Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Το τεστ κορωνοϊού που άργησε ...10 μήνες!!!

 


Με δέκα μήνες καθυστέρηση και μετά την κατ’ επανάληψη διατύπωση του αιτήματος μας στην δημοτική αρχή για διενέργεια τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε τακτά διαστήματα, αλλά και την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργαζόμενους του δήμου, μόλις χθες Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 ο δήμος Πειραιά ξεκίνησε την διαδικασία των rapid test στην υπηρεσία καθαριότητας και στους εργαζόμενους του δημοτικού σταθμού οχημάτων – μηχανημάτων της οδού Ρετσίνα 45 για να ολοκληρωθούν σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα, το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά διέθεσε τα γραφεία του ώστε να μπορούν εξυπηρετηθούν καλύτερα οι συνάδελφοι.

Σύμφωνα και με δήλωση του δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη στην προσωπική του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (fb) : «Σήμερα και αύριο, οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου μας υποβάλλονται προληπτικά σε rapid test ανίχνευσης του κορωνοϊού. Από την αρχή της πανδημίας οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, έχοντας εντατικοποιήσει τη δουλειά τους με περισσότερους καθαρισμούς και απολυμάνσεις κοινόχρηστων χώρων, όπως είναι πλατείες, πεζόδρομοι, περιμετρικά των σχολείων και των νοσοκομείων, προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν η διασπορά του κορωνοιού. Είναι σημαντικό λοιπόν οι εργαζόμενοι του νευραλγικού αυτού τομέα του Δήμου μας, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους για να είναι η πόλη μας καθαρή, να αισθάνονται ασφαλείς.»

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν 10 μήνες από την εμφάνιση της πανδημίας, να βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα πανδημίας και να περιμένουμε το τρίτο κύμα σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, να υπάρχουν διαμαρτυρίες και καταγγελίες από τους εργαζόμενους, για να ευαισθητοποιηθεί ο δήμος Πειραιά να προχωρήσει στην υποχρέωσή του για την διενέργεια τεστ, προκειμένου να αισθάνονται ασφαλείς οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής που έχουν δεχθεί εντατικοποίηση της εργασίας τους, όπως παραδέχεται και ο δήμαρχος Πειραιά.

Με την απόκρυψη των κρουσμάτων και την καθυστερημένη διενέργεια των τεστ δεν αντιμετωπίζεται η διασπορά της πανδημίας, όταν στους εργαζόμενους δεν δίνονται όλα τα απαραίτητα μέσα και στους χώρους εργασίας δεν λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, που κατ’ επανάληψη έχουμε διατυπώσει στην δημοτική αρχή Πειραιά, αλλά συνεχίζει να τα αγνοεί.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 




 

δημοσίευσε ...