προσβάσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ


                                                   
                                                                AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν μαζικά και ενωτικά στην 24ώρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  για την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016.
Μετά από έξι (6) χρόνια εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών σκληρής λιτότητας και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. με την υλοποίηση του 3ου Μνημονίου συνεχίζει το καταστροφικό έργο που οδηγεί σε πρωτοφανείς για την χώρα απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων καθώς και στο ξεπούλημα του Δημόσιου και Εθνικού πλούτου.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Στάση Εργασίας για την εργασιακή ….ανασφάλεια από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων



Στην προκήρυξη Στάσης Εργασίας για την ερχόμενη Τετάρτη 23/11/2016 από την έναρξη του ωραρίου μέχρι της 11.00 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Χανίων, προχώρησε με ομόφωνη απόφαση ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων, θέτοντας τα παρακάτω αιτήματα στην Δημοτική Αρχή Χανίων
1.    Άμεση χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους δικαιούχους.
2.    Αποδέσμευση του Τεχνικού Ασφαλείας από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα προκειμένου να ανταποκρίνεται ουσιαστικά και αποτελεσματικά στα καθήκοντά του αυτά.
3.    Άμεση λύση στο θέμα του Αμαξοστασίου λόγω επικινδυνότητας.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν, γιατί

Σ.Ο.Μ.Ε.Δ.Π: Η υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων δεν είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης και εκδούλευσης



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή την πολυδιαφημισμένη στο διαδίκτυο ενέργεια του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά να διανείμει σε ευπαθείς χώρους εργασίας  του Δήμου «φαρμακεία πρώτης ανάγκης», αλλά και άλλων παρόμοιων ενεργειών συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων του Δήμου, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι :
Η υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και οι συνθήκες εργασίας, δεν μπορεί να γίνονται αντικείμενο  εκμετάλλευσης και εκδούλευσης.
Οι εισφορές των εργαζομένων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που παρακρατούνται από τον πετσοκομμένο και απαξιωμένο μισθό ελέω μνημονίων από τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τις υποχρεώσεις της εργοδοσίας στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Στη βουλή το σ/ν για την κινητικότητα των εργαζομένων στο Δημόσιο



Κατατέθηκε στη Βουλή ο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων, υπό τον τίτλο «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεώσεις των προσώπων που διορίζονται στις θέσεις των άρθρων 6 και 8 του ν. 4369/2016, ασυμβίβαστα και πρόληψη των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων και άλλες διατάξεις». Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το νομοσχέδιο θα τεθεί προς ψήφιση την Παρασκευή.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «το Σχέδιο Νόμου δημιουργεί ένα σαφές, διαφανές και αξιοκρατικό πλαίσιο, απλουστεύει τις διαδικασίες και εξορθολογίζει το σύστημα σε σχέση με το καθεστώς των αποσπάσεων και των μετατάξεων των τακτικών πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων από μια δημόσια υπηρεσία σε άλλη… συμβάλλει στην εκ νέου δόμηση της Δημόσιας Διοίκησης πάνω σε πιο δίκαιες και πιο στέρεες βάσεις, προς όφελος των δημόσιων υπαλλήλων και των πολιτών… αλλάζει ριζικά τη μορφή του Δημόσιου τομέα καθιστώντας τον δικαιότερο, πιο ευέλικτο και πιο λειτουργικό».

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΤΑ: Η απεργία στις 24 Νοέμβρη να πάρει ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΑ χαρακτηριστικά



Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και του προεδρείου της Bουλής είναι να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 3 του Δεκέμβρη το σύνολο του αντιλαϊκού πακέτου των μέτρων για τη δεύτερη αξιολόγηση, έτσι ώστε η κυβέρνηση να παρουσιαστεί στο Γιούρογκρουπ που θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου με ψηφισμένα τα μέτρα, όπως απαιτούν οι δανειστές.
Η εξέλιξη αυτή επιτάσσει την ένταση των προσπαθειών όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, με στόχο να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή αντίδραση και καταδίκη αυτών των μέτρων.

ΜΕΤΑ: «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»



Βολεύει ορισμένες εργατικές συνδικαλιστικές παρατάξεις, όταν θέλουν να περιορίσουν το εύρος και την πλατύτητα του ΜΕΤΑ, και δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν με επιχειρήματα, να καταφεύγουν σε συκοφαντίες και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς. Θέλοντας μάλιστα να μειώσουν την απήχησή του, το αποκαλούν παράταξη της ΛΑΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ, ανάλογα το πως τους βολεύει!
Γνωρίζουν, όμως, πολύ καλά, και το αποκρύβουν σκόπιμα ότι το ΜΕΤΑ απευθύνεται σε ευρύτερα τμήματα εργαζομένων και δεν περιορίζεται στα όρια κάποιου πολιτικού ή κομματικού φορέα. Εξάλλου, όπως αναφέρεται στα κείμενά του «…οι συνδικαλιστικές και πολιτικές αναφορές του ΜΕΤΑ είναι στις αξίες, στα οράματα και στις ιδέες του εργατικού κινήματος και δεν περιορίζονται στα όρια κάποιου πολιτικού κόμματος…».

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Κάλεσμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σαράντα τρία χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και το αίτημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένει και σήμερα επίκαιρο.
Η κορυφαία έκφραση του αντιδικτατορικού αγώνα που αποτέλεσε η εξέγερση τον Νοέμβρη του 1973, αρχικά των φοιτητών και στη συνέχεια με τη ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού, άνοιξε το δρόμο για την κατάρρευση της αμερικανόφερτης χούντας που είχε επιβληθεί με την αρωγή του ντόπιου και εξωτερικού οικονομικοπολιτικού κατεστημένου.
Σήμερα, έχουμε χρέος να βαδίσουμε με τα ίδια αποφασιστικά βήματα ενάντια στη «δικτατορία των μνημονίων και των αγορών».

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΤΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις και στην πορεία του Πολυτεχνείου



Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τη νεολαία, το λαό να δώσουν μαζικό και δυναμικό «παρών» στις εκδηλώσεις και στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Νοέμβρη. Όπως υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, σήμερα, 43 χρόνια από την εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73, το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ όχι μόνο παραμένει επίκαιρο, αλλά παίρνει και νέα χαρακτηριστικά.

Πώς υπολογίζονται πλέον οι νέες συντάξεις στο Δημόσιο - Εγκύκλιος



Με την υπ' αριθμ. 110974/0092/2016 εγκύκλιό τους και θέμα «Οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 6, 9 και 10 του ν. 4387/2016», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος περιγράφουν τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, μετά την εφαρμογή του απασφαλιστικού  Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016).
Όπως σημειώνουν στην εισαγωγή: «Με τις διατάξεις του ν. 4387/2016, επέρχονται σημαντικές αλλαγές στην μέχρι σήμερα ισχύουσα συνταξιοδοτική νομοθεσία που διέπει τους υπαλλήλους-λειτουργούς του Δημοσίου και τους εξομοιούμενους μ’ αυτούς καθώς και τους στρατιωτικούς. Ειδικότερα:»

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Εγκύκλιος: Παροχή οδηγιών αναφορικά με τη μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων



Με αφορμή σωρεία ερωτημάτων που υποβάλλονται στην Υπηρεσία μας, αναφορικά με την προσμέτρηση ή μη της υπηρεσίας που έχει παρασχεθεί από 1.1.2016 και εντεύθεν για τη μισθολογική κατάταξη και εξέλιξη των υπηρετούντων, νεοδιοριζόμενων και μεταταγμένων υπαλλήλων, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, σας πληροφορούμε τα εξής:

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΑΔΕΔΥ: Στους δρόμους και στα συλλαλητήρια ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον πόλεμο, Τρίτη 15/11



Ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της σύμπλευσης με τα συμφέροντα των ΗΠΑ - ΔΝΤ - ΕΕ - ΝΑΤΟ
Η επίσκεψη Ομπάμα, είναι πρόκληση για το λαό, τη νεολαία μας και την ιστορία των αγώνων του λαϊκού κινήματος. Γίνεται τις μέρες αγωνιστικής τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που σφραγίστηκε από το «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου, που βάφτηκαν με το αίμα των εξεγερμένων.
Ο Ομπάμα έρχεται σαν ατζέντης των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, αυτών που υπηρέτησαν οι πρώην και θα υπηρετούν και οι μελλοντικοί κυβερνώντες των ΗΠΑ. Δεν έρχεται «να βοηθήσει για το χρέος της χώρας», αλλά για να προωθήσει τη μεγαλύτερη συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΤΑ: Με νέες απολύσεις και συνέχιση της λιτότητας… έρχεται η «δίκαιη» ανάπτυξη!



Με τον τίτλο «Απολύσεις και στο Δημόσιο» κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα «Αγορά», αποκαλύπτοντας τις απαιτήσεις των δανειστών.
Πιο συγκεκριμένα, ζητάνε την απομάκρυνση με συνοπτικές διαδικασίες των επίορκων υπαλλήλων και όλων όσοι αξιολογούνται αρνητικά για τρεις συνεχόμενες φορές, την εξάλειψη των ειδικών μισθολογίων και την πιστή εφαρμογή του κανόνα 1:5 για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις, καθώς και να μπει άμεσα «λουκέτο» σε φορείς – φαντάσματα». Με ωμό μάλιστα τρόπο, ισχυρίζονται ότι «…ο δημόσιος τομέας έμεινε αλώβητος από την κρίση σε σχέση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις…».
Η τρόικα και δανειστές επαναλαμβάνουν το γνωστό παραμύθι: Προβάλλουν το αυτονόητο, ότι δηλ. οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν θέση στο δημόσιο και ότι σε υπηρεσίες «φαντάσματα» πρέπει να μπαίνει λουκέτο, μόνο που δεν μας λένε αυτό το ξαναζεσταμένο παραμύθι τους για πόσο καιρό θα το επαναλαμβάνουν;

ΜΕΤΑ: Όλοι και όλες στην απεργία στις 24 Νοεμβρίου 2016



Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, η κυβέρνηση, μετά και τον πρόσφατο ανασχηματισμό, φαίνεται να «φουλάρει» τις μηχανές της για να επιταχύνει την εφαρμογή των δεσμεύσεών της απέναντι στους δανειστές.
Αυτό σημαίνει:

ΜΕΤΑ: Για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου και την επίσκεψη Ομπάμα



Δύο μέρες πριν από την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «φιλοξενεί» στη χώρα μας τον (πρώην) πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ομπάμα, παρουσιάζοντάς τον μάλιστα ως «φίλο» του ελληνικού λαού, που θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας, αφού πρώτα από κοινού εγκατέστησαν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα την προσφυγική κρίση, όχι βέβαια για να κάνει το «ναυαγοσώστη», αλλά ως προκεχωρημένο φυλάκιο για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.
Είναι όχι απλά προκλητικό, αλλά αποτελεί και παραχάραξη της ιστορίας και των αγώνων του ελληνικού λαού, που με το αίμα του στάθηκε απέναντι στη στρατιωτική χούντα και στους -και τότε- «φίλους» και συμμάχους της, τους Αμερικανούς, οι οποίοι -όπως και τότε- έτσι και τώρα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, χρησιμοποιούν όποια μέθοδο ταιριάζει στην εποχή -τότε τα τανκ– τώρα τις τράπεζες και το χρέος.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΑΔΕΔΥ: Ανακοίνωση – κάλεσμα για την 24ωρη απεργία στις 24/11 – Συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος, ώρα 11πμ.



Συνάδελφοι… Η περίοδος που διανύουμε βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τα φτωχομεσαία κοινωνικά στρώματα μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση: Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ψηφίστηκε από τον Ελληνικό λαό με τη δέσμευση ότι θα σταματήσει τον μνημονιακό κατήφορο, υλοποιεί με απαράμιλλη προσήλωση και θρησκευτική ευλάβεια το σύνολο των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών.
Τα μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στον χώρο του Δημοσίου είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, περί επιτελικού κράτους, που ξεκίνησαν από τις κυβερνήσεις των προηγούμενων δεκαετιών, εφαρμόστηκαν απαρέγκλιτα απ’ όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και στοχεύουν σε ένα κράτος που ουσιαστικά θα εποπτεύει τις αρμοδιότητες που θα ασκούν ιδιωτικές εταιρείες, ενώ για τις ανάγκες του θα προσλαμβάνει κυρίως προσωπικό με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Να μην μείνει ως μεμονωμένη ενέργεια η πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και η δεύτερη ενότητα συναντήσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης εργαζομένων για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία, που οργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Νομού Ηρακλείου Κρήτης.
Η συγκεκριμένη ενότητα αφορούσε τους κινδύνους, την πρόληψη και την υφιστάμενη νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων, ενώ επίσης με επιτυχία είχα πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούλιο και η πρώτη ενότητα που αφορούσε εργαζόμενους που απασχολούνται σε εργασίας καθ’ ύψος με την χρήση ανυψωτικού μηχανήματος.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2016: Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για τα δάνεια των εργαζομένων



Δελτίο Τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την συμμετοχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Παναττική Στάση Εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11.00 το πρωί και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40 – Αθήνα) στις 9.00 το πρωί.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) συμμετέχει στην κινητοποίηση που αποφάσισε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 με στόχο την εξεύρεση ουσιαστικής λύσης στο θέμα των στεγαστικών δανείων που έχουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αποτελούν θηλιά στο λαιμό τους.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ : Ο ρόλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν είναι να πιστοποιεί την γνησιότητα ή όχι των πτυχίων



Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ οφείλει να διευκρινίσει ότι διαφώνησε με το δελτίο τύπου που δημοσίευσε η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΣΥΝ.ΑΝ και ΔΑΚΕ-ΟΤΑ) και αφορά καταγγελία συνδικαλιστικής παράταξης κατά του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Βασίλη Πολυμερόπουλου.
Η θέση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ ήταν ξεκάθαρη τονίζοντας ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι παρατάξεις των εργαζομένων δεν είναι αρμόδιες για να αποφαίνονται για την γνησιότητα, τη συνάφεια ή την ισοτιμία πτυχίων, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος τους. Για την διαδικασία αυτήν υπάρχουν θεσμοθετημένα επιστημονικά ή αρμόδια διοικητικά όργανα για να το πράξουν.

ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δ. Καισαριανής: «…βρε καλώς τα τα παιδιά κι ας άργησαν!!!»



Εφτά - οχτώ μήνες έχει να γίνει Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής, παρόλο που υπάρχουν προβλήματα, που είτε έχουν σχέση με την μη επίλυση εκκρεμών προβλημάτων των εργαζομένων, είτε με ένα κλίμα τρομοκράτησης εργαζομένων από τη Δημοτική Αρχή, που ως παράταξη το έχουμε καταγγείλει.
Εφτά - οχτώ μήνες και δεν συγκαλούσαν Γενική Συνέλευση, παρά του ότι το έχουμε ζητήσει επανειλημμένα, για να συζητηθούν τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Δήμου μας, αλλά και να ενημερωθούμε και να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε την νέα επίθεση στα εργασιακά, στους μισθούς και τις συντάξεις που ετοιμάζει να εξαπολύσει η κυβέρνηση.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Διαχείριση Απορριμμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής



Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 παρέμβαση και παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων- Αναστάσεως 2 – Παπάγου - Στάση Μετρό «Εθνική Άμυνα»
 «Η τακτική της κυβέρνησης να παρουσιάζει σαν άλλοθι το «αναγκαίο κακό» και ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση» για την μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει σε βάρος των εργαζομένων, της κοινωνίας και της χώρας, φαίνεται ότι ακολουθείται και από την Περιφερειακή Αρχή της κ. Ρένας Δούρου στο μέγιστο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια, δημόσια διαχείριση απορριμμάτων με προτεραιότητα τον άνθρωπο και το περιβάλλον




Η τακτική της κυβέρνησης να παρουσιάζει σαν άλλοθι το «αναγκαίο κακό» και ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση» για την μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει σε βάρος των εργαζομένων, της κοινωνίας και της χώρας, φαίνεται ότι ακολουθείται και από την Περιφερειακή Αρχή της κ. Ρένας Δούρου στο μέγιστο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων.
Η επανεμφάνιση του ιμπρεσάριου των εταιριών γερμανικών συμφερόντων στη διαχείριση απορριμμάτων και ενέργειας κ. Φούχτελ και οι συναντήσεις του με κυβερνητικά στελέχη και τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη,

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Για εμάς ο κ. Φούχτελ συνεχίζει να είναι ανεπιθύμητος όπως και τα μνημόνια τους



Η «διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την τρόικα, η ψήφιση και εφαρμογή του 3ου μνημονίου, καθώς και η πλήρης αποδοχή των όρων που θέτουν Ε.Ε. και Ευρωζώνη για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των παραγωγικών υπηρεσιών της χώρας, ξαναφέρνουν στο προσκήνιο τον «ξεχασμένο» για λίγο καιρό κ. Φούχτελ αλλά και την αναβίωση της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης».
Ο ανεπιθύμητος κ. Φούχτελ, όπως τον χαρακτήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, έγινε καλοδεχούμενος και «άξιος» συνομιλητής τους, όπως δήλωσαν πρόσφατα πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη, μετά τις μεταξύ τους συναντήσεις.

ΑΔΕΔΥ: Στάση Εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα στεγαστικά δάνεια του Παρακαταθηκών (9/11)



Από έναρξη ωραρίου μέχρι τις 11πμ. - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτήριο του ΤπκΔ (Ακαδημίας 40), ώρα 9πμ.
Στάση εργασίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, από την έναρξη του ωραρίου των εργαζομένων μέχρι τις 11πμ., προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο (δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και άλλων τραπεζών), σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτήριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40) στις 9.00πμ. Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση για τα τοκογλυφικά επιτόκια στα δάνεια που έχουν πάρει οι δημόσιοι υπάλληλοι από το Παρακαταθηκών και τα οποία -λόγω των συνεχών μειώσεων μισθών- δεν μπορούν να αποπληρώσουν.
Τα δάνεια χορηγήθηκαν συναρτήσει του ύψους των αποδοχών του κάθε υπαλλήλου, τονίζει, «αποδοχές τις οποίες το Δημόσιο μείωσε μονομερώς την τελευταία 5ετία χωρίς, ταυτόχρονα, να προβεί και σε αντίστοιχη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων των δανειοληπτών.Τα δάνεια αυτά είναι πλέον φανερό ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Η πολιτεία δεν μπορεί να θεωρεί απαιτητό το σύνολο του κεφαλαίου, απ’ τη στιγμή που η ίδια ακύρωσε έναν απ’ τους βασικούς όρους της δανειακής σύμβασης, που είναι το ύψος των αποδοχών του δανειολήπτη».

ΜΕΤΑ: Απέναντι στις νέες ανατροπές στα εργασιακά, απαντάμε με γενική απεργία και συλλαλητήρια σ’ όλη τη χώρα



Την ώρα που η ανεργία συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, που οι ελαστικές μορφές εργασίας και η μερική απασχόληση έχουν γενικευτεί, που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή έχουν «μισθούς» των 100 και 200 ευρώ, που τα δάνεια και οι οικογενειακές υποχρεώσεις τους «πνίγουν», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρεται να «ταλαντεύεται» ανάμεσα στις προτάσεις των δανειστών και το δήθεν «κοινωνικό» της πρόσωπο, ενώ είναι έτοιμη, όπως και στο παρελθόν, να τα δώσει όλα στους δανειστές για να εξασφαλίσει τη «δόση» της.
Και μόνο η άρνηση των δανειστών να ακούσουν για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις, όπως ίσχυαν για δεκαετίες, λέει πολλά. Η επιμονή τους στον «υποκατώτατο» μισθό για όλους τους νέους, λέει ακόμα περισσότερα. Οι αντιπροτάσεις απέναντι στις ομαδικές απολύσεις, δηλαδή να ισχύουν μειωμένα ωράρια, εκ περιτροπής εργασία ή εργασία με «μηδενικά ωράρια» και αναμονή στο τηλέφωνο και συμπλήρωση του μισθού με το επίδομα ανεργίας, αποτελούν την επιτομή της πλήρους επικράτησης της εργασιακής ζούγκλας και σηματοδοτούν την ολική επαναφορά και το «διακτινισμό» στην εποχή του μεσαίωνα.

δημοσίευσε ...