Μια πολύ σημαντική παμψηφεί αθώωση κέρδισαν τα «κατηγορούμενα» μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας στην εκδίκαση της μήνυσης που είχε καταθέσει το 2014 εναντίον τους πρ. αντιδήμαρχος της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
Την χαρακτηρίζουμε σημαντική, γιατί πίσω από την μήνυση Σοφιανίδη δεν ήταν η «κακή αισθητική» από το πανό που ανάρτησε το Δ.Σ. του Συλλόγου για το Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 2014 ή θιγμένη του υπόληψη από τις καταγγελίες των εργαζομένων στην αυταρχική απαίτηση του να «κατέβει» το πανό. Εκτός του αντεργατικού και αντισυνδικαλιστικού μένους που αποδείχθηκε περίτρανα και στην διαδικασία της δίκης, με την μήνυση του ο κ. Σοφιανίδης επεδίωκε τον «αποκεφαλισμό» όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου γνωρίζοντας πολύ καλά ότι με τον νόμο Μητσοτάκη που ήταν σε ισχύ τότε, ο οποίος καταργούσε το τεκμήριο της αθωότητας, τα «κατηγορούμενα» μέλη του Δ.Σ. θα έπρεπε να βγουν σε αργία, αφήνοντας ακέφαλο τον Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας. Αυτός ήταν και ο στόχος του πρ. αντιδημάρχου.
Όπως εξίσου σημαντική γίνεται η αθώωση, γιατί η ποινική δίωξη κατά των εκπροσώπων των εργαζομένων είχε ξεκάθαρα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά από τις αντιλήψεις του πρ. αντιδημάρχου κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους.
Ο Μάριος Κατσουρός, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και «κατηγορούμενο» μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας, αποτιμώντας την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου δήλωσε : «Σήμερα στο δικαστήριο κερδήθηκε μια μεγάλη μάχη, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο σύνολο των εργαζομένων, που στήριξαν με την παρουσία τους, τους μηνυόμενους και απέδειξαν ότι είμαστε όλοι ενωμένοι, μια γροθιά, προκειμένου να υπερασπιστούμε ζητήματα Δημοκρατίας, Αξιοπρέπειας και Ιστορικής μνήμης».