Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.- Συλλαλητήριο Πέμπτη 14 Μάρτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 12 Φλεβάρη πάνω από 140 συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημοσίου πραγματοποίησαν ένα μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο προς τη Βουλή και απαίτησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση την «άρση κάθε Συνταγματικής απαγόρευσης για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων», καταθέτοντας σχετική πρόταση σε όλα τα κόμματα πλην της ναζιστικής ΧΑ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρνει ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι αρνήθηκε να φέρει στη Βουλή για ψήφιση την πρόταση, ενώ κατά της μονιμοποίησης των συμβασιούχων τάχθηκαν σύσσωμες οι υπόλοιπες μνημονιακές κοινοβουλευτικές ομάδες (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ, Εν. Κεντρ.)
Η πρωτοφανής συσπείρωση Ομοσπονδιών και Σωματείων του δημοσίου (10 Ομοσπονδίες, 127 Σωματεία, 7 Νομαρχιακά Τμήματα ΑΔΕΔΥ, 5 Επιτροπές Αγώνα συμβασιούχων) και η επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 12 Φλεβάρη αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα των χιλιάδων μονίμων και συμβασιούχων στους ΟΤΑ, στα νοσοκομεία, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στα δασαρχεία όλης της χώρας, κ.ά.
Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά που συμμετέχει στην πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων Σωματείων και Ομοσπονδιών για την κατάργηση της εργασίας πολλών ταχυτήτων, την μόνιμη και σταθερή εργασία με ίσα δικαιώματα για όλους, και την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, προκηρύσσει Στάση Εργασίας για την Πέμπτη 14 Μάρτη 2019 από τις 12:00 μέχρι την λήξη του ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά στο νέο Πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο στις 12:30μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία στη Βουλή.
Όλοι αυτοί που εχθρεύονται το αυτονόητο δικαίωμά μας στη μόνιμη δουλειά να ξέρουν καλά ότι δεν θα τους αφήσουμε ήσυχους. Συνεχίζουμε τον αγώνα με συγκεκριμένα βήματα και πρωτοβουλίες μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι την τελική νίκη.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...