Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΣΟΜΕΔΠ: Οι ανάγκες, τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις μας δεν θα μπουν σε καραντίνα - 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ


Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας χρησιμοποιώντας πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ), παίρνει το ένα αντεργατικό μέτρο μετά το άλλο. Κανένας να μην έχει αυταπάτες ότι τα μέτρα θα είναι πρόσκαιρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, κρύβοντας άθλια της αλήθεια.
Τα μέτρα αυτά τα έφεραν για να μείνουν!!!
Τώρα «χειροκροτούν» δίνουν τα εύσημα, ονομάζουν «ήρωες» τους υγειονομικούς, όταν οι ίδιοι πριν από λίγα χρόνια τους απειλούσαν με απόλυση.
Χαρακτηρίζουν «Ήρωες» τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, αλλά συγχρόνως τους θεωρούν και αναλώσιμους. Τους αφήνουν απροστάτευτους όλο το προηγούμενο διάστημα χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας ενώ τώρα με την φονική πανδημία δεν τους χορηγούν ούτε τα αναγκαία μέσα προστασίας για την μετάδοση του κορωνοϊού. Και όπου αυτά χορηγούνται δίνονται με το σταγονόμετρο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδιαφορίας για την έκθεση των εργαζομένων στον κίνδυνο της μετάδοσης του θανατηφόρου ιού, ο Δήμος Πειραιά. Η δημοτική αρχή του κ. Μώραλη περιορίζεται στην επικοινωνιακή πολιτική και τις «ασπίδες» προστασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της περιοχής, που σίγουρα κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει, αλλά ωστόσο παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Σωματείου μας, οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά δίνουν καθημερινά την μάχη χωρίς καμία προστασία.
Με τις υπεραπλουστευμένες διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων που τους χάρισε η κυβέρνηση τις αξιοποιούν οι δήμαρχοι ανεξέλεγκτα και προς όφελος των εργολάβων. Το ίδιο γίνεται και από την Δημοτική Αρχή Πειραιά που μετά την ιδιωτικοποίηση του Ηλεκτροφωτισμού σειρά έχει το Πράσινο όπου οι εργασίες σε εργολάβους έχουν ξεκινήσει με φόρα και «έπεται συνέχεια».
Ο κλάδος μετρά δεκάδες θανάτους από εργατικά δυστυχήματα, εγκλήματα της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών, από έλλειψη μέσων και μέτρων ασφαλείας, από εντατικοποίηση της δουλειάς... η ανθρώπινη ζωή στο ζύγι με το «κόστος- όφελος». Για αυτούς τους ήρωες, η κυβέρνηση της ΝΔ -συνεχίζοντας στο δρόμο της προηγούμενης -σχεδιάζει την κατάργηση των ΒΑΕ.
Ήρωες και οι συμβασιούχοι συνάδελφοι του «Βοήθεια Στο Σπίτι» που δουλεύουν - κάποιοι πλέον των 15 χρόνων - με συμβάσεις «ορισμένου χρόνου» (!!!) και πολλές φορές για αρκετούς μήνες απλήρωτοι, μαζί με όλους τους συνάδελφους που παραμένουν συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων (ΚΗΦΗ, Παιδικοί Σταθμοί, ΚΔΑΠ κλπ) που είναι στήριγμα της λαϊκής οικογένειας και χθες και σήμερα και πολύ περισσότερο αύριο. 
Μόνο   που όλοι εμείς,  οι εργαζόμενοι δεν περιμένουμε υποκριτικές επιβραβεύσεις, για να κάνουμε την δουλειά μας, την κάνουμε και χωρίς αυτές…
Δε μένουμε με σταυρωμένα χέρια, δε μένουμε σιωπηλοί, περνάμε στην αντεπίθεση ΤΩΡΑ, δεν αφήνουμε τίποτα για μετά..
Την Τρίτη 28 Απρίλη 2020 ενώνουμε τη φωνή μας με τα ταξικά συνδικάτα και τους εργαζόμενους και προετοιμάζουμε την δική μας «επόμενη μέρα» ενάντια σε αυτήν που μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση.
Την Παρασκευή 1η ΜΑΗ 2020 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά.
Οργανώνουμε την πάλη μας, δυναμώνουμε την φωνή μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και τις αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.
Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.
Κάνεις μόνος του, αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών που καταδυναστεύουν την ζωή μας, δε κάνουμε βήμα πίσω, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν.
ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ-ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...