Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΣΟΜΕΔΠ: 7 Απρίλη 2020 Ενώνουμε τη Φωνή μας με τους Υγειονομικούς - Μένουμε Δυνατοί ΔΕΝ Μένουμε Σιωπηλοί


Είναι πλέον ολοκάθαρο ότι την ισοπέδωση των εναπομείναντων εργασιακών δικαιωμάτων, που έτσι κι αλλιώς είχε στο πρόγραμμα της η κυβέρνηση να εφαρμόσει, βρήκε την ευκαιρία να την πραγματοποιήσει πιο γρήγορα.
Εκμεταλλευόμενη τα περιοριστικά μέτρα και την αντικειμενική ανασφάλεια των εργαζομένων και της κοινωνίας μπροστά στις επιπτώσεις της  πανδημίας, «επενδύει» σε αυτή, προκειμένου να υλοποιήσει τις εντολές της Ε.Ε. και των επιχειρηματικών ομίλων για επιπλέον ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, απελευθέρωση απολύσεων, τηλεργασία, εκ περιτροπής εργασία με την ανάλογη μείωση μισθού, απελευθέρωση ωραρίου, αλλότρια καθήκοντα, επίταξη απεργών και άλλες αντεργατικές ρυθμίσεις, κρύβοντας άθλια την αλήθεια από τους εργαζόμενους, ότι τα μέτρα δεν είναι «περιστασιακά» αλλά μόνιμα.
Δεν έφτανε στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οι 5,5 μισθοί που υφάρπαξαν με τα μνημόνια από τους εργαζόμενους, τώρα ετοιμάζονται για ακόμα πιο βαθιές περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στο όνομα της «νέας» κρίσης κεφαλαίου και της «χασούρας» των επιχειρηματικών ομίλων.
«Λαγός» των περικοπών στους μισθούς είναι η «ΔΩΡΕΑ» του 50% του μισθού των βουλευτών και των υπουργών, για να δώσουν άλλοθι στο νέο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ. Αλλά ακόμα και σ’ αυτό το πυροτέχνημα ας αναλογιστούμε την «ποιοτική» διαφορά που υπάρχει μεταξύ του 50% του μισθού του βουλευτή με το 50% του μισθού του εργάτη. Πόσο επηρεάζει τη ζωή του εργαζόμενου να δώσει το 50% του πετσοκομμένου  μισθού του και πόσο του βουλευτή….
Αν η κίνηση τους δεν έκρυβε υποκρισία θα προχωρούσαν στη μόνιμη και όχι μόνο για ένα ή δύο μήνες λόγω κορονωϊού, δραστική μείωση των μισθών βουλευτών και των άλλων υψηλόβαθμων κρατικών παραγόντων, στην κατάργηση των αποζημιώσεων για συμμετοχή σε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και όλων των άλλων βουλευτικών προνομίων. Αλλά….
Το δρόμο όμως για επιπλέον μειώσεις στους μισθούς ανοίγουν και τα παπαγαλάκια του συστήματος (ακόμα και από τον κλάδο μας) που εδώ και μέρες  με έναν απολίτικο λόγο προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία από τις πραγματικές διεκδικήσεις ζητώντας δήθεν αγώνα για να μειωθούν οι μισθοί όλων των βουλευτών, διοικητών, τραπεζιτών κλπ, τσουβαλιάζοντας έτσι θέσεις, αρχές, ιδεολογίες.
Στο ίδιο κοπάδι λύκων, μαζί με κυβέρνηση και κεφάλαιο,  οι δήμαρχοι, που με τα νέα νομοθετικά όπλα που τους έδωσε η κυβέρνηση σε συνέχεια των προηγούμενων και την υπεραπλούστευση των διαδικασιών, χαίρονται και αυτοί στην αναμπουμπούλα και επιδίδονται ασύστολα σε εργολαβίες, σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε διαρκή επαγρύπνηση, τα αντεργατικά μέτρα η κυβέρνηση τα φέρνει για να μείνουν. Οργάνωση, αντίδραση και πάλη μέσα από τα συνδικάτα ενάντια στις πολιτικές κερδοφορίας του κεφαλαίου και εξαθλίωσης των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας.
Στο πλαίσιο της σημερινής (7/4/2020) κινητοποίησης των υγειονομικών, που αναγνωρίζουμε όλοι την μεγάλη προσφορά τους και τη μάχη που δίνουν στην πρώτη γραμμή με την επιδημία του κορωνοϊού, ουσιαστικά αφήνοντας τους «άοπλους» η κυβέρνηση, αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, ΕΝΩΝΟΥΜΕ την ΦΩΝΗ μας ΜΑΖΙ τους για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την προστασία ΟΛΩΝ των εργαζομένων στα νοσοκομεία.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
ΟΛΑ τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ,
αλλά ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ,
δεν ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ!!!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


δημοσίευσε ...