Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΟΧΙ στην επέκταση του ΕΜΑΚ στον ΧΥΤΑ Φυλής, είναι έγκλημα!


Με σκοπό τον αιφνιδιασμό,  την Μ. Τρίτη η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ καλείται να αποφασίσει την αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ Φυλής κατά 200.000 τόνους το χρόνο από τους 250.000 τόνους/χρόνο στους 450.000 τόνους/χρόνο!
Με την δυσοσμία να πνίγει ολόκληρη την περιοχή και να φτάνει ως τη μέση της Αττικής οδού, από τις ποσότητες που ήδη επεξεργάζεται σήμερα το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης, η Περιφερειακή Αρχή της κ. Δούρου αποφασίζει να την επιβαρύνει ακόμα περισσότερο.
Η αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ Φυλής εξυπηρετεί μόνο τα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα που κερδοσκοπούν από το εργοστάσιο και τον ΕΔΣΝΑ σε άλλες δραστηριότητες και αποτελεί εγκληματική ενέργεια σε βάρος των δημοτών και των εργαζομένων στην χωματερή, αλλά και αυτών που την επισκέπτονται καθημερινά για να αποθέσουν τα απορρίμματα των Δήμων.
Τόσο ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής, η αποκεντρωμένη διαχείριση, όσο και ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας με την κατάργηση των εργολαβιών στον ΕΔΣΝΑ, που είχε κάνει σημαία προεκλογικά η κ. Δούρου πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων, ακολουθώντας την μετάλλαξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει.
Με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής και της Δημοτικής Αρχής Φυλής του κ. Παππού αποκρύπτονται από τους εργαζόμενους και τους δημότες τα ευρήματα των μελετών για την ρυπαντική επιβάρυνση της περιοχής και οι επιπτώσεις τους σε περιβάλλον και άνθρωπο.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Με την παρουσία μας στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ να μην επιτρέψουμε να παρθεί απόφαση για επέκταση του ΕΜΑΚ Φυλής.
Συμμετέχουμε όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 και ώρα 3.00 μ.μ. έξω από τα γραφεία του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (Άντερσεν 6 και Μωραΐτη 90 – Ψυχικό).
Καμιά επέκταση του Ε.Μ.Α.Κ. και του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής.
Δε θα πεθάνουμε εμείς, για να κερδοσκοπήσουν οι εργολάβοι των σκουπιδιών.
ΜΕΤΑ ΟΤΑ / Απρίλιος 2019


Η ανακοίνωση – κάλεσμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...