Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Τρίωρη Παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ - Συμπαράσταση στα μέλη του ΠΑΜΕ

Συμπαράσταση στα μέλη του ΠΑΜΕ
Στάση εργασίας για σήμερα, από τις 8:00 έως τις 11:00, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο της πρώην Σχολής Ευελπίδων κατά της παραπομπής σε δίκη, 35 εργαζομένων-μελών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι στις 4 Φεβρουαρίου εισήλθαν στο υπουργείο Εργασίας απαιτώντας να δουν τον υπουργό Γιάννη Βρούτση.

Η ΑΔΕΔΥ «δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους που παραπέμπονται σε δίκη και καλεί το υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του, να παρέμβει και να αποσύρει τις κατηγορίες που -καθώς φαίνεται- "κατασκευάστηκαν" σε βάρος των 35 συλληφθέντων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης καλεί την κυβέρνηση «να πάψει πια να θεωρεί μονόδρομο την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως να πάψει να δείχνει το πιο σκληρό και αυταρχικό της χαρακτήρα, εφαρμόζοντας πρακτικές, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και τραυματίζουν την ίδια τη Δημοκρατία».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 12/2/2013 & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στη συνεδρίαση της Τρίτης 5/2/2013, αποφάσισε, να προχωρήσει στην κήρυξη τρίωρης Παναττικής Στάσης Εργασίας, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013, από τις 8.00 έως τις 11.00 το πρωί.  

Καλεί όλους τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. και των Ν.Π.Δ.Δ. να συμμετάσχουν στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των Δικαστηρίων (π. Σχολή Ευελπίδων) και να διαμαρτυρηθούν κατά της παραπομπής σε δίκη, 35 εργαζομένων-μελών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι στις 4 Φεβρουαρίου 2013, εισήλθαν στο Υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας να δουν τον Υπουργό και να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους για τα απανωτά και ιδιαίτερα σκληρά μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο και η Κυβέρνηση, σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους που παραπέμπονται σε δίκη και καλεί το Υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του, να παρέμβει και να αποσύρει τις κατηγορίες που -καθώς φαίνεται- “κατασκευάστηκαν” σε βάρος των 35 συλληφθέντων.

Καλεί την Κυβέρνηση ν’ αλλάξει ρότα, να πάψει πια να θεωρεί μονόδρομο την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως να πάψει να δείχνει το πιο σκληρό και αυταρχικό της χαρακτήρα, εφαρμόζοντας πρακτικές, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και τραυματίζουν την ίδια τη Δημοκρατία.