Πέμπτη 10 Απριλίου 2025

Δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά


 

Μετά και την τελευταία αγωνιστική παρέμβαση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και των εργαζομένων σε Δήμους την περασμένη Παρασκευή 4 Απρίλη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), κοινοποιήθηκε επιτέλους η θετική απάντηση - γνωμοδότηση  του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ που εργάζονται με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά αναφορικά με τις αυξήσεις σε κατώτατο μισθό, οικογενειακό επίδομα και επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Δευτέρα 7 Απριλίου 2025

Τροπολογία του ΚΚΕ για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης

 


Τροπολογία για την επαναφορά του 13ου - 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους (Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα) κατέθεσε εκ νέου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, αυτή τη φορά, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις».

Παρατίθεται η τροπολογία:

Πέμπτη 3 Απριλίου 2025

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που μας στερεί το οξυγόνο καθημερινά.

 


ΤΡΙΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ 2025 ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΟΜΕΔΠ

10:00π.μ. - «Κ. ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ» - Θήρας και Μαντινείας (Καμίνια – Πειραιάς)

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ 2025 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

10:00π.μ. – ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Όπως καταγγείλαμε και με την τελευταία ανακοίνωση μας (Αρ. πρωτ. 28/30-3-2025) η κατάσταση στην εργασία μας διαρκώς χειροτερεύει, με την εκμετάλλευση, την εντατικοποίηση στην εργασία, το εργασιακό bullying, τους εκβιασμούς και τις απειλές, τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, τις συνεχείς και αυθαίρετες πειθαρχικές διώξεις, την αναξιοκρατία, το «βόλεμα» ημετέρων, την απληρωσιά των υπερωριών, την εχθρική στάση της δημοτικής αρχής στα δικαστήρια των συμβασιούχων, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της καθημερινότητας των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι με ασφαλιστικά και προσωρινές διαταγές δεν είναι εργαζόμενοι δεύτερης και τρίτης κατηγορίας

 


ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/4/2025 

ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00 ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

(ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 37, ΑΘΗΝΑ).

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ με απόφαση του προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στους δήμους με ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινές διαταγές. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4-4-2025 από τις 11:00 μέχρι το τέλος ωραρίου και συγκέντρωση στις 12:00 μπροστά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Απαιτούμε

Να δοθεί η αύξηση κοροϊδία των 20 ευρώ μεικτά και η αναπροσαρμογή του επιδόματος των ΒΑΕ σε όλους τους συναδέλφους ανεξαρτήτως με το τι καθεστώς δουλεύουν σήμερα στους δήμους.

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025

ΣΟΜΕΔΠ: Δεν θα μας «κλείσετε» τα μάτια, δεν θα μας «βουλώσετε» το στόμα!


 

Ακριβώς στις ίδιες ράγες της πολιτικής της κυβέρνησης στην εκμετάλλευση, στα εγκλήματα στους χώρους δουλειάς, στην καταστολή και φίμωση των εργαζόμενων που αγωνίζονται για το δίκιο τους και διεκδικούν, βρίσκεται η Δημοτική Αρχή Πειραιά του κ. Γιάννη Μώραλη.

Όχι μόνο κρύβεται ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης από τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά κρύβεται και από το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ) που επανειλημμένα του έχει ζητήσει συνάντηση για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα  που γεννά η πολιτική της δικής του Δημοτικής Αρχής.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025

Με υποβιβασμούς και ανισότητες η νέα ΚΥΑ για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας



Με κατηγοριοποίηση, διαχωρισμούς και εξαιρέσεις η ΚΥΑ του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Μετά από παλινωδίες, ολιγωρίες και κυρίως κάτω από το πρίσμα των δημοσιονομικών «αντοχών» του κράτους, εκδόθηκε η πολυσυζητημένη ΚΥΑ για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των εργαζομένων στους Δήμους.

Ψήφισμα στήριξης του ΣΟΜΕΔΠ στον αγώνα των εκπαιδευτικών




 

Ψήφισμα στήριξης της πανελλαδικής πανεκπαιδευτικής  κινητοποίησης των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ το Σάββατο 29 Μαρτίου στις 12:00 στα Προπύλαια

Το ΔΣ του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά στέκεται δίπλα στους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας, που υπερασπίζονται τα μορφωτικά τους δικαιώματα, τα σχολεία να είναι ασφαλή και σύγχρονα, την αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν μόρφωση, που υπερασπίζονται τον παιδαγωγικό τους ρόλο και διεκδικούν μισθούς και όρους διαβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους. Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών που με τα σωματεία τους απαιτούν να σταματήσουν άμεσα οι πειθαρχικές διώξεις απεργών εκπαιδευτικών. Η απεργία είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων των εργαζομένων, κατακτήθηκε με αγώνες.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025

Παρασκευή 21 Μάρτη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για ΟΛΟΥΣ

 


Στα εγκλήματα που γεννά η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ εντάσσεται και η ομηρία και ανασφάλεια των εργαζόμενων συμβασιούχων που δεν ξέρουν αν την επόμενη ημέρα θα έχουν μεροκάματο.

Αυτή την ανασφάλεια φροντίζουν η κυβέρνηση, η ΕΕ και η πλειοψηφία των δημάρχων να την κάνουν ακόμα πιο έντονη με τη συζήτηση που έχουν ανοίξει για την διακοπή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στα προγράμματα ΕΣΠΑ στο τέλος του 2025.

Τρίτη 4 Μαρτίου 2025

Τετάρτη 5 Μάρτη ξανά στο Σύνταγμα - Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί


 

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025 – 7:00μ.μ. – ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

ΣΥΛΛΗΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Οι μεγαλειώδεις και συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 28 Φλεβάρη, όπου πάνω από ενάμιση εκατομμύριο απεργοί  και διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους, κρατώντας ζωντανή την υπόσχεση που δώσαμε από την πρώτη στιγμή, πως «το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών είμαστε η φωνή», αποτελούν ελπίδα και επιβάλλουν τη συνέχεια του αγώνα.

Κόντρα στις προσπάθειες λυτών και δεμένων του συστήματος να αποτύχει η απεργία, να την υπονομεύσουν και να αλλοιώσουν το περιεχόμενο της, την Παρασκευή 28 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι και ο λαός ήταν αυτοί που μίλησαν.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025

28 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - 2 χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών - Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

 


ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

2 Χρόνια κρατάμε με τους αγώνες μας ζωντανή την υπόσχεση

«Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί –

Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή»

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025

Σύσκεψη για την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους δήμους, τη περιφέρεια, σε όλο το δημόσιο

 


ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούμε όλα τα σωματεία των Δήμων, όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους που δουλεύουν στους Δήμους, τη Περιφέρεια και τα Υπουργεία να πάρουν μέρος μαζικά στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21/2/2025 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Σωματείου Συνταξιούχων (Πατησίων 4 1ος Οροφος).

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2025

Να μπει τέλος στην ομηρία ΟΛΩΝ των συμβασιούχων – Συναυλία για μόνιμη και σταθερή δουλειά για ΟΛΟΥΣ


 

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης που δουλεύουν στο δήμο σε κρίσιμες υπηρεσίες όπως στην καθαριότητα, σε διοικητικές θέσεις, στις κοινωνικές δομές, στη καθαριότητα των σχολείων. Όλοι αυτοί δουλεύουν στο δήμο για διάστημα μεγαλύτερο των 10 χρόνων.  Στα Βριλήσσια που οι συναδέλφοισσες μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που με τον αγώνα τους κατάφεραν και κέρδισαν πρωτόδικη θετική απόφαση μετατροπής της σύμβασης τους από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου και η Δημοτική Αρχή υλοποιώντας τη πολιτική της κυβέρνησης του σέρνει στα εφετεία. Στο Ίλιον που οι 5 συνάδελφοι με την κινητοποίηση τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανάγκασαν την Δημοτική Αρχή να αλλάξει την αρχική της εισήγηση, που ουσιαστικά τους έστελνε στην ανεργία.

Δελτίο Τύπου του ΚΚΕ για την συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ για την επαναφορά του 13ου & 14ου μισθού.


 

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Χρήστο Κατσώτη, βουλευτή και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Γιώργο Κρητικό, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος για την Εργατική και Συνδικαλιστική Δουλειά, συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, αποτελούμενη από τα μέλη της Βασίλη Πολυμερόπουλο, Βέτα Πανουτσάκου, Δημήτρη Μπράτη, Γιώργο Πετρόπουλο, Στέφανο Σαββόπουλο, Μάνθο Κυριακόπουλο, Δημήτρη Ακτύπη και Χρήστο Γρίβα.

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025

Με ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό κόβει την πίτα το ΣΟΜΕΔΠ

 


Το Δ.Σ του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά σας προσκαλεί να διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική - φαγητό και ποτό, στην ετήσια κοπή πίτας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φλεβάρη 2025 στις 1:00 το μεσημέρι στο μουσικό μεζεδοπωλείο “Κορυδ....Αλλιώς” ΘΗΒΩΝ 106 - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

13ος-14ος μισθός: Στάση Εργασίας και Συγκέντρωση στο Υπ. Οικονομικών - Τρίτη 4 Φλεβάρη 2025

 


Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

ΤΡΙΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2025 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00 – ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ

12:30 μ.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

(ΝΙΚΗΣ 5 – 7 ΑΘΗΝΑ)

Οι εργαζόμενοι στους δήμους και το δημόσιο δώδεκα συνεχόμενα χρόνια βιώνουμε τις επιπτώσεις στο πενιχρό εισόδημα μας από την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού (Δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και επίδομα αδείας) που καταργήθηκαν μέσα σε ένα βράδυ.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2025

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ για το τέλος ταφής και τη διαχείριση απορριμμάτων


 

Τις τελευταίες μέρες έχει έρθει στην επικαιρότητα το πολύ σημαντικό ζήτημα του τέλους ταφής και της συνολικότερης διαχείρισης των απορριμμάτων, μετά από τις νέες αυξήσεις που ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) που γονατίζουν τους δήμους αφού πρακτικά διπλασιάζονται τα οφειλόμενα ποσά για το 2025 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Το “τέλος ταφής” είχε προβλεφθεί με τον νόμο 4042/2012 από την Κυβέρνηση ΝΔ, εντάχθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του 2015 της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στη συνέχεια μετονομάστηκε με νόμο σε “περιβαλλοντική εισφορά” (άρθρο 55 του Ν.4609/3.5.2019) και θεωρώντας το 2022 ως έτος εκκίνησης, το “τέλος ταφής” διαμορφώθηκε στα 20 ευρώ ανά τόνο αποβλήτων που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Φυλής, ενώ αυξάνεται σε 35 ευρώ τον τόνο για το έτος 2025, 45 ευρώ για το 2026 και 55 για το 2027!

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2025

ΔΑΣ–ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Άνθρακες ο θησαυρός για όσους περίμεναν στήριξη από τα κόμματα που κατάργησαν τον 13ο & 14ο μισθό

 


Δελτίο Τύπου από την Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΔΑΣ) στην ΑΔΕΔΥ για την εκδήλωση της ΑΔΕΔΥ για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο.

Άνθρακες ο θησαυρός, στην εκδήλωση της ΑΔΕΔΥ για το 13ου και 14ου μισθό στο δημόσιο, για όσους περίμεναν στήριξη από τα αστικά κόμματα στο δίκαιο αίτημα για την επαναφορά τους.

Έλειψε κάθε ίχνος αυτοκριτικής από τους εκπρόσωπούς τους, όταν ήταν αυτά που  κατάργησαν τους συγκεκριμένους μισθούς, μείωσαν τους υπόλοιπους, παγίωσαν τις περικοπές, καταδικάζοντας τους δημοσίους υπαλλήλους σε μισθούς πείνας. Όταν έλεγαν ψέματα σε δικαστήρια ότι «οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, ακόμη και μετά την κατάργηση των επίμαχων επιδομάτων, εξασφάλιζαν αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης». Όταν ενοχοποιούσαν τους δημοσίους υπαλλήλους στη λογική ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε» ισχυριζόμενα ότι «δεν θα ξαναγυρίσουμε στις εξαλλοσύνες του 2008», χρειάζεται «σύνεση και ευθύνη για να μην ξαναγυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα των ελλειμμάτων και της χρεοκοπίας» και πολλά άλλα.

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2025

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την προκήρυξη 8Κ/2024 του ΑΣΕΠ


 

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την προκήρυξη 8Κ/2024 του ΑΣΕΠ ξεκινά στις 16-01-2025 και λήγει στις 03-02-2025.

Η προκήρυξη αφορά την πλήρωση δύο χιλιάδων διακοσίων δεκατριών (2.213) θέσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε φορείς του Δημοσίου και των Δήμων, σύμφωνα με τις υπ΄ αρ. 50/4.11.2021, 31/27.09.2022 και 26/31.10.2023 Πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου με τις οποίες εγκρίθηκε ο προγραμματισμός προσλήψεων των ετών 2022, 2023 και 2024 αντίστοιχα.

δημοσίευσε ...