Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Διασωληνωμένος στην εντατική συμβασιούχος της καθαριότητας μετά από εργατικό ατύχημα


Νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη το πρωί της Τρίτης 19 Μαρτίου 2019 στο Δήμο Κισσάμου Χανίων, σε συμβασιούχο εργάτη καθαριότητας. 
Κατά την ώρα της αποκομιδής απορριμμάτων στα Περβολάκια της πρώην κοινότητας Μηθύμνης, ο εργάτης καθαριότητας έπεσε από το απορριμματοφόρο με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του στο οδόστρωμα.
Από την στιγμή της μεταφοράς του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ο εργαζόμενος βρίσκεται διασωληνωμένος στην μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς τα τραύματα στο κεφάλι είναι σοβαρά.
Παρά του ότι χάνονται ανθρώπινες ζωές ή τραυματίζονται σοβαρά εργαζόμενοι κατά την ώρα της εργασίας τους, η κυβέρνηση και η πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αδιαφορούν για τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής που επικρατούν στους χώρους εργασίας.
Αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους μοναδικό τους μέλημα είναι πως θα συμπιέσουν ακόμα περισσότερο το κόστος εργασίας για να έχουν οικονομικά οφέλη.
Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για νέο θεσμικό πλαίσιο για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων έχει μείνει στα λόγια, ενώ το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας μετά την παράταση που δόθηκε κάτω από την πίεση των αγώνων των εργαζομένων μέχρι το τέλος του 2019, γίνεται, άθλια, αντικείμενο εκμετάλλευσης και εκβιασμού στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε.
Το ΜΕΤΑ ΟΤΑ εύχεται γρήγορη ανάρρωση στον συνάδελφο και να γυρίσει σύντομα υγιέστατος στην εργασία του.  

δημοσίευσε ...