Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Τι είπε ο Υπ.Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης για τους συμβασιούχους



ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Κανένας εφησυχασμός, καμία οπισθοχώρηση, αγώνας μέχρι τέλους

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη καθώς και η πορεία που ακολούθησε προς το Υπουργείο Εσωτερικών την Τρίτη 23/5/2017.
Τόσο η μαζικότητα όσο και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων υποδηλώνουν την βούληση να υπερασπίσουν το δικαίωμα στην εργασία και να κλιμακώσουν τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, βάζει τέλος στην εργασία σε πάνω από 10.000 εργαζόμενους στις υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων ερημώνοντας παράλληλα τις υπηρεσίες.
Από την μεριά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών στην συνάντηση των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη, που προκλήθηκε από την κινητοποίηση, «ουδέν νεότερο» προέκυψε.
Ο Υπουργός Εσωτερικών περιορίστηκε να επαναλάβει τη δέσμευση της κυβέρνησης να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση που θα περιορίζεται όμως μόνο στην καταβολή των δεδουλευμένων και στην αυστηρή διάρκεια της παράτασης των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2017.
Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις του Υπουργού όλο το προηγούμενο διάστημα δημιουργώντας προσμονή και αυταπάτες στους εργαζόμενους, για μετατροπή των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου, εγκαταλείφθηκαν «άτακτα» και κάτω από τις εντολές της τρόικα και την ψήφιση του 4ου μνημονίου που προβλέπει μηδενικές προσλήψεις μέχρι το 2020, παραπέμφθηκαν οριστικά στις καλένδες.
Επίσης, για την ολοφάνερη αμφισβήτηση και κατάργηση που θέτει το ψηφισμένο πλέον 4ο μνημόνιο των Β.Α.Ε και του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ αμέσως μετά την απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζήτησε άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να εκτιμηθούν οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν και να αποφασιστεί η μορφή της κλιμάκωσης του αγώνα.
Κανένας εφησυχασμός - καμία οπισθοχώρηση, ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους που θα βάζει τέρμα στην ομηρία και την εκμετάλλευση και θα καταργεί κάθε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας, χρειάζεται τώρα να συνεχιστεί και να ενταθεί. Αυτό απαιτούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι που συμμετείχαν στις ογκώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Μοναδική δίκαιη και οριστική λύση είναι η μετατροπή, σε αορίστου χρόνου, όλων των συμβάσεων στην καθαριότητα, στους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών ΑΣΕΠ, στους παιδικούς σταθμούς (ΕΣΠΑ) και στις κοινωνικές δομές (Βοήθεια στο σπίτι, ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ κλπ) που έχουν έστω και μία ανανέωση, με ταυτόχρονη κατάργηση όλων αυτών των μορφών απασχόληση και την προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ όλων των θέσεων για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών των ΟΤΑ.  
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 24-5-2017    

δημοσίευσε ...