Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

ΣΟΜΕΔΠ: 27/3 Στάση Εργασίας και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο ΥΠ.ΕΣ.



Μετά την σημαντική προσπάθεια του Σωματείου μας να βοηθήσει τους συναδέλφους που δεν μπορούσαν να συμπληρώσουν την αίτηση ή αδυνατούσαν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που τους ζητούσαν, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα για παραμονή στην εργασία και μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.
Μετά και το πέρας της διαδικασίας της υποβολής αιτήσεων στον διαγωνισμό για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας, φαίνεται ξεκάθαρα ότι χιλιάδες εργαζόμενοι συμβασιούχοι με παρατάσεις, που η κυβέρνηση υποσχόταν ότι η σχετική τροπολογία θα τους έδινε την δυνατότητα να παραμείνουν στην εργασία, θα πεταχτούν μετά από τρία και πλέον χρόνια εργασίας στον καιάδα της ανεργίας, όπως από την αρχή το είχαμε προβλέψει.
Η προκήρυξη 3Κ/2018 για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι ξεκάθαρο ότι δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των Δήμων και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για προσλήψεις μόνο σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, αφήνοντας τις υπόλοιπες υπηρεσίες να ερημώνουν από προσωπικό. Αλλά ακόμα και στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας είναι πολλοί οι αιρετοί που ζήτησαν πολύ λιγότερους εργαζόμενους από αυτούς που δούλευαν ως συμβασιούχοι, όπως και άλλοι που δεν έστειλαν αιτήματα καθόλου, στοχεύοντας στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας.
Το γεγονός ότι έχουν εξαγγελθεί 40.000 προσλήψεις για το 2018, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 25.000 αφορούν τους Δήμους, με τις περισσότερες να προορίζονται για υπηρεσίες καθαριότητας, επιβεβαιώνει ότι οι ανάγκες στους ΟΤΑ είναι πολύ περισσότερες από τις προσλήψεις που ολοκληρώνονται με την προκήρυξη 3Κ/2018. Καταδεικνύει επίσης και την υποκρισία της ΚΕΔΕ και των Δημάρχων που θέλουν πάντα να αφήνουν χώρο για φτηνό εργατικό δυναμικό πελατειακά εξαρτώμενο απ’ αυτούς για τις εκλογικές σκοπιμότητες, αλλά και της κυβέρνησης που θέλει να καλλιεργεί ελπίδες για να τους κρατά σε ομηρία.  
Οι κακοπληρωμένοι και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας που πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ βολεύουν τους αιρετούς και συναινώντας η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ ζητά την επέκταση του προγράμματος από 8 σε 12 μήνες.
Η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ και ο πρόεδρος της που τις τελευταίες ημέρες έχει φορέσει τον «φιλεργατικό» του μανδύα, νομίζουν ότι έχουμε ξεχάσει την αρνητική στάση που κράτησαν από την αρχή και ήταν πολέμιοι των συμβασιούχων. Τόσο οι ίδιοι όσο και τα κόμματα που στηρίζουν, μαζί με την σημερινή κυβέρνηση αποτελούν το μνημονιακό μπλοκ και είναι υποταγμένοι στην νεοφιλελεύθερη πολιτική των Βρυξελλών εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και του κεφαλαίου.
Με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά προκηρύσσει 4ωρη Στάση Εργασίας για την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 το απόγευμα και καλεί όλα τα μέλη του και τους συμβασιούχους του Δήμου Πειραιά να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στις 11:30 το πρωί.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ –
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

Μιλτιάδης Λουκίσας                Ανάργυρος Φώτης

δημοσίευσε ...