Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους. Όχι στον διαχωρισμό που επιχειρεί η δημοτική αρχή και η κυβέρνηση

 


Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Πειραιά

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Πειραιά διαχωρίζει κάθετα την θέση της από την ενημέρωση που στάλθηκε εχθές 12/1/2022 από το Email του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά προς τους συναδέλφους και υιοθετεί πλήρως την πρακτική της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης.


 

Με ευθύνη και απόφαση της Δημοτικής Αρχής Πειραιά η διενέργεια δωρεάν rapid test από την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών θα έπρεπε να είναι για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του δήμου Πειραιά και όχι να τους διαχωρίζουν.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πειραιά με ευθύνη του προεδρείου σέρνεται και υιοθετεί όλες τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής αντί να αντιδρά και να απαιτεί αυτά που δικαιούνται ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι και δεν τους χορηγούνται πλήρως.

Στις υπηρεσίες των δήμων η κατάσταση είναι τραγική, τα υγειονομικά πρωτόκολλα οι δήμαρχοι τα εφαρμόζουν κατά πως τους βολεύουν, οι αποστάσεις στους περισσότερους χώρους δουλειάς δεν τηρούνται, τα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες και αντισηπτικά) δίνονται με φειδώ και σε άλλους δήμους δεν δίνονται καθόλου.

Κυβέρνηση και δήμαρχοι δεν ενδιαφέρονται ούτε για τις ζωές μας, ούτε για τις ζωές των οικογενειών μας. Για ένα πράγμα ενδιαφέρονται, πως θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και τη διασφάλιση της κερδοφορία τους. Για αυτό και δεν προχωράνε στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για αυτό και δεν προχωράνε σε μαζικές μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία, για αυτό και δεν παίρνουν κανένα μέτρο στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην μεγάλη συγκέντρωση που οργανώνουν τα συνδικάτα, σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 στις 5:00 το απόγευμα μπροστά στο Υπουργείο Υγείας, για την προστασία της ζωής μας και των οικογενειών μας.

Διεκδικούμε:  

1.   Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζομένους.

2.   Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνιλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.

·  Με έλεγχο των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων καθώς και με οργάνωση προληπτικών ελέγχων σε όλους τους δήμους και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας του ΕΟΔΥ και του ΣΕΠΕ.

·  Με εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.

·  Με μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

·  Με πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

3.  Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια

4.   Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και τα διαγνωστικά

13/1/2022

ΔΑΣ-ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Πειραιά

δημοσίευσε ...