Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Έγγραφο από ΣΟΜΕΔΠ και ΣΜΑΧΥΔΠ προς τον Δήμαρχο Πειραιά για την προστασία των εργαζομένων από τον «κορονοϊό»


Μπροστά στον κίνδυνο εξάπλωσης του «κορονοϊού» και προκειμένου να θωρακιστούν οι εργαζόμενοι του Δήμου, ο Σύλλογος Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων Δήμου Πειραιά και το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά απέστειλαν από κοινού έγγραφο (αρ.πρωτ.: 12806/28-2-2020) στον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μώραλη.
Με το από κοινού έγγραφο των δύο συλλόγων ζητήσαμε από τον Δήμαρχο Πειραιά να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να θωρακιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η υγεία και η ασφάλεια όλων των εργαζομένων του Δήμου μας με ιδιαίτερη έμφαση στις υπηρεσίες που έρχονται καθημερινά σε επαφή με κοινό.
Επισημάναμε δε ότι θα ήταν χρήσιμο η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου μας να ενημερώσει όλους τους εργαζόμενους σχετικά με την προφύλαξη τους από τον νέο ιό που έχει στοιχήσει τη ζωή συνανθρώπων μας.
Θεωρούμε ότι είναι κατεπείγουσα η άμεση λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και την χορήγηση των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας, καθώς και των απαραίτητων αναλώσιμων (σαπούνια, απολυμαντικά κλπ).
Επίσης θεωρούμαι ότι στα απαιτούμενα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία πρέπει να προστεθεί και η εξασφάλιση πρόσθετων αδειών με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση σε όσους εργαζόμενους αρρωσταίνουν, προκειμένου να αναρρώσουν και για πρόληψη της εξάπλωσης, καθώς κι όταν έχουν άρρωστο μέλος της οικογένειας (παιδί ή ηλικιωμένο) ή εάν είναι κλειστό το σχολείο ή ο βρεφονηπιακός σταθμός.
Η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) άλλωστε είναι πλήρως κατατοπιστική για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας και τον βαθμό ετοιμότητας που υπάρχει στα νοσοκομεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

δημοσίευσε ...