Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

«Για κοίτα ποιος μιλάει…»

Η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, για άλλη μια φορά, μία κατάπτυστη ανακοίνωση, στοχοποιώντας τον Μηνά Μοναστηρίδη, μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και εκλεγμένου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, με αφορμή όσα έγιναν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού.

Την στιγμή που τα προβλήματα των συναδέλφων στο χώρο των ΟΤΑ είναι πιο οξυμένα από ποτέ η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» για να καλύψει την ανυπαρξία της, καταφεύγει σε ύβρεις και συκοφαντίες, με στόχο τον αποπροσανατολισμό και τη σύγχυση - το μόνο που ξέρουν να κάνουν με επιτυχία.
 Για αποκατάσταση της αλήθειας και ενημέρωση των συναδέλφων έχουμε να πούμε τα εξής:


Ένα από τα θέματα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ήταν η αίτηση θεραπείας μοριοδότησης για κρίσεις προϊσταμένων συναδέλφισσας από το Δήμο Παύλου Μελά.

Η συναδέλφισσα αυτή εργαζόταν παλιότερα στον Δήμο Δέλτα, τον καιρό που εναντίον της τοποθέτησης όλων των προϊσταμένων στο Δήμο, ο τοπικός σύλλογος με πρόεδρο την Μαρία Κατούδη, προσέφυγε με πλήθος εγγράφων και προσφυγών, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στον Επίτροπο. Τέτοια ενέργεια δεν έγινε ποτέ σε κανέναν άλλον Δήμο από κανέναν άλλο Σύλλογο.

Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών ήταν να εκδοθεί πράξη από τον επίτροπο και να μην παίρνουν το επίδομα προϊσταμένου οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες στον ανωτέρω Δήμο, (οι συνάδελφοι είναι στα δικαστήρια και διεκδικούν το επίδομα).

Στη συνεδρίαση του Υ.Σ. που θα εξετάζονταν η αίτηση θεραπείας, αντί να παρουσιαστεί το τακτικό μέλος της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» (από τους ΙΔΑΧ), Παρθενιάδης Αργύρης, ειδοποίησε την πρόεδρο του Υ.Σ. ότι θα τον αντικαταστήσει η αναπληρώτριά του Μ.Κατούδη. Η πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει θέμα με τη συμμετοχή της Μ.Κατούδη γιατί ήταν προφανές ότι αμερόληπτη κρίση από την ίδια δεν μπορούσε να υπάρχει αφού αποδεδειγμένα είχε κάνει όλες τις προηγούμενες ενέργειες, και μάλιστα τελευταία, με υπόμνημα στα μέλη του Υπηρεσιακού, δήλωνε ότι «δεν θα γίνει σε καμιά περίπτωση δεκτό να μοριοδοτηθούν οι συνάδελφοι».

Για τους παραπάνω λόγους η αιτούσα «θεραπεία» συναδέλφισσα κατέθεσε και αίτηση εξαίρεσης της Μ.Κατούδη από την συνεδρίαση του Υ.Σ.

Να τονίσουμε ότι, η πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, με μόνο λόγο ότι εργάζεται στον ίδιο Δήμο με την αιτούσα, επικαλούμενη λόγους ευθιξίας και διασφάλισης αντικειμενικής κρίσης, αυτοεξαιρέθηκε από την επίμαχη συνεδρίαση (θέση που έπρεπε να πάρει και η ίδια η Μ.Κατούδη και όχι να επιμένει να παρίσταται στην συνεδρίαση).

           Έτσι το θέμα της συμμετοχής ή μη της Μ.Κατούδη τέθηκε σε ψηφοφορία και το αποτέλεσμα ήταν τρείς ψήφοι υπέρ της μη συμμετοχής της και μία – η δική της - κατά. (Δηλαδή ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ του Υπηρεσιακού ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ψήφισαν κατά της συμμετοχής της.)

Κατά την αποχώρησή της δήλωσε ότι σέβεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας!!

Ο συνάδελφος Μηνάς Μοναστηρίδης λοιπόν υπερασπίστηκε με την ψήφο του το αυτονόητο: την αμεροληψία δηλ. της κρίσης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και μόνο αυτό.

Ο συνάδελφος Μηνάς Μοναστηρίδης είναι γνωστός σε όλους για την ανιδιοτέλεια και το ήθος του. Είναι ένας συνδικαλιστής που ήταν και είναι πάντα παρών, τις τελευταίες δεκαετίες, σε όλες τις μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις στην Β. Ελλάδα στον χώρο των ΟΤΑ και όχι μόνο.

Η αναγνώριση και αποδοχή του ξεπερνά τα στενά παραταξιακά πλαίσια γιατί βάζει πάντοτε μπροστά την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων όλων των εργαζομένων και όχι μικροεξυπηρετήσεις και ρουσφέτια. Αυτό για τη «Συνδικαλιστική Ανατροπή» και τα φερέφωνα του προέδρου Θ.Μπαλασόπουλου, βέβαια είναι αδιανόητο μιας και έχουν μάθει στη συκοφαντία, στην διαστρέβλωση γεγονότων, στην εξαπάτηση των εργαζομένων για να αποκομίζουν προσωπικό όφελος.

Μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι για ένα θέμα τέτοιο βγήκε κεντρική ανακοίνωση της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής». Μήπως θέλουν να εκβιάσουν ή ασχολούνται μ’ αυτό το θέμα, γιατί χρησιμοποιούν τις θέσεις αυτές για πελατειακές εξυπηρετήσεις;

Εκτός αν αυτό αποτελεί το κύκνειο άσμα του Θέμη Μπαλασόπουλου – ο οποίος έφυγε από την ΠΟΕ-ΟΤΑ - ή το λυκαυγές συνέχισης από τη «Συνδικαλιστική Ανατροπή», της ίδιας διασπαστικής και αδιέξοδης πολιτικής, που στις σημερινές συνθήκες μόνο κακό θα επιφέρει στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Τα μέλη του ΜΕΤΑ - ΟΤΑ αγωνίζονται και υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Έχουν στόχο τους κοινούς αγώνες και την ενότητα - και η ενότητα δεν χτίζεται με χυδαίες ανακοινώσεις σαν αυτή της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής», ούτε με συμπεριφορές σαν αυτή του προέδρου της Ομοσπονδίας Θέμη Μπαλασόπουλου, ο οποίος μετά τη συνεδρίαση του Υ.Σ. τηλεφώνησε στον Μηνά Μοναστηρίδη για να του ζητήσει το λόγο και τον έβρισε με τον ποιο χυδαίο τρόπο, που δεν αρμόζει σε εκπρόσωπο εργαζομένων!

Ίσως ο Θ. Μπαλασόπουλος συνηθισμένος από την παντοκρατορία της εποχής της ΠΑΣΚΕ, που υπηρετούσε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, να πιστεύει ότι σε όλα τα όργανα και συλλογικότητες υπάρχει μία άποψη, Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ή ότι η ΠΟΕ ΟΤΑ είναι ιδιοκτησία του.

Ας κρίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αυτούς που αντιλαμβάνονται την συνδικαλιστική λειτουργία με όρους χουλιγκανικού τύπου επιθέσεων και ύβρεων, αυτούς που τυφλά στρέφουν μερίδες εργαζομένων απέναντι σε άλλους για να αποκτήσουν εξουσία, δύναμη και προσωπικά προνόμια.

Εάν στηλιτεύεται ως συνδικαλιστικά απαράδεκτη η στάση του Μηνά Μοναστηρίδη να υποστηρίξει την αίτηση εξαίρεσης της Μ. Κατούδη, πως μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση της ίδιας, δηλαδή η εκμετάλλευση της συνδικαλιστικής ιδιότητας ενός προέδρου συλλόγου εργαζομένων και μέλους του Γεν. Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, που καταγγέλλει και προσφεύγει με κάθε δυνατό τρόπο κατά συναδέλφων και εξακολουθεί να τους κατατρέχει ακόμα και μετά από την μετακίνησή τους σε άλλους Δήμους; Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του Συλλόγου Δέλτα Μ. Κατούδη, έχει οριστεί αναπληρώτρια προϊσταμένη με απόφαση Δημάρχου, μετά την αποχώρηση μέσω της κινητικότητας έξι συναδέλφων που προτίμησαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις προϊσταμένου, από το να αποτελούν κομμάτι του άρρωστου κλίματος που καλλιεργούσε ο σύλλογος προς όφελος της προέδρου.

Και προπαντός ας σκεφτούν αυτοί που μεταχειρίζονται τέτοιες μεθόδους, σε πόσο μεγαλύτερη απαξίωση οδηγούν τον συνδικαλισμό, πόσο απογοητεύουν και στρέφουν στον ατομισμό και την αποχή τους συναδέλφους.

Η σημερινή κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος απαιτεί από όλους μας μια νέα ΑΡΧΗ. Την αρχή ενός συνδικαλιστικού κινήματος που δεν θα υπακούει στις κομματικές εντολές, που δεν θα υπακούει στις εντολές του ΕΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ.

Παλεύουμε για ένα συνδικαλιστικό κίνημα με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, στη λειτουργία των οργάνων, στις συλλογικές αποφάσεις, στην κατάθεση κάθε άποψης, στην κοινή δράση.

Μόνο έτσι θα υπάρξει μαζικό και διεκδικητικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Εμείς μια υπόσχεση μπορούμε να δώσουμε. Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ ΟΤΑ θα προσπαθήσουν για όλα αυτά.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 27-11-2015

Η ανακοίνωση - απάντηση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

Η ανακοίνωση της ΣΥΝ.ΑΝ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...