Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ο δήμαρχος Έδεσσας βάζει τους ιδιώτες στα σκουπίδια, ασκώντας τρομοκρατία και συνδικαλιστική δίωξη.

Βολές κατά του δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου εξαπολύει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πέλλας, κατηγορώντας τον πως άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον του αντιπροέδρου του Συλλόγου, με σκοπό να εκφοβίσει τους εργαζομένους και να μην αντιδράσουν στα σχέδια του να βάλει ιδιώτες στα σκουπίδια. Αναλυτικότερα:

 Την αγανάκτηση του για «την -πέρα από κάθε λογική- δίωξη που άσκησε ο δήμαρχος Έδεσσας-Βεγορίτιδας στο συνάδελφο Γεώργιο Αβραμίδη» εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πέλλας. Ο «κατηγορούμενος» διώκεται διότι έπραξε το αυτονόητο: υπέγραψε ως αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων των Δήμων Έδεσσας- Αριδαίας και Σκύδρας το από 10/03/2015 δελτίο Τύπου του Συλλόγου, όπου γίνεται αναφορά στα δίκαια αιτήματα και στην καθημερινή αγωνία που βιώνουν οι σχολικοί φύλακες. Προς έκπληξη όλων μας, υπογραμμίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων, ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου κίνησε τη διαδικασία δίωξης εναντίον του υπογράφοντα το δελτίο Τύπου, στο πλαίσιο του πειθαρχικού νόμου 4057/2012.

Προφανώς, σημειώνει ο Σύλλογος, ο δήμαρχος αγνοεί την συνδικαλιστική νομοθεσία, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Και είναι ξεκάθαρο, υπογραμμίζει αφήνοντας αιχμές κατά του Δ. Γιάννου, «ότι η ενέργεια αυτή έχει ως σκοπό τη φίμωση, τον πειθαναγκασμό και τον εκφοβισμό της συνδικαλιστικής δράσης. Προφανώς, ο δήμαρχος την ώρα που δημοπρατούσε την καθαριότητα ήθελε το Σύλλογο φοβισμένο και αδρανή».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πέλλας δηλώνει αλληλέγγυος στον εργαζόμενο και συνδικαλιστή Γ. Αβραμίδη, απαιτεί να σταματήσει άμεσα η άδικη σε βάρος πειθαρχική δίωξη, και υπογραμμίζει: «Δεν πρόκειται η κοινωνία να συναινέσει σε ενέργειες εκφοβισμού από τους δημάρχους των ιδιωτικοποιήσεων. Η ανακάλυψη της “κλήσης σε απολογία” υπηρετεί την επιβολή του δόγματος “νόμος και τάξη”, επιδιώκοντας την υποτέλεια με τον αυταρχισμό και την καταστολή».

δημοσίευσε ...