Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ. για τις καθαρίστριες σχολικών μονάδων

 
Να μην υπογράφουν νέες συμβάσεις εργασίας αλλά να καλύπτουν τις πρόσθετες ανάγκες για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων με αύξηση του ωραρίου απασχόλησης του υπάρχοντος προσωπικού, υπενθυμίζει με εγκύκλιό του προς τους δήμους της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός καλεί τους ΟΤΑ να εφαρμόσουν διάταξη του Ν.4368/2016 (μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου), με την οποία δίνεται η δυνατότητα αύξησης του ωραρίου εργασίας του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των δήμων, μερικής απασχόλησης, μέχρι και µε το ανώτατο όριο της πλήρους απασχόλησης, της οικείας ειδικότητας και εκπαιδευτικής βαθμίδας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των φορέων σε προσωπικό, μειώνοντας ταυτόχρονα και την ανάγκη για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού.

Ωστόσο όμως τα εργασιακά προβλήματα δεν λύνονται με παραινέσεις, παρακάλια και ευχολόγια. Αν πραγματικά το υπουργείο ήθελε να δώσει λύση θα υποχρέωνε για την πλήρη απασχόληση όλων των εργαζομένων και την κάλυψη νέων αναγκών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η εγκύκλιος ΕΔΩ

δημοσίευσε ...