Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ για τον προγραμματισμό προσλήψεων ΙΔ.ΟΧ στους ΟΤΑ



Εφαρμόζοντας αυστηρά το πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής και των υποσχέσεων που έχει δώσει η κυβέρνηση στους «θεσμούς» για πάγωμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και για το 2017, ο υπουργός εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης εξέδωσε εγκύκλιο για τον προγραμματισμό προσλήψεων στους Ο.Τ.Α.
Παρά τις εξαγγελίες στελεχών της κυβέρνησης περί του αντιθέτου, για μόνιμη και σταθερή εργασία και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει τον μνημονιακό δρόμο της ομηρίας και της εκμετάλλευσης των ανέργων με προσλήψεις ολιγόμηνης διάρκειας, προκειμένου να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στην εγκύκλιο ο υπουργός αναφέρει ως επίτευγμα τις παρατάσεις των συμβασιούχων στις υπηρεσίες καθαριότητας σύμφωνα με το άρθρο16 του Ν.4429/2016, ότι καλύπτουν μεγάλο μέρος των αναγκών των Δήμων, αλλά δεν αναφέρει λέξη για το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι συμβασιούχοι δουλεύουν απλήρωτοι εισπράττοντας μόνο εμπαιγμό μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση που μέχρι σήμερα αδυνατεί να δώσει λύση, παρά τις υποσχέσεις της, στα προβλήματα καταβολής της μισθοδοσίας που θέτει το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι επίτροποι.
Επίσης στην εγκύκλιο ο υπουργός αναφέρει για την εξαίρεση που έχει δοθεί με τη διάταξη του άρθρου 7 του Ν. 4368/2016 αλλά κρύβει σκόπιμα ότι αυτό προϋποθέτει να έχουν απομείνει κενές οργανικές θέσεις από τις κενές θέσεις που κατάργησε ο Ν.4024/2011.
Όπως έχουμε ξανατονίσει οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, ολιγόμηνης, κακοπληρωμένης και χωρίς δικαιώματα, δεν λύνει ούτε το πρόβλημα της ανεργίας ούτε και καλύπτει τις ανάγκες των υπηρεσιών και της κοινωνίας.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι ανασφάλεια, ομηρία, εκμετάλλευση και πελατειακή εξυπηρέτηση.

Η εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ. ΕΔΩ


ΜΕΤΑ-ΟΤΑ/8-2-2017

δημοσίευσε ...