Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το Ενιαίο Μισθολόγιο.


Α . Δ . Ε . Δ . Υ .                                                                         Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
Fax: 210 3246165                                                                           Αριθμ. Πρωτ.: 399

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση με τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούση και Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και με αντικείμενο το Νέο Μισθολόγιο, επισημαίνει τα ακόλουθα:

1. Το Νέο Μισθολόγιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «όχημα» παγίωσης και διεύρυνσης της λιτότητας, με δεδομένο ότι οι αποδοχές των Δημοσίων Υπαλλήλων έχουν ήδη μειωθεί πάνω από 25%, εξ’ αιτίας των πρόσφατων περικοπών στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου.

2. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί να γίνει διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και δεν αποδέχεται μια διαδικασία διαβούλευσης και «διαλόγου» που δίνει τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση για μονομερείς αποφάσεις.

3. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αγωνίζεται για ένα νέο ενιαίο και δίκαιο Μισθολόγιο που θα ενσωματώνει όλα τα επιδόματα στο βασικό μισθό, θα αναβαθμίζει τις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο και θα διαμορφώνει μια νέα βάση εκκίνησης στους εισαγωγικούς μισθούς, τέτοια που να εμπεριέχει το πάγιο αίτημα της ενσωμάτωσης των επιδομάτων.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα παρουσιάσει τις θέσεις της και για το μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων τη Δευτέρα 4 Οκτώβρη 2010 και ώρα 12.00 σε Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της (Φιλελλήνων και Ψύλλα 2).

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

δημοσίευσε ...