Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Άκαρπη η συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την υπουργό κα Φώφη Γεννηματά



" Χωρίς αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ  με την υπουργό κα. Φώφη Γεννηματά,  που είχε οριστεί από προχθές κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας, μιας και η κα. Υπουργός δεν έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις στα σοβαρά ζητήματα τα οποία της ετέθησαν."

Πιο συγκεκριμένα :
(αναδημοσίευση από http://www.askota.gr//)
  
  • Για τη ΣΣΕ, που άρχισαν οι διαπραγματεύσεις πριν δύο εβδομάδες, οι εκπρόσωποι των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών δεν δέχονται τη συζήτηση επί οικονομικών θεμάτων. Η μνημονιακή κυβέρνηση καταργεί ακόμη και τη δυνατότητα για διαπραγμάτευση!!!

  •  Για την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος, που δεν έχει βγει ακόμη η ΚΥΑ, τέσσερες μήνες μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, η κ. Γεννηματά απάντησε ότι υπάρχει σχέδιο της απόφασης, η οποία κινείται στο να δοθεί στην πρώτη κατηγορία, δηλ στην καθαριότητα, ενώ δεν δόθηκε καμιά απάντηση σχετικά με τα πλασματικά Μ.Κ στα ΒΑΕ, για όσους εργαζόμενους συμπληρώνουν τώρα την 5ετία, την 10ετία ή τη 15ετία, για το οποίο χρειάζεται σχετική τροπολογία στη βουλή, όπως μας έχει απαντηθεί το προηγούμενο διάστημα.
  •  Καμιά απάντηση, λες και τα ακούνε για πρώτη φορά, δεν δόθηκε για τους εργαζόμενους που έχουν κάνει μετάταξη με εμπειρία, που είναι χιλιάδες, λόγω των εργασιών στους ΟΤΑ και οι οποίοι κατατάσσονται στους βαθμούς και τα ΜΚ του νέου μισθολογίου, χάνοντας τρία χρόνια. Το ίδιο και για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας στα ΚΕΠ.
  •  Για τους ΦΟ.Δ.Σ.Α., ΄που από Ν.Π.Δ.Δ., που προέβλεπε ακόμη και ο "Καλλικράτης", δίνεται η δυνατότητα επιλογής αν θα είναι Ν.Π.Δ.Δ ή Α.Ε., το προσωπικό από το Ν.Π. θα πάει στη Α.Ε. Για το θέμα δεν δόθηκε απάντηση, το ίδιο και για τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων, της απαγόρευσης των προσλήψεων κλπ., ενώ έφυγε προς στιγμήν η διάταξη, για μετάταξη του "πλεονάζοντος" προσωπικού των ΠΕΔ, γιατί ο Υπουργός αναρωτιέται γιατί μετάταξη και όχι απόλυση!!!
  •  Το ίδιο και για τα θέματα της κατάργησης των επιδομάτων, όπου είχαν ενσωματωθεί τα ρούχα, που έπαιρναν οι εργαζόμενοι στα συνεργία και την καθαριότητα κλπ ή το εκλογικό επίδομα και για το τι θα γίνει με τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
  •  Τέλος απαντήθηκε ότι είναι έτοιμη για δημοσίευση η ΚΥΑ για τον τρόπο αμοιβής τον ορισμένου χρόνου εργαζομένων, όπου επεκτείνεται ο ν.4024/2011 (Μισθολόγιο).
 

δημοσίευσε ...