Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ψηφίστηκε η πολύκροτη «τροπολογία» …για την νομιμότητα …του νόμου.



Στην ολομέλεια της βουλής ψηφίστηκε με την μορφή διάταξης σε σ/ν με την ονομασία «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας και άλλες διατάξεις», η πολύκροτη «τροπολογία» της παράτασης των συμβάσεων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων.
Σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής, επειδή ο αριθμός των ομιλητών που δηλώθηκαν ήταν κάτω των 30 ολοκληρώθηκε σήμερα το βράδυ η συζήτηση  και η ψήφιση του νομοσχεδίου.
Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά καταθέτει νομοθετικές ρυθμίσεις όπως η συγκεκριμένη «τροπολογία» προκειμένου να διορθώσει λάθη σε δικά της νομοθετήματά, αλλά και να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι ελλείψεις της.
Αυτήν της την αδυναμία όμως την πληρώνουν οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι που παραμένουν απλήρωτοι και ανήμποροι να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις καθημερινές ανάγκες διαβίωσης των οικογενειών τους.
Η «τροπολογία» που ψηφίστηκε δεν λύνει το πρόβλημα που έχει ανακύψει από την άρνηση Δημάρχων να προχωρήσουν στην αυτοδίκαιη παράταση των συμβάσεων σύμφωνα με τον ν. 4429/2016 οδηγώντας τους εργαζόμενους στην ανεργία.
Ανεκπλήρωτες επίσης παρέμειναν και οι δεσμεύσεις και υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι στο σ/ν που ψηφίστηκε θα πρόσθετε την τροπολογία που θα έλυνε το πρόβλημα των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που μετά από οκτώ και πλέον χρόνια αδιάκοπης εργασίας βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και με μαζικούς αγώνες να βάλουν φραγμό στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που κατεδαφίζει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, που προωθεί την μικρής διάρκειας, κακοπληρωμένης και χωρίς δικαιώματα εργασία.
Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία, κατάργηση όλων των μορφών ελαστικών σχέσεων εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, συνεχίζεται.

δημοσίευσε ...