Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κ.Ε.Δ.Ε, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με μηχανοκίνητη πορεία

Μετά τη χτεσινή (1/10/2012) συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΚΕΔΕ των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α, η ΠΟΕ – ΟΤΑ συνεχίζει τον αγώνα την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 Οκτωβρίου 2012 με μηχανοκίνητη πορεία των εργαζομένων σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών. Η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλ. Καραϊσκάκη - Αθήνα στις 12 το μεσημέρι.

(ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ )

Κατά την χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στα γραφεία της ΚΕΔΕ και στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της όπου και παρενέβη, έκανε για μια ακόμη φορά γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά και ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης από την μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης και των δημάρχων που στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Η απαξίωση των υπηρεσιών και των εργαζομένων σε αυτές, η μη καταβολή της τακτικής μισθοδοσίας, το οικονομικό αδιέξοδο, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι ελαστικές – μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας που προωθούν οι δήμαρχοι προκειμένου να κάνουν τη «δουλειά» τους, η μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύψει τις πάγιες και διαρκής ανάγκες των δήμων, η κατεδάφιση των κοινωνικών δομών και η κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα, ήταν από τα κύρια σημεία αναφοράς και διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Από την πλευρά της ΚΕΔΕ τοποθετήθηκε αρχικά ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κώστας Ασκούνης που φανερά επηρεασμένος από το κομματικό του καθήκον φάνηκε ευχαριστημένος από τα αυτονόητα που έδωσε το υπουργείο οικονομίας και έχουν να κάνουν με τους κουρεμένους ΚΑΠ Σεπτεμβρίου, την δεύτερη δόση των παρακρατηθέντων πόρων και τον «ευνοϊκό» διακανονισμό των δανείων με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Δεν παρέλειψε όμως, κυρίως προσχηματικά και επικοινωνιακά, να επισημάνει ότι αυτά δεν φτάνουν για να ανατρέψουν την μεγάλη οικονομική δυστοκία που αντιμετωπίζουν οι δήμοι.

Λίγο πολύ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιπες τοποθετήσεις «πρασινογάλαζων» στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης που υπεραμύνθηκαν των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ενοικίασης εργαζομένων – ομήρων μέσω των Μ.Κ.Ο και των «κοινωνικών συνεταιρισμών», παρουσιάζοντας ως αναγκαίο κακό αυτή την επιλογή τους, που όπως προείπαμε, για να κάνουν τη «δουλειά» τους.

Για τα κοστολόγια όμως αυτών των μεθοδεύσεων που καταλύουν τις εργασιακές σχέσεις και θα φορτώσουν επιπλέον χαράτσια στα ήδη οικονομικά επιβαρυμένα νοικοκυριά, …. ούτε κουβέντα.

Εξαίρεση αποτέλεσαν οι τοποθετήσεις των αριστερών παρατάξεων του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ που έκαναν λόγω για την ανάγκη ανατροπής της νεοφιλελεύθερης  πολιτικής και του ενιαίου αγώνα αιρετών – εργαζομένων – δημοτών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα δυσθεώρητα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και των μνημονίων.