Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

«οι δήμοι ανήκουν στους δημότες, όχι στους μεσάζοντες και τους ιδιώτες»



Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας που επιχειρεί η Δημ.Αρχή του κ. Κονδύλη.
          Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου δηλώνει κάθετα την αντίθεση του σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου, όπως αυτή που επιχείρησε  η Δημοτική Αρχή, φέρνοντας αιφνιδιαστικά την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση την εκτέλεση δημόσιας συμβάσεως παροχής υπηρεσίας με τίτλο «Υπηρεσίες Υγιεινής και Ασφάλειας δημοτικών χώρων».
Η έγκαιρη και δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων του Δήμου, του Συλλόγου και της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν ως αποτέλεσμα την απόσυρση του θέματος αλλά και την συμφωνία του Δημάρχου για συνάντηση του με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου και εκπροσώπων της ομοσπονδίας.
Αντί το ποσό του 1.000.000 ευρώ περίπου που προβλέπεται  στη μελέτη, εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και τα κέρδη του εργολάβου, τα χρήματα αυτά να διατεθούν για την αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού της υπηρεσίας (για την επισκευή του υπάρχοντος και την αγορά νέων οχημάτων – μηχανημάτων), καθώς και για προσλήψεις προσωπικού, καλύπτοντας έτσι τις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας αλλά πρωτίστως διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών.
Με τις ενέργειες αυτές πετυχαίνεται η καλύτερη και ασφαλέστερη απόδοση των εργαζομένων αλλά και οι ακόμα πιο ποιοτικές υπηρεσίες υγιεινής προς την τοπική κοινωνία του Δήμου Αλίμου.
Ζητάμε από τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη να υλοποιήσει  την δέσμευση του και να πραγματοποιήσει την συνάντηση με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων.
Να προχωρήσει σε κάθε απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται ώστε να ενταχθεί ο Δήμος Αλίμου στις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.4479/2017 και να μπορέσει να προσλάβει μόνιμο προσωπικό.
Να στηρίξει τους εργαζόμενους – συμβασιούχους στην δικαστική διεκδίκηση για συνέχεια της εργασίας τους και μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι άκρως απαραίτητοι για την λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου και την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας του Αλίμου.
Οι Υπηρεσίες, για τις οποίες καμαρώνει σήμερα η Δημοτική Αρχή Αλίμου, λειτουργούν με πολύ χαμηλότερο κόστος για τους ήδη από τις πολιτικές των μνημονίων οικονομικά επιβαρυμένους δημότες, από ότι θα κληθούν να πληρώσουν στην περίπτωση που ανατεθούν σε Ιδιώτες.
Καλούμε τον Δήμαρχο κύριο Κονδύλη να μην επιμείνει στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας και να μην επαναφέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα συναντήσει την γενικευμένη αντίδραση του συνόλου των εργαζομένων του Δήμου Αλίμου. Αντίθετα να στηρίξει τους αγώνες των εργαζόμενων και να διαφυλάξουμε τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών του Δήμου.
                                           Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                     Η Γραμματέας
Καπράλος Ιωάννης                                 Παπαχρίστου Αναστασία

δημοσίευσε ...