Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

...το θέατρο του Παραλόγου...???



 Να ξεκινήσω από τα θετικά και τα αισιόδοξα, όπως θέλω πάντα να τα βλέπω, άσχετα αν μου βγαίνει συνέχεια... η ανάγνωση της  υποκρύπτουσας  ενέργειας που θα ακολουθήσει ο "ποιητής".

  Συνεχίζει έμαθα το πάγωμα των Δημοτικών Τελών στους Δημότες του Πειραιά (είχε καθιερωθεί στη θητεία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής), είναι μια πολιτική βούληση του Δημάρχου Πειραιά κου. Βασίλη Μιχαλολιάκου που θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, μια κίνηση που μόνο θετικά μπορείς να την δεις εν μέσω γενικής κρίσεως που ζούμε, εφόσον οι Δημότες δεν θα επιβαρυνθούν και από .... μεγαλύτερα Δημοτικά Τέλη.
  Ελπίζω βέβαια, να μην βρεθεί αυτή τη φορά κανένας μέσα στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου να χρεώσει τον Δήμαρχο για διαφεύγοντα κέρδη από τη μη αύξηση των Δημοτικών Τέλων όπως παλαιότερα είχε γίνει από τον σημερινό "Τσάρο"  όταν ήταν στην αντιπολίτευση.
  Αλλά στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα είναι μόνο αυτό το θέμα φυσικά. Υπάρχει η συζήτηση και λήψη απόφασης για δανειοδότηση του Δήμου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους  4.672.707,87 €  για την εξόφληση μέρους της τοκοχρεολυτικής δόσης έτους 2011 (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ- ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ –ΜΑΡΤΙΟΣ) με απλά λόγια ...δανειζόμαστε από το Τ.Π&Δ. αυτά τα ευρώ για να μην μας παρακρατάνε τους Κ.Α.Π. για τρεις μήνες και να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον τους μισθούς των υπαλλήλων (ελπίζω εκεί να πάνε) , μια τακτική που και αυτή την καθιέρωσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αλλά δεν ξέρω μέχρι πότε θα μπορεί να εφαρμόζετε.
  Θα θυμάστε ότι είχε γίνει ολόκληρος σάλος την τελευταία φορά για να πάρουμε το δάνειο που δεν μας το ενέκριναν με τίποτα και χρειάστηκε η παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών κου Παπακωνσταντίνου.
  Θυμηθείτε επίσης ότι μετά το τέλος της περιβόητης συνάντησης του Υπουργού με τον τότε Δήμαρχο τον Αύγουστο του 2010, ο τελευταίος είχε δηλώσει : "....Αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Βρήκαμε λύση ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα μέχρι το τέλος του χρόνου. Από κει και πέρα, περιμένουμε τη λειτουργία του Καλλικράτη όπου και εκεί θα υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις...".
  Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι ο Δήμος μας είναι καταχρεωμένος και η βιωσιμότητα του καθημερινά δοκιμάζετε ... ! Συνεχώς τα τελευταία χρόνια οι ρυθμίσεις και οι πολιτικές που ασκούνται είναι "δανειζόμαστε για να πληρώνουμε τα χρέη μας" , έρχεται και ο "Καλλικράτης" να πει ότι οι Δήμοι που χρωστάνε μπαίνουν σε επιτήρηση, απαγορεύονται οι προσλήψεις, δεν γίνονται έργα , δεν ..., δεν ....,  μέχρι ο χρεωμένος Δήμος να ξεχρεώσει και να αρχίσει πάλι από την αρχή την Δανειοληψία του και ξανά τα ίδια και τα ίδια....!
  Και εδώ είναι το ΠΑΡΑΛΟΓΟ που ζούμε τον τελευταίο καιρό, από την ανάληψη καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής. Δεν περνάει μέρα που να μην "πέσει" και κάποια εκχώρηση αρμοδιότητας σε ΙΔΙΩΤΕΣ, ιδιώτη στο συνεργείο οχημάτων, ιδιώτη στη Καθαριότητα, ιδιώτη στο πλύσιμο των κάδων, για τα πάντα έχουν έτοιμη λύση τον ΙΔΙΩΤΗ που όπως φαίνεται ...αυτός ο ΙΔΙΩΤΗΣ θα τα κάνει όλα τζάμπα, είναι υπεράνω χρημάτων και δουλεύει από χόμπι παίρνοντας τις Δουλειές των Άλλων !!!
  Γιατί πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την εμμονή της Δημοτικής Αρχής για τον ΙΔΙΩΤΗ όταν από την μία λέει ο Δήμαρχος ότι θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στη τακτική μισθοδοσία των υπαλλήλων μας και από την άλλη να δώσουμε όλες τις δουλειές σε Ιδιώτες ??? Αυτοί οι ΙΔΙΩΤΕΣ από ποιο ταμείο θα πληρωθούν .... ???
  Πρόσφατα (χτες) αντιμετωπίσαμε σαν Σωματείο άλλη μια τέτοια "απειλή" για εκχώρηση αρμοδιότητας σε ΙΔΙΩΤΗ και αντιδράσαμε αποτρέποντας την, όπως θα κάνουμε και κάθε φορά που τίθεται τέτοιο η παρόμοιο θέμα.
  Το έχουμε δηλώσει πολλές φορές ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε εκχώρηση αρμοδιότητας σε ΙΔΙΩΤΗ από τη στιγμή που λειτουργεί οργανωμένη υπηρεσία στο Δήμο, καταργώντας έτσι το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου.
  Το βιώνουμε καθημερινά και δεν είναι τυχαίο που έχει ξεσπάσει  μείζον θέμα σε όλους τους μεγάλους Δήμους της χώρας με τα απορρίμματα, είτε έχει να κάνει με την αποκομιδή τους είτε με την εναπόθεση και διαχείριση τους.
  Η κοινή λογική και η πείρα μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι πίσω από αυτό το μεγάλο πρόβλημα, που οι μόνοι που δεν το έχουν δημιουργήσει είναι οι εργαζόμενοι, κρύβονται τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα έτοιμα να ισοπεδώσουν καθετί Δημόσιο και Κοινωνικό, προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές τόσο στο περιβάλλον όσο και στον ίδιο τον εργαζόμενο άνθρωπό.
  Απαξιώνουν τις υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων και Διαχείρισης Απορριμμάτων με την, ουσιαστικά,  διάλυσή τους, ώστε να φτάσουμε σε αδιέξοδο και μοναδική σωτήρια λύση να φαντάζει ο ΙΔΙΩΤΗΣ και τα υπερκέρδη του. Γιατί ξέρουν καλά και το έχουν υπολογίσει ακόμα καλύτερα ότι το σκουπίδι είναι πλέον μία από τις καλύτερες επενδύσεις αν όχι η καλύτερη αυτή τη στιγμή.
  Μην περιμένεις λοιπόν ανυποψίαστε Πολίτη που σε έχουν βάλει να μαλώνεις με τις υπόλοιπες εργασιακές τάξεις εφαρμόζοντας  κοινωνικό αυτοματισμό, ότι θα μείνεις με παγωμένα τα Δημοτικά Τέλη στην περίπτωση που εισέλθει το ιδιωτικό συμφέρον στο Δήμο ....Φωτιά θα πάρουν και δεν θα μπορείς να τη "σβήσεις" με την απάθεια που παρακολουθείς το ολοκαύτωμα του διπλανού σου και "χαίρεσαι"....!  
"timeo Danaos et dona ferentes",
Β.Γ.

δημοσίευσε ...