Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις Δηλώσεις Γιούνκερ



Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2010


Α . Δ . Ε . Δ . Υ .
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
Fax: 210 3246165 Αριθμ. Πρωτ.: 415

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις δηλώσεις Γιούνκερ.

Οι δηλώσεις του Προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ για την Ελληνική οικονομία και πως έφθασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μπορεί να καταγράφονται στον τύπο ως "βόμβα" για τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαπέντε ετών, αναδεικνύονται ωστόσο εξίσου διαφωτιστικές πλευρές για το πώς οδηγηθήκαμε στη δημοσιονομική κατάρρευση και στο απεχθές μνημόνιο. Επιπλέον δικαιώνουν τα Συνδικάτα, την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που διατύπωναν και συνεχίζουν να διεκδικούν με επιχειρήματα την άποψη για ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων και πολιτικών ως αντιστάθμισμα στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που στην επικαιροποιημένη της εκδοχή οδηγεί σε ελεύθερη πτώση του βιοτικού επιπέδου και πτώχευση της κοινωνίας, για να διασφαλίσει και σήμερα τα συμφέροντα των ίδιων οικονομικών κύκλων και των δανειστών.

Από τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ καταρρέει η προπαγάνδα που ήθελε το όποιο κοινωνικό κράτος, το Δημόσιο, τις υπηρεσίες του και κυρίως τους Δημοσίους Υπαλλήλους να θρέφουν το θηριώδες έλλειμμα και κατά συνέπεια ως αυτονόητα υπεύθυνους για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Σήμερα σε μια περίοδο που η κρίση στην πραγματική οικονομία επιτείνεται από το "μονόδρομο" του μνημονίου, υποβαθμίζοντας τις Δημόσιες υπηρεσίες και τους εργαζόμενους, που αυξάνει την ανεργία και οδηγεί την οικονομία σε ύφεση, αποδεικνύεται ότι η μεγάλη αλλαγή είναι συνυφασμένη με τον εκσυγχρονισμό των Δημοσίων υπηρεσιών, την ανταποδοτικότητά τους στους πολίτες, την εργασιακή και μισθολογική αναβάθμιση των Δημοσίων Υπαλλήλων, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

δημοσίευσε ...