Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Εμείς, ΔΕΝ θα τους αφήσουμε ...



Η Κυβέρνηση μένοντας πιστή στις αρχές και διαταγές του μνημονίου που μας επέβαλαν Δ.Ν.Τ. & Ευρωπαίοι Εταίροι κι αφού υποβαθμίζει καθημερινά το βιοτικό μας επίπεδο ροκανίζοντας τους μισθούς μας, τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά  μας δικαιώματα, έρχεται να «θεμελιώσει»  και ταφόπλακα στο εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση εκτός της επιμήκυνση  του ωραρίου  και μάλιστα χωρίς αύξηση των αποδοχών … , προσπαθεί να αποδώσει και το κύκνειο άσμα στο σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους.

Δίνει το δικαίωμα να καταργηθούν οργανωμένες υπηρεσίες και οργανικές θέσεις υπαλλήλων υποχρεώνοντας τους σε βίαιες – υποχρεωτικές μετατάξεις σε άλλους Δήμους ή σε Δημόσιες υπηρεσίες, στην «καλύτερη» περίπτωση, ενώ αφήνει ορθάνοικτο το ενδεχόμενο και των απολύσεων τους.

Παράλληλα με αυτά και προς εξυπηρέτηση των Ιδιωτικών Μεγαλοσυμφερόντων – εταιρειών καθαρισμού – ανακύκλωσης – διαχείρισης  στερεών αποβλήτων και άλλων συναφών «επαγγελμάτων», τους δίνει το δικαίωμα να μπορούν να κάνουν πάρτι εις βάρος των χιλιάδων εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων. Με πρόσχημα τις ειδικές συνθήκες γεωγραφικότητας ορισμένων Δήμων (ορεινοί – νησιωτικοί) αλλά χωρίς να αποκλείει και αυτούς που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν από μόνοι τους με το υπάρχον προσωπικό που διαθέτουν στην καθαριότητα του Δήμου, δίνει απλόχερα το δικαίωμα στους Δημοτικούς Άρχοντες  να κλείνουν συμφωνίες και να παραχωρούν την αρμοδιότητα της αποκομιδής αλλά και γενικά της διαχείρισης των απορριμμάτων στους Ιδιώτες.

Με αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση λύνει τα χέρια των Δημάρχων, που αν και οι ίδιοι αναλώνονται καθημερινά σε Αντιμνημονιακές Κορώνες προς χάρη Λαϊκισμού και Επικοινωνίας, θα δεχτούν ευχάριστα αυτό το δώρο της. Στην αρχή, ίσως, μόνο εμπλέξουν τον Ιδιώτη στο τομέα της καθαριότητας παράλληλα με την οικεία υπηρεσία, αλλά στο μεταξύ θα στρώνουν το χαλί για την μόνιμη εδραίωση του, απαξιώνοντας πλήρως την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου αφού ούτε προσλήψεις θα κάνουν, ενώ ενδεχομένως με την τροπολογία αυτή να μετακινούν προσωπικό για να γίνετε εμφανέστερο το πρόβλημα και να φαντάζει ως σωτήρια η λύση ο Ιδιώτης.

Από την άλλη βέβαια η ίδια η κυβέρνηση αλλά και οι Δημοτικές Αρχές ξέρουν πως πρόκειται για έναν κλάδο πολύ ισχυρό και «απείθαρχο» τόσο σε επίπεδο  Ομοσπονδίας (Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α) όσο και Σωματειακό επίπεδο που σίγουρα τους χαλάει τα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις  γενικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν ξεχνάνε ούτε αυτοί , ούτε και οι προηγούμενοι,  τις δυνατές κινητοποιήσεις της Π.Ο.Ε – Ο.Τ.Α αλλά και των Σωματείων μεμονωμένα  όταν θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αυτό τον κλάδο που τάσσεται ενάντια στα μεγαλεπήβολα διαπλεκόμενα σχέδια τους, υπερασπίζοντας το δίκιο του εργαζόμενου και το συμφέρον του Δημότη, θέλουν να τον καταργήσουν, θέλουν να τον αφανίσουν για να μπορούν να εφαρμόσουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και την πλήρη υποταγή τους στο κεφάλαιο που δημιούργησε την κρίση για να γίνει ακόμη πλουσιότερο.

Εμείς όμως δεν θα τους αφήσουμε …  

 Αρχής γενομένης με την 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία μας την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011, όλοι οι εργαζόμενοι στους Δήμους θα δώσουν δυναμικό και ενωτικό παρόν όπως πολύ καλά ξέρουν να κάνουν τόσα χρόνια, αντιδρώντας έμπρακτα στην καταστροφική τροπολογία.  

"timeo Danaos et dona ferentes"
          Β.Γ.





  

δημοσίευσε ...