Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Απάντηση της "Ελεύθερης Αγωνιστικής Έκφρασης"





"ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ"
             (Συνδυασμός Σωματείου
               Οδηγών – Μηχανικών
                     & Εργατ/των
                       Δ. Πειραιά)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας του Δ.Σ του Σωματείου βρίσκονται μάλλον (?) σε πλήρη σύγχυση και πιθανή παράκρουση, έχουν μπερδέψει έννοιες, ιδέες και πολύ περισσότερο πρακτικές. Σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγει κανείς διαβάζοντας την ανακοίνωση που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Μη έχοντας  επιχειρήματα προσπαθούν να σπιλώσουν συνειδήσεις και να υποβαθμίσουν αξίες και έργα, πετώντας  λάσπη προς κάθε αντίθετη απ’ αυτούς  «κατεύθυνση», αλλά δυστυχώς η μη ύπαρξη επιχειρηματολογίας και τα αποτελέσματα των πρακτικών τους , την γυρίζει πάνω τους. 

Επικαλούμενοι μόνιμα και στοχοποιημένα ότι έχουν « προσωπικό συμφέρον» οι αντίπαλοί τους, έτσι μας βλέπουν …,  εκμηδενίζουν την  κάθε αποδεδειγμένη και αναγνωρισμένη  προσφορά  έργου στο Σωματείο, μόνο και μόνο γιατί δεν έχουν την ικανότητα και την δύναμη να την συνεχίσουν αλλά και να την αυξήσουν.   

Ποιος όμως συνάδελφοι,  είναι πραγματικά αυτός που κοιτάει μόνο το προσωπικό του συμφέρον, καθ’ ομολογία μάλιστα των  πράξεών του ?

Δεν είναι ο «αυλικός» που δηλώνει ολοκληρωτική υποταγή στον «βασιλέα» προκειμένου να αποκτήσει την εύνοια και το «δακτυλίδι» του …?

Δεν είναι ο συνδικαλιστής που «γλύφει»  για να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους …?

Δεν είναι ο συνδικαλιστής που βολεύει τους οικείους του σε θεσούλα και δη, «τρίτο σύννεφο δεξιά», προκειμένου να «βουβαίνεται» …?

Δεν είναι ο συνδικαλιστής που κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να δίνονται δουλείες σε Ιδιώτες όταν υπάρχει οργανωμένη υπηρεσία και εργαζόμενοι στο Δήμο επί του αντικειμένου …?

Δεν είναι ο συνδικαλιστής εκείνος που προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ιδιώτη και πάντα θα έχει να πει  έναν  καλό λόγο γι’ αυτόν … «όταν χρειαστεί»…?

Δεν είναι ο συνδικαλιστής που καλοπληρώνεται άσχετα με το τι εργασία προσφέρει …?

Δεν είναι ο συνδικαλιστής που έχει κάνει βίωμα το «λούφα και παραλλαγή» …?

Δεν είναι ο συνδικαλιστής που «πουλάει την ψυχή του στο διάβολο» …για να γίνει ανάδοχος έργου … απαξιώνοντας τους μέχρι πρότινος συναδέλφους και συναγωνιστές του ?

Δεν είναι ο συνδικαλιστής  που πατάει πάνω στις πλάτες και τους αγώνες των συναδέλφων του για να αναρριχηθεί στην εξουσία …?

Δεν είναι ο συνδικαλιστής  που υπακούει και  εκτελεί άριστα τις άνωθεν εντολές, εφησυχάζοντας τα μέλη που εκπροσωπεί  και παραπλανώντας τα προκειμένου να είναι ήσυχο το «κοπάδι» …?

Δεν είναι ο συνδικαλιστής που μεταθέτει τον αγώνα για «αύριο» ...?

Δεν είναι ο συνδικαλιστής που  εξυμνεί  από την προσωπική του ιστοσελίδα τα έργα και τις ημέρες της Δημοτικής Αρχής στοχεύοντας  στην εύνοια της …?

Δεν είναι ο συνδικαλιστής που εκμαιεύει ψήφους πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, εκδουλεύσεις και μικροεξυπηρετήσεις…?

Δεν είναι ο συνδικαλιστής που έμαθε να πατάει σε δυο βάρκες , που αλληθωρίζει  προς όλες τις κατευθύνσεις και που θέλει να είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ  …?

          Κοιταζόμενοι στον καθρέπτη θα δείτε την απάντηση ! 

 Συγχυσμένη στο μυαλό υπάρχει και η  έννοια του Συνδυασμού εκλογών, τι θα πει το ψηφοδέλτιο του Σωματείου? Οι  Συνδυασμοί   «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» και «Δ.Α.Σ.»  είναι άλλου Σωματείου , άλλους συναδέλφους θα αντιπροσωπεύσουν στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας?
Οι ίδιοι  βέβαια  μπορεί να θέλουν να εκπροσωπήσουν  «άλλους», εμείς ΟΧΙ.
Ένας Συνδυασμός εκλογών, όπως οι υπόλοιποι Συνδυασμοί, είναι και τίποτα παραπάνω, που μάλιστα αν τους εμπιστευθούν τα μέλη μας, ίσως έτσι να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνη στον «σύμβουλο» με την επιλογή τους και όχι στους ίδιους … θεμιτό κι αυτό σαν στόχος. Εκεί μπορεί να στοχεύει η προσπάθεια πόλωσης και η δημιουργία κλίματος εντυπώσεων που επιχειρούν.

Με την στάση και τις πρακτικές τους οι ίδιοι ενθαρρύνουν το σύστημα που μας θέλει διασπασμένους και διαμελισμένους . Ο αντίλογος και  η έκφραση μέσω ενός διαφορετικού Συνδυασμού δεν σημαίνει διάσπαση αλλά αποτελεί έναν  από τους στοιχειώδους  κανόνες  της  Δημοκρατίας, που όλοι θέλουμε να επικαλούμαστε αλλά λίγοι τελικά την εφαρμόζουμε.  

Σε ποια ομπρέλα Ομοσπονδίας ακριβώς από κάτω θέλουν να είναι, σε  αυτή που «αδειάσανε»  τον καιρό των μεγάλων κινητοποιήσεων που χάναμε τους μισθούς μας, αναιρώντας την ίδια τους την απόφαση  για κλείσιμο του Δημαρχείου, επειδή τους τράβηξαν το αυτί ?
Ή εννοούν ότι  θα δίνουν τους αγώνες «ενωμένοι» με τον Δήμαρχο λέγοντάς του ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ και χτυπώντας του ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ, όταν τον ακούν να λέει ότι θα φταίνε οι εργαζόμενοι αν δοθεί η Καθαριότητα σε Ιδιώτη.

Τα ψέματα συνάδελφοι έχουν  τελειώσει προ πολλού αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία του Δ.Σ. κάνει ότι δεν καταλαβαίνει για να μην δυσαρεστήσει τους εντολείς της.

Η ώρα της αντίστασης και του αγώνα έχει αρχίσει από «χτες», μακάρι  έστω και τώρα να μπουν στη μάχη κυριολεκτικά  όχι όμως επικοινωνιακά μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και διαδικτύου, να αναμεταδίδουν τους αγώνες των εργαζομένων σε «κονσέρβα».

Κανένας άλλωστε δεν περισσεύει,  η εξαθλίωση και τα προβλήματα είναι κοινά  για όλους .

Την αλληλεγγύη  και την ενότητα  την  δείχνουμε καθημερινά,  έμπρακτα στους συναδέλφους μας και όχι στην κάθε Δημοτική Αρχή που έρχεται  και παρέρχεται.
Τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μας  τις κρίνουν  καθημερινά  οι συνάδελφοί μας , δεν χρειάζονται μεσάζοντες και ερμηνευτές , γιατί  οι συνάδελφοι διαθέτουν και κρίση και πολύ καλή μνήμη ….

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
Βασίλης Γκιτάκος
Γιώργος Λεωτσάκος

 ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΥΤ/ΤΩΝ ΡΕΤΣΙΝΑ 45
ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ 8.00π.μ. ΕΩΣ 16.00μ.μ.
ΤΡΙΤΗ  6  ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ 10.00π.μ. ΕΩΣ 14.00μ.μ.
 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

δημοσίευσε ...