Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

ΒΣΣ: Κανένας εφησυχασμός των εργαζομένων μετά την συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς.


Κανέναν εφησυχασμό δεν μπορούν να δημιουργούν στους εργαζόμενους του «Βοήθεια Στο Σπίτι» (ΒΣΣ) τα όσα ειπώθηκαν από τους υπουργούς της κυβέρνησης Αλέξη Χαρίτση (Εσωτερικών), Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Διοικητικής Ανασυγκρότησης) και Θεανώ Φωτίου (Κοινωνικής Αλληλεγγύης), στην συνάντηση που προκλήθηκε από την απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 2 Οκτώβρη 2018.
Παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις και υποσχέσεις της κυβέρνησης για παραμονή στην εργασία όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα ΒΣΣ και την μετατροπή των συμβάσεων τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, οι τρεις υπουργοί της κυβέρνησης προφασίστηκαν το Σύνταγμα, που η ίδια η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, έχει καταπατήσει συντηρώντας τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων.
Με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που δημοσιοποιήθηκε και κάνει λόγο για πρόβλεψη δαπάνης 3.000 εργαζομένων αντί των 3.500 περίπου που σήμερα εργάζονται στο ΒΣΣ, αλλά και από την μεθοδολογία του ανοικτού διαγωνισμού με προκήρυξη παρόμοια της 3Κ/2018 που φαίνεται να επιλέγει η κυβέρνηση, γίνεται αντιληπτό ότι πολλοί από τους σημερινούς εργαζόμενους θα έρθουν αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα της ανεργίας.
Με το χρονοδιάγραμμα που έδωσαν οι τρεις υπουργοί στην συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, μέχρι το τέλος του 2019 για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρόσληψης προσωπικού στο ΒΣΣ, η κυβέρνηση επιδιώκει την παρατεταμένη ομηρία των εργαζομένων εν’ όψη και των εκλογών. Ενώ προβλήματα, ακόμα και στην καταβολή της μισθοδοσίας, θα δημιουργηθούν από την παράταση των συμβάσεων μέχρι την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού που προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση στις σημερινές συμβάσεις.
Όπως έχουμε τονίσει το μόνο δίκαιο και ηθικό για τους εργαζόμενους που εργάζονται για 15 χρόνια συνεχόμενα, είναι η συνέχεια στην εργασία τους και η μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.
Αυτό θα κάνουμε πράξη με τον αγώνα μας.
Οι εργαζόμενοι με την προσφορά και εργασία τους καταξίωσαν το πρόγραμμα ΒΣΣ και το αναγνώρισε η κοινωνία.
Καμία θέση εργασίας χαμένη – κανένας εργαζόμενος απολυμένος.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στηρίζει και συμμετέχει στον αγώνα των εργαζομένων στο ΒΣΣ μέχρι την τελική δικαίωση. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να συντονίσουν τον αγώνα τους για την κατάργηση κάθε σχέσης εργασίας ομηρίας και εκμετάλλευσης, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους.  

δημοσίευσε ...