Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

«Αποφασίζουμε και διατάζουμε» από την Δήμαρχο Μάνδρα - Ειδυλλίας



Με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 24 Ιούλη το δημοτικό συμβούλιο Μάνδρας – Ειδυλλίας για το θέμα των συμβασιούχων της Καθαριότητας, που απέλυσε η δήμαρχος Γιάννα Κριεκούκη. Στη συνεδρίαση, παραβρέθηκαν και μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, Βασίλης Γκιτάκος, που απαίτησαν να μην απολυθεί κανείς από τους 38 συμβασιούχους και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.
Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως παρωδία, αφού η δήμαρχος –καθ’ όλη τη διάρκειά της- έδειξε φασίζουσα νοοτροπία, χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στον Δήμο, συνεπικουρούμενη από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ερασμία Στάθη – Οικονόμου. Ήταν εμφανής η προσπάθεια της δημάρχου να επιμείνει στην απόφασή της για απόλυση των συμβασιούχων και στην μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας του δήμου.
Για να μείνουν οι συμβασιούχοι στο δήμο, πρέπει να μας δώσει 300.000 ευρώ το Υπουργείο Εσωτερικών, ανέφερε χαρακτηριστικά η δήμαρχος σαν… πρόταση. Το αποτέλεσμα; Να «υπερψηφιστεί» μόνον από 4 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Οι υπόλοιποι τήρησαν «αφωνία» και δε σήκωσαν καν το χέρι τους. Ωστόσο, η δήμαρχος με τη «δημοκρατική» συμπεριφορά που τη διακρίνει, με το έτσι θέλω, τους συμπεριέλαβε στην τελική ψηφοφορία, έστω και αν δεν ψήφισαν.
Η δε, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν άφησε την αντιπολίτευση να διατυπώσει και να μπει προς ψήφιση, την δική της  πρόταση , που ουσιαστικά ήταν και η πρόταση του Σωματείου, για πλήρωση κενών οργανικών, τροποποίηση του ΟΕΥ, και σύναψη νέων συμβάσεων με τους 38 συμβασιούχους που ήδη υπηρετούν στο δήμο (35 στην Καθαριότητα και 3 στο Νομικό Πρόσωπο).
Να σημειωθεί, τέλος, πως σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων η Δημοτική Αρχή είχε φροντίσει να φωνάξει την αστυνομία, η οποία όμως δεν πτόησε την αγωνιστικότητα των εργαζομένων για το δίκιο τους και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα.