Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

ΣΟΜΕΔΠ: Να ξηλωθούν οι «χαφιεδοκάμερες» από τους χώρους εργασίας

 


Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 στις 8:15 π.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΣΚΟΥΖΕ 3-5)

3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 8:00π.μ. έως τις 11:00π.μ.

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ) και οι εργαζόμενοι αντιδρούμε και αγωνιζόμαστε ενάντια στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό της Δημοτικής Αρχής Πειραιά που επιχειρεί να θέσει υπό βιντεοπαρακολούθηση  τους εργαζόμενους κατά την ώρα της εργασίας τους.

Προστατεύουμε την ιδιωτικότητα μας, την ελευθερία μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα απέναντι στην εχθρική για τους εργαζόμενους Δημοτική Αρχή Πειραιά, που θεωρεί «κανονικότητα» το εργασιακό μπούλινγκ, τους εκβιασμούς και τις απειλές, την εντατικοποίηση της εργασίας, την 6ήμερη και 7ήμερη εργασία χωρίς ρεπό ανάπαυσης, τις εκδικητικές μετακινήσεις, το ξεζούμισμα των συμβασιούχων και την εχθρική στάση της στα δικαστήρια απέναντι τους, την αναξιοκρατία, την απλήρωτη υπερωριακή εργασία, τις τριτοκοσμικές συνθήκες στους χώρους εργασίας κ.α.

Με την ψευδεπίγραφη αιτιολόγηση της «προστασίας» των εργαζομένων, ο κύριος και μοναδικός στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η παρακολούθηση και ο έλεγχος των εργαζομένων, καταπατώντας θεμελιώδεις δικαιώματα της ελευθερίας και της προσωπικότητας τους, καταγράφοντας και επεξεργάζοντας – ηλεκτρονικά – τα προσωπικά δεδομένα τους την ώρα της εργασίας τους.

Με δεδομένη την πολιτική που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Μώραλη και είναι ίδια με την πολιτική της κυβέρνησης, στον έλεγχο των εργαζομένων και την καταστολή των αγώνων και των διεκδικήσεων τους, το αμαξοστάσιο της οδού Ρετσίνα 45 και η Θηβών 50 θα είναι μόνο η αρχή για να γενικεύσουν την βιντεοπαρακολούθηση των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας του δήμου, σε όλες τις υπηρεσίες. Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να μένει αδιάφορος και εφησυχασμένος ότι το θέμα δεν τον αφορά, όπως διαδίδουν τεχνηέντως τα «παπαγαλάκια» της Δημοτικής Αρχής.

Μετά την προσωρινή διαταγή που κέρδισε στο δικαστήριο το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ) και οι εργαζόμενοι, για να μην λειτουργήσουν οι κάμερες βιντεοπαρακολούθησης των εργαζομένων, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 στα δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ 3-5) εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα και χρειάζεται να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Το Δ.Σ. του ΣΟΜΕΔΠ για την ίδια ημέρα, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, προκηρύσσει 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 8:00 μέχρι τις 11:00 το πρωί και καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8:15π.μ. έξω από τα δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ 3-5), προκειμένου να υπερασπιστούμε την ιδιωτικότητα, την ελευθερία, και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Ο ν.1264/82 καλύπτει όλους τους εργαζόμενους του δήμου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση ανεξάρτητα σε ποιο σωματείο – σύλλογο είναι εγγεγραμμένοι.


 

δημοσίευσε ...