Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Β.ΓΚΙΤΑΚΟΣ: «έβαλαν χέρι στην Απεργία-έκοψαν μισθούς και συντάξεις, το ανθυγιεινό επίδομα θα αφήσουν;»



Ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη του Βασίλη Γκιτάκου στην ertopen για την κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που επιχειρεί η κυβέρνηση
Το επίδομα της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας πάει προς… περικοπή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, Βασίλης Γκιτάκος, στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen. Η κατάργησή του «θα έχει και συνέχεια, διότι θα υπάρξει επίπτωση και στην ασφάλιση στα ΒΑΕ και στη σύνταξη του εργαζομένου».
«Είναι τραγικό, την ίδια ώρα που τα εργατικά ατυχήματα έχουν αριθμητικά εκτιναχθεί, εξαιτίας της απουσίας μέτρων ασφαλείας αλλά και της εντατικοποίησης στην εργασία, η μνημονιακή κυβέρνηση να σχεδιάζει να βάλει χέρι στο ανθυγιεινό επίδομα», επισημαίνει. Αλλά από τους κυβερνητικούς εταίρους δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, σημειώνει και προσθέτει: «Με την ίδια ευκολία έβαλαν χέρι στην απεργία, καρατόμησαν μισθούς και συντάξεις, και δε θα σταματούσαν στο ανθυγιεινό επίδομα. Με την πρόφαση των καλύτερων συνθηκών εργασίας, θέλουν να το κόψουν. Και θα το κάνουν». Οι εργαζόμενοι, όμως, από την πλευρά τους, τονίζει ο Β. Γκιτάκος «διεκδικούμε επέκταση του συγκεκριμένου επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων που δικαιούνται να το λάβουν, σε όποιο κλάδο του δημόσιου τομέα βρίσκονται, κι όχι να το κόψουν».

«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»

Το ΜΕΤΑ, αναφέρει ο Β. Γκιτάκος, «χαιρετίζει τους εργαζομένους για τον αγώνα τους που έχουν δώσει και δίνουν ενάντια στην “αξιολόγηση” των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και για τη μεγάλη τους συμμετοχή σε αυτόν τον αγώνα». Η απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση» συνεχίζεται, δεν υπάρχει καμία απόφαση περί του αντιθέτου, πολλώ δε μάλλον «από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει τίποτε στο νόμο για την “αξιολόγηση”».
Όπως λέει ο Β. Γκιτάκος «αξιολόγηση» δεν έγινε στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να βγάλει η κυβέρνηση μια αντιδημοκρατική, ανταπεργιακή και τρομοκρατική – εκβιαστική τροπολογία, την τροπολογία Γεροβασίλη, που είχε ως στόχο κυρίως αυτούς που θέλουν να κριθούν ως προϊστάμενοι. «Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα ήταν και είναι αντίθετοι με την “αξιολόγηση” της κυβέρνησης και του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, διότι είναι ξεκάθαρο πλέον στον καθένα πως αυτή η διαδικασία δεν έχει καμία αξία χρήσης. Η μόνη αξία χρήσης είναι στα σχέδια της κυβέρνησης, που θέλει να οργανώσει ένα μικρό, εύελικτο, νεοφιλελεύθερο επιτελικό κράτος, το οποίο δε θα έχει υπηρεσίες, αλλά θα τις παρέχει – ξεπουλά σε ιδιώτες, με αποτέλεσμα μακροχρόνια να οδηγηθούμε σε απολύσεις, την ώρα που ο πολίτης θα πληρώνει αδρά το κόστος των ξεπουλημένων δημόσιων υπηρεσιών».
Ακούστε στο παρακάτω οπτικοποιημένο απόσπασμα της εκπομπής στη «Δουλειά & στον αγώνα» τι είπε αναλυτικότερα ο Β. Γκιτάκος. Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 14-04-18.
  πηγή: ergasianet


δημοσίευσε ...