Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Τι θα πάρουμε ..., τι θα δώσουμε ...


(αφορά το προσωπικό του Δήμου Πειραιά που ανήκει στην Καθαριότητα και στο Συνεργείο Επισκευής και Συντήρησης Οχ/των - Μηχ/των)

Επειδή τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει δραματικές αλλαγές (προς τα κάτω) στη μισθοδοσία μας και σίγουρα έχουμε χάσει λίγο - πολύ την μπάλα, καλό ήταν να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά για να ξέρουμε τι μας γίνετε με τα μισθολογικά ή φτωχολογικά μας όπως κυριολεκτικά πλέον πρέπει να λέγονται ... !!!
Ξεκινώντας από τα ευχάριστα (?)
Θα πάρουμε ....

1ο. Αναδρομικά από την 1 Νοεμβρίου 2011 τα μισθολογικά κλιμάκια που είχαμε κερδίσει από την ένταξή μας στα Β.Α.Ε. και δεν είχαν υπολογισθεί στο ενιαίο φτωχολόγιο.  (μισθοδοσία Απριλίου).
(Διευκρινίζω ότι και για τις υπερωρίες του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου που έχουμε πληρωθεί πρέπει να υπάρξουν αναδρομικά από τα κλιμάκια των Βαρέων που δεν είχαν υπολογιστεί στο βασικό μας)

2ο. Αναδρομικά από την 1 Νοεμβρίου 2011 τα μισθολογικά κλιμάκια από τον πλεονάζοντα χρόνο που  έγραφε η διαπιστωτική πράξη που μας έδωσαν και μας κατέτασσε στο νέο βαθμολόγιο - φτωχολόγιο και που κι αυτά δεν έχουν υπολογιστεί μέχρι τώρα. ( στο δρόμο είναι...)

3ο. Χωρίς Αναδρομικά και όσοι το δικαιούνται βάση της πρόσφατης Κ.Υ.Α. το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας 150 ευρώ (όσοι είναι στα βαρέα είναι και δικαιούχοι) από 1 Μαΐου 2012. (μισθοδοσία Μαΐου) 

Bud news ....
Θα δώσουμε ...

Ένα και καλό (!). Αναδρομικά από την έναρξη ισχύος του ενιαίου φτωχολογίου (1-11-2011) μέχρι την έναρξη πληρωμής με αυτό (1-2-2012), δηλαδή τρεις μήνες Νοέμβριος, Δεκέμβριος, Ιανουάριος, τη διαφορά των δύο μισθολογίων παλαιού και νέου, που ξεπερνάει τα 200 ευρώ ανά μήνα στους περισσότερους συναδέλφους. (ο νόμος λέει να αποδοθούν σε τρεις μήνες Απρίλιο , Μάιο και Ιούνιο)

Δυστυχώς τα κακά νέα υπερτερούν των καλών και πως θα μπορούσαν άλλωστε από την στιγμή που εδώ και καιρό έχουμε μπει στο στόχαστρο των συγκυβερνώντων και των Τροϊκανών, που μας θέλουν εξαθλιωμένους και ανήμπορους να αντιδράσουμε ....

Αλλά δεν θα τους περάσει, γιατί έχουμε τα ψυχικά αποθέματα εκείνα που θα τους στείλουν όλους αυτούς που κόβουν το ψωμί από τις οικογένειες μας, στο διάβολο κι ακόμη παραπέρα !!!  

Β. Γκιτάκος