Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

ΣΟΜΕΔΠ: Ξανά στους δρόμους – 16 Ιούνη 2021 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - Το αντεργατικό νομοσχέδιο ΔΕΝ θα περάσει!

 


Κλιμακώνοντας την αντίδραση μας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης, συμμετέχουμε την Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Η μεγάλη απεργία και η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα ήταν ανάσα στον αγώνα για να ζήσουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους όπως τους αξίζει, με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς, με πλήρη δικαιώματα και όχι σαν σκλάβοι των εργοδοτών, δουλεύοντας όποτε και όπως απαιτούν αυτοί και τα κέρδη τους.

Ο φρέσκος αέρας και η ελπίδα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις έγινε βραχνάς για την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τους εργατοπατέρες τους.

Μπορούμε και θα βάλουμε με τους αγώνες μας, φρένο στους σχεδιασμούς τους και την πολιτική τους, που θέλει εργαζόμενους λάστιχο και ζωή λάστιχο.

Μαζί με εργαζόμενους και συνδικάτα από άλλους κλάδους να μπλοκάρουμε τα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Σήμερα πρόοδος είναι η μείωση του ημερήσιου χρόνου εργασίας και όχι οι συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που επιχειρεί να μας επιβάλει η δική τους «ανάπτυξη».

Δεν θα δεχτούμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σκλάβοι στον 21ο αιώνα!

Να μην ψηφιστεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που βάζει ταφόπλακα σε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα, που νομιμοποιεί την απλήρωτη δουλειά, καταργεί το 8ωρο και την Κυριακή αργία και δίνει στους εργοδότες το δικαίωμα να μας απασχολούν περισσότερες ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή.

Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και των εργοδοτών, που χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, βάζουν νέα εμπόδια στη λειτουργία των συνδικάτων με την προώθηση του ηλεκτρονικού φακελώματος και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, και θέλουν τα συνδικάτα στο γύψο.

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους μας!

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ - ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ 4:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!


 

δημοσίευσε ...