Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΣΟΜΕΔΠ: Στάση Εργασίας την Παρασκευή 12 Γενάρη 2018




Πειραιάς, 11/1/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την περασμένη Τρίτη 9 Γενάρη 2018, η κυβέρνηση κατέθεσε στη βουλή το νομοσχέδιο για την γ’ αξιολόγηση, με στόχο την ψήφισή του την προσεχή Δευτέρα 15 Γενάρη.
Με το νομοσχέδιο αυτό, βιάζεται βάναυσα το απεργιακό δικαίωμα, ξεκινώντας από τα «κύτταρα» του συνδικαλιστικού κινήματος, που είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία, επεκτείνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη προς το Δημόσιο, περιορίζονται και περικόπτονται οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα, εισάγονται μια σειρά αντεργατικών ρυθμίσεων στο χώρο της εκπαίδευσης, της υγείας κτλ., επιταχύνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, ενώ προωθούνται και νέες.
Το Δ.Σ. του Σωματείου σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε την προκήρυξη Στάσης Εργασίας για την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου από τις 11:00 το πρωί μέχρι την λήξη ωραρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν μαζικά στα απεργιακά συλλαλητήρια που έχουν προκηρύξει εργατικά συνδικάτα σε όλη την χώρα.
Απεργιακή Συγκέντρωση Συνδικάτων ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 στις 12:00 το μεσημέρι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ (Αθήνα)
Την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 συμμετέχουμε μαζικά  στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α για το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, και στην πορεία προς τη Βουλή που θα ακολουθήσει.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

ΤΟ Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓ/ΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...