Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Οι τρεις θάνατοι εργαζομένων δεν λένε τίποτα για την Δημοτική Αρχή Πειραιά


 

Η εκδικητική μανία και η αντεργατική πολιτική της Δημοτικής Αρχής του κ. Γιάννη Μώραλη έχει ξεπεράσει κάθε όριο, βάζοντας διαρκώς στο στόχαστρο τους εργαζόμενους και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Οι τρεις θάνατοι εργαζομένων του Δήμου Πειραιά μέσα σε διάστημα δύο μόλις μηνών, που για αυτούς συνέβαλαν και η εντατικοποίηση της εργασίας, η συνεχόμενη εργασία χωρίς ημέρα ανάπαυσης, η απάνθρωπη απαξίωση των εγκυκλίων για μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε συνθήκες καύσωνα, δεν λένε τίποτα για την Δημοτική Αρχή Πειραιά που ακόμα δεν έχει πει την παραμικρή κουβέντα για τα τρία περιστατικά που στοίχησαν τη ζωή των εργαζομένων.

Αντίθετα η Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Μώραλη αντιμετωπίζει εκδικητικά τους εργαζόμενους που διαμαρτυρήθηκαν για τον θάνατο του συναδέλφου τους και για τις απαράδεκτες συνθήκες εκμετάλλευσης που επικρατούν στην υπηρεσία καθαριότητας – ανακύκλωσης. Προχώρησε αυθαίρετα στην περικοπή του μεροκάματου σε 111 εργαζόμενους την στιγμή που όλοι οι εργαζόμενοι ήταν παρόντες στην εργασία τους, αλλά η διοίκηση της υπηρεσίας δεν τους άφησε να υπογράψουν στο παρουσιολόγιο.

Μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε εκείνη την ημέρα κατά την ώρα της εργασίας και κύριο «μέλημα» της Δημοτικής Αρχής Πειραιά είναι πως θα κόψει το μεροκάματο από τους εργαζόμενους. Κατά τα λοιπά ενίσταται ο κ. Μώραλης όταν το Σωματείο (ΣΟΜΕΔΠ) καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Πειραιά ότι εφαρμόζει την ίδια πολιτική της κυβέρνησης, βάζοντας το κέρδος πάνω από την υγεία, την ασφάλεια και από την ζωή ακόμα των εργαζομένων.

Με την ίδια εκδικητική μανία και την αντεργατική της πολιτική η Δημοτική Αρχή Πειραιά που βλέπει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους και τους ξεζουμίζει για το χρονικό διάστημα της σύμβασης τους πετώντας τους μετά στον Καιάδα της ανεργίας, κατέθεσε νέα αίτηση ανάκλησης της δικαστικής απόφασης παραμονής στην εργασία 211 εργαζομένων με προσωρινή διαταγή μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου και συζητείται την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024 στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.

Να θυμίσουμε ότι το ίδιο είχε πράξει και τον περασμένο Μάρτιο αλλά οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους δικαιώθηκαν και το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης του Δήμου Πειραιά.

Ντρέπεται και η ντροπή με την Δημοτική Αρχή Πειραιά που από τη μία καταθέτει αίτηση ανάκλησης της απόφασης παραμονής των συμβασιούχων στην εργασία τους, επιδιώκοντας την απόλυση τους και από την άλλη εντελώς ξεδιάντροπα να τους ζητάει να μην κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας που τους έχει απομείνει, προκειμένου να τους εκμεταλλευτεί μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ) με το σύνθημα «οι συμβασιούχοι θα μείνουν στη δουλειά» συνεχίζει να στηρίζει τους συναδέλφους όπως έκανε και από την πρώτη στιγμή. Στέκεται στο πλευρό των συμβασιούχων συναδέλφων και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους.

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ) καταγγέλλει και καταδικάζει τις εκδικητικές και αντεργατικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Πειραιά και την καλούμε  να καταβάλει σε όλους τους εργαζόμενους το μεροκάματο που έκοψε αυθαίρετα και επιλεκτικά, καθώς και να αποσύρει την αίτηση ανάκλησης της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τους 211 συναδέλφους – συμβασιούχους για παραμονή στην εργασία τους.

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2014, στις 9:00 το πρωί, να είμαστε όλοι στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων να συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους να κερδίσουν και αυτή τη μάχη για την παραμονή τους στην εργασία, ενάντια στην πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής Πειραιά να τους πετάξει στο δρόμο.