Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

ΣΟΜΕΔΠ: Με μαζικότητα και αποφασιστηκότα η αποχή των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Πειραιά


 

Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές και εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Αυτό το σύνθημα έγινε πράξη από την Δημοτική Αρχή Πειραιά και την Διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης, καθώς προσπάθησαν να «σπάσουν» την κινητοποίηση διαμαρτυρίας του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ) και των εργαζομένων, για τον θάνατο συμβασιούχου συναδέλφου, εργάτη καθαριότητας, που άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα της εργασίας του.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Ανακοίνωση του ΣΟΜΕΔΠ για τον θάνατο εργαζόμενου του Δήμου Πειραιά κατά την εργασία του

 


Απέχουμε από την εργασία για τον θάνατο του συναδέλφου μας

Να διερευνηθούν τα πραγματικά αίτια

Η οικογένεια των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά θρηνεί τον άδικο χαμό συναδέλφου, εργάτη καθαριότητας, πλήρωμα σε απορριμματοφόρο, που άφησε την τελευταία του πνοή κατά την ώρα της εργασίας του, εκτελώντας δρομολόγιο αποκομιδής απορριμμάτων τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 30 Ιουλίου 2024, στην περιοχή του 5ου τομέα καθαριότητας.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Ανακοίνωση του ΣΟΜΕΔΠ για τον θάνατο μεταλλεργάτη την ώρα της εργασίας του

Φωτό από 902.gr

 

Η πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που βάζουν πάνω από τη ζωή των εργαζομένων το κέρδος, στοίχισε άλλη μία ζωή εργαζόμενου και τον τραυματισμό ενός δεύτερου σε χώρο δουλειάς.

Το νέο εργοδοτικό έγκλημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024, στα ναυπηγεία του Κόρου στη Σαλαμίνα, όταν ένας μεταλλεργάτης άφησε την τελευταία του πνοή κατά την εκτέλεση της εργασίας του κάτω από καταπέλτη που τον καταπλάκωσε, ενώ ένας ακόμη μεταλλεργάτης, στο ίδιο σημείο, τραυματίστηκε.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Χωρίς απαντήσεις και δεσμεύσεις για τα προβλήματα των εργαζομένων στους Δήμους ο Υπουργός Εσωτερικών


 

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ!!

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 18-7-2024 η Ε.Ε. της ΠΟΕ ΟΤΑ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ έθεσαν τα παρακάτω ζητήματα.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Τι ειπώθηκε για τις κάμερες παρακολούθησης στο Δημοτικό Συμβούλιο από ΣΟΜΕΔΠ και Δήμαρχο (Video)

 


Την Δευτέρα 8 Ιούλη 2024 το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά πραγματοποίησε παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να καταθέσει εκ νέου την κάθετη αντίθεση των εργαζομένων στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής «Πειραιάς Νικητής» του κ. Γιάννη Μώραλη, να τοποθετήσει «σύστημα παρακολούθησης» στους χώρους εργασίας του αμαξοστασίου στην οδό Ρετσίνα 45 – 47 και στη Θηβών 50.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Πειραιά να τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης στους χώρους εργασίας

 


ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΜΕΡΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Καταδικάζουμε τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Πειραιά

Οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Πειραιά να τοποθετήσει σύστημα  παρακολούθησης με κάμερες εντός των χώρων εργασίας του αμαξοστασίου του Δήμου, αλλά και οποιουδήποτε άλλου εργασιακού χώρου, δεν προστατεύει κανέναν εργαζόμενο ή δημόσιο αγαθό όπως προσχηματικά ισχυρίζονται, αλλά γίνεται ξεκάθαρα για την παρακολούθηση των εργαζομένων.

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Μία οφειλόμενη απάντηση του ΣΟΜΕΔΠ στον κ. Ρέππα, αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Πειραιά

 


Ο αγώνας συνεχίζεται!

Παράσταση Διαμαρτυρίας Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 στις 4:00 το απόγευμα

έξω από το Δημαρχείο και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ψέμα λέει ο λαός ότι έχει κοντά ποδάρια και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην ανακοίνωση που διαβάσαμε στο aftodioikisi.gr, του κ. Παν. Ρέππα, αντιδημάρχου καθαριότητας – ανακύκλωσης, για το θέμα της εγκατάστασης συστήματος παρακολούθησης (κάμερες) στους χώρους εργασίας του αμαξοστασίου του Δήμου Πειραιά (Ρετσίνα 45-47), που ουσιαστικά παραδέχεται τους ισχυρισμούς των εργαζομένων και του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ).

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Με ΑΠΟΧΗ από την υπερεργασία το Σ/Κ απαντούν οι εργαζόμενοι στις "ρουφιανοκάμερες"

 


ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 & ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Η Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Μώραλη ενεργώντας αυθαίρετα και αυταρχικά τοποθετεί κάμερες βιντεοεπιτήρησης – βιντεοπαρακακολούθησης και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων σε όλους τους χώρους εργασίας του αμαξοστασίου (γκαράζ) του Δήμου Πειραιά, με μοναδικό σκοπό την παρακολούθηση των εργαζομένων κατά την ώρα της εργασίας τους.

ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά Δημάρχου Μώραλη για τις κάμερες στο αμαξοστάσιο του Δήμου Πειραιά


 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Συνεδρίαση της Παρασκευής 28 Ιουνίου 2024

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής του κ. Γιάννη Μώραλη να εγκαταστήσει σύστημα βιντεοεπιτήρησης-βιντεοπαρακολούθησης (κάμερες) στους χώρους εργασίας του Αμαξοστασίου του Δήμου Πειραιά, επί της οδού Ρετσίνα 45.

Η ενέργεια αυτή της Δημοτικής Αρχής Πειραιά, θίγει κατάφωρα την ελευθερία των εργαζομένων και παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων και δικαιωμάτων τους.

δημοσίευσε ...