Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Κλίμα τρομοκράτησης η "βόμβα" στο Μετρό ... ???



Βόμβα στο Μετρό με στόχο ... την τρομοκράτηση του λαού

"κλεμμένο" από : http://ygeionomikoi.gr//
Η τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε βαγόνι του μετρό στο Αιγάλεω, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από τύχη δεν ενεργοποιήθηκε, προξενεί τεράστια ερωτηματικά τόσο για την ταυτότητα των δραστών, πολύ περισσότερο για τις σκοπιμότητες, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αυτής της ενέργειας.

Η ενέργεια αυτή, που από τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, γίνεται σε μια περίοδο που το εργατικό και λαϊκό κίνημα δυναμώνει την πάλη του ενάντια στις πολιτικές της συγκυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου.
Η ενεργεία αυτή φαίνεται ότι συνδέεται άμεσα με το κλίμα τρομοκράτησης του λαού που επιχειρούν να περάσουν οι κυρίαρχοι κύκλοι, έχει άμεση συνάφεια με τις επιθέσεις που γενικεύονται ενάντια στους λαϊκούς αγώνες και κινητοποιήσεις, νομιμοποιεί την ένταση της αστυνομοκρατίας και της καταστολής απέναντι στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες.
Το γεγονός αυτό φέρνει στις μνήμες αντίστοιχες ενέργειες, δηλαδή τυφλών τρομοκρατικών ενεργειών, που έλαβαν χώρα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με προεξέχουσα την Ιταλία, σε προηγούμενες δεκαετίες, προκειμένου να συκοφαντηθεί και χτυπηθεί ένα ανερχόμενο εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Είναι γνωστό επίσης ότι πίσω από αυτές τις ενέργειες τότε βρίσκονταν γνωστά νεοφασιστικά κέντρα αλλά και ομάδες που κρατικοί μηχανισμοί, μυστικές υπηρεσίες ακόμα και η CIA είχαν άμεση πρόσβαση σε αυτές.
Ανεξάρτητα από το ποιος υποκινεί και πραγματοποιεί τέτοιες απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες, ένα πρέπει να είναι καθαρό. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα όχι μόνο δεν έχει σχέση και δεν συνδέεται με τέτοιες πράξεις, αντίθετα τις θεωρεί υπονομευτικές στον αγώνα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, στην πάλη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης και τρόικας.
Η ενεργοποίηση αντανακλαστικών επαγρύπνησης μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, η αποφασιστική καταδίκη αυτών των ενεργειών, η αποκάλυψη των πραγματικών στοχεύσεων των εμπνευστών αυτών των πράξεων, σε συνδυασμό με την ένταση των μαζικών ενωτικών κινητοποιήσεων, θα σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται και θα απομονώσει πολιτικά τους εμπνευστές αυτών των ενεργειών.
κχ

δημοσίευσε ...