Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση – πορεία για την καταδίκη της Χ.Α.


Σχεδόν έξι (6) χρόνια μετά την στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι (18 Σεπτεμβρίου 2013) η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τελικό της στάδιο με τις απολογίες των 18 πρώτων υποδίκων νεοναζί. Μετά τις απολογίες των Μελών του τάγματος εφόδου της Νίκαιας, θα ακολουθήσει η εξέταση των υπόδικων για την δολοφονική επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, των συνδικαλιστών του Π.Α.ΜΕ. και μετά όλων όσων εμπλέκονται στην ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.
Η δίκη, που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και περίπου τέσσερα (4) χρόνια, έφερε  στο φως της δημοσιότητας καταιγιστικές αποδείξεις και στοιχεία για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Τα αδιάσειστα αυτά στοιχεία διέλυσαν και το κάθε ψήγμα αμφιβολίας πως πρόκειται πως έχουμε να κάνουμε με μία ναζιστική οργάνωση που σχεδίαζε δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών, συνδικαλιστών και γενικά όσων είχαν διαφορετικά άποψη από αυτή της Χρυσής Αυγής.
Η δράση της Χρυσής Αυγής έχει «δολοφονήσει» κάθε έννοια δημοκρατικού και συνταγματικού δικαιώματος. Δεν έχει το δικαίωμα να λέγεται κόμμα και να ζητάει την ψήφο του Ελληνικού λαού στις εκλογές. Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή και όχι στη Βουλή. Δεν χωράνε στις γειτονιές μας εκείνοι που επιτίθενται σε ντόπιους και μετανάστες, στα προσφυγόπουλα που πάνε στα σχολεία, στα συνδικάτα που αγωνίζονται για την καλύτερη ζωή όλων.
Κοινή απαίτηση είναι, με την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Επιδίωξη είναι να μην κάθονται στα έδρανα της επόμενης Βουλής, αλλά να διαλυθεί οριστικά η ναζιστική εγκληματική οργάνωση, με κλείσιμο όλων των γραφείων-ορμητηρίων, την διακοπή κάθε χρηματοδότησης και διευκόλυνσης από το κρατικό μηχανισμό. Καμιά προβολή από τα Δημόσια και Ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης.
Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους εργαζόμενους και την νεολαία να δώσουν το παρών στο ακροατήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής κατά τις ημερομηνίες 24, 25, 26, 27 και 28 Ιουνίου 2019 στο Εφετείο Αθηνών.
Καλούμε τα συνδικαλιστικά στελέχη της Ομοσπονδίας σε μαζική συμμετοχή στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση που θα γίνει την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, στις 9:00 το πρωί, έξω από το Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως). Προσυγκέντρωση στις 8:00 το πρωί στο ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Η Ανακοίνωση – κάλεσμα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ αναφέρει :
Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Εφετείο, Πέμπτη 27/6
Η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τελικό της στάδιο με τις απολογίες των 18 πρώτων υποδίκων νεοναζί, τα μέλη του τάγματος εφόδου της Νίκαιας που προχώρησαν στη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι. Θα ακολουθήσει η εξέταση των υπόδικων για τη δολοφονική επίθεση κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και μετά όλων όσων εμπλέκονται στην ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.
Συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής και στη μακρόχρονη ακροαματική διαδικασία έχει, ήδη, στοιχειοθετηθεί ατράνταχτα το κατηγορητήριο για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, την οργανωμένη από την ηγεσία της δολοφονική και τρομοκρατική δράση των ταγμάτων εφόδου κατά συνδικαλιστών, αγωνιστών, μεταναστών.
Η θέση των δολοφόνων νεοναζί είναι στη φυλακή και όχι στη Βουλή.
Δε χωράνε στις γειτονιές μας, στα εργατικά σωματεία, στη βουλή και στα δημοτικά συμβούλια,  εκείνοι που επιτίθενται σε ντόπιους και μετανάστες, στα προσφυγόπουλα που πάνε στα σχολεία, στα συνδικάτα που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή.
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα με τη δράση του πρέπει να πρωτοστατήσει στην αποκάλυψη και στην  απομόνωση των νεοναζιστών, να δώσει τη μάχη να «καταδικαστούν» στη συνείδηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι μισάνθρωπες αντιλήψεις τους.
Με την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής είναι ώρα να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Αγωνιζόμαστε για να μη βρεθούν στα έδρανα της επόμενης βουλής. Για να διαλυθεί η ναζιστική εγκληματική οργάνωση, με κλείσιμο όλων των γραφείων – ορμητηρίων, τη διακοπή κάθε χρηματοδότησης και διευκόλυνσης από τον κρατικό μηχανισμό και με σταμάτημα της προβολής της από τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 27 Ιούνη στις 9.00 π.μ. στο Εφετείο και στην προσυγκέντρωση στις 8.30 π.μ. στο ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων.

δημοσίευσε ...