Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Κρύψαμε τη γύμνια μας ...???



"κλεμμένο" από : http://fonipeiraioton.blogspot.com//

Έβαψαν τα τζάμια του «Στάβλου» Αστέγων στον Πειραιά. Κρύβουν το πρόβλημα αντί να το λύνουν.


Πρωτότυπη λύση στο θέμα των αστέγων φαίνεται ότι βρήκε ο Δήμος Πειραιά, ύστερα από τις καταγγελίες ότι στάβλισε τους αστέγους σε ένα ξενοίκιαστο κατάστημα του γιαπιού του πύργου του Πειραιά.

Ακόμα στο πάτωμα κοιμούνται οι περισσότεροι άστεγοι σε ένα χώρο που δεν διαθέτει ούτε τους στοιχειώδεις χώρους υγιεινής και μάλιστα όπως καταγγέλθηκε ξεχάσανε να τους δώσουν και φαγητό.

Έτσι αποφασίστηκε να βαφτούν με μπογιά τα τζάμια του στάβλου των αστέγων για να μην μπορούν να εισχωρήσουν τα αδιάκριτα βλέμματα.

Με αυτό τον τρόπο, με την απόκρυψη δηλαδή του κακού τρόπου διαβίωσης, φαίνεται πως ο Δήμος Πειραιά εκπλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ταλαίπωρους συμπολίτες του.

Και για μεγαλύτερη δικαιολογία, το κέντρο υποδοχής αστέγων μετατράπηκε σε κέντρο Διανυκτέρευσης Αστέγων, όπως πληροφορεί νέα αυτοσχέδια πινακίδα.


Αυτή είναι η απαράδεκτη κοινωνική εικόνα του Δήμου Πειραιά, όταν ο Γειτονικός φτωχός Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας έχει εξασφαλίσει το ΚΤΉΡΙΟ ΤΟΥ ΠΙΚΠΑ για τους αστέγους του, με πλήρη φροντίδα.

Γιάννης Κανατσέλης