Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

ΣΟΜΕΔΠ: Συνεχίζουμε αμείωτα τον αγώνα μας βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες



ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΛΗΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΓΙΩΝ

 

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

Υλοποιώντας την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιούνη 2022 στο χώρο του Γκαράζ του δήμου Πειραιά και με δεδομένο ότι η δημοτική αρχή δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων μας, προκηρύσσουμε ΑΠΟΧΗ από την υπερωριακή εργασία των Σαββατοκύριακων και Αργιών μέχρι η δημοτική αρχή να μπει σε διαδικασία διαλόγου με το Σωματείο μας και επίλυσης των προβλημάτων που ίδια έχει δημιουργήσει στους εργαζόμενους με την πολιτική και την τακτική της.

Απέναντι στην άρνηση διαλόγου και στα αυταρχικά φιρμάνια συμμόρφωσης προς τις υποδείξεις του δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη καθώς και στις νομικές γνωμοδοτήσεις που μας απέστειλε, γνωρίζοντας ότι δεν έχουν καμία ισχύ και πρωτίστως δεν απαντούν στα αιτήματα που του έχουν θέσει το Σωματείο και οι εργαζόμενοι, συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας το δίκιο μας.

Η δημοτική αρχή Πειραιά συνεχίζοντας την αδιάλλακτη στάση της που αφετηρία έχει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, αντί να σκύψει στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στους εργαζόμενους, επιλέγει την ασφάλεια του μονολόγου χωρίς να έχει το σθένος να αντιπαρατεθεί κατάματα με το Σωματείο και τους εργαζόμενους. Αντίθετα επιχειρούν να φιμώσουν το Σωματείο και να υποβαθμίσουν τα υπαρκτά προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν στους εργαζόμενους.

Στον «καύσωνα» των προβλημάτων, των απλήρωτων δεδουλευμένων υπερωριών, της άρνησης εκτέλεσης δικαστικής απόφασης καταβολής δεδουλευμένων υπερωριών τριμήνου του 2019, της μη αναγνώριση του χρέους για ΜΑΠ παρελθόντων ετών στους δικαιούχους, του εργασιακού bullying που δέχονται οι εργαζόμενοι, της εντατικοποίησης της εργασίας, της καταστρατήγησης του ωραρίου και της επιβολής non stop εργασίας καθώς και των άθλιων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, έρχονται να προστεθούν και οι πραγματικές συνθήκες καύσωνα που και εδώ η δημοτική αρχή και η διοίκηση δεν έχουν ενημερώσει τους εργαζόμενους για τα μέτρα που υποχρεωτικά πρέπει να εφαρμόζονται κατά της θερμικής καταπόνησης τις ώρες της εργασίας.

Προφανώς για την δημοτική αρχή και την διοίκηση, η αδιάκοπη εργασία ακόμα και σε συνθήκες καύσωνα εντάσσεται στο ξεζούμισμα των εργαζομένων και στην εντατικοποίηση της εργασίας. Άλλωστε το ίδιο ζήσαμε και τον χειμώνα που μας πέρασε στις ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες.

Για όλα τα παραπάνω προβλήματα η ανοχή και η αντοχή μας σώθηκε και δεν είμαστε διατεθειμένοι να σκύψουμε το κεφάλι στην πολιτική, την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό της δημοτικής αρχής Πειραιά.

Ενωμένοι και συσπειρωμένοι όλοι στο Σωματείο μας, χωρίς να υποκύπτουμε σε απειλές και εκφοβισμούς της διοίκησης και της δημοτικής αρχής Πειραιά, που καμία βάση και αξία δεν έχουν, συνεχίζουμε τον δίκαιο και τίμιο αγώνα μας, για πράγματα που άλλου θεωρούνται αυτονόητα.

Μόνο στον δικό μας μαζικό και αποφασιστικό αγώνα μπορούμε να βασιστούμε και να ελπίζουμε  σε θετικά αποτελέσματα. Μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν με τον αγώνα τους να σώσουν τους εργαζόμενους. Αυτή την ενότητα και αποφασιστικότητα των εργαζομένων φοβάται και η δημοτική αρχή.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες Συλλόγων – Σωματείων, που βάζουν πλάτη στην αντεργατική πολιτική της δημοτικής αρχής Πειραιά για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή συμφέροντα, να συσπειρωθούν στο ταξικό Σωματείο Οδηγών Μηχανικών & Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά και να συμμετέχουν στην ΑΠΟΧΗ από την υπερεργασία Σαββατοκύριακων και Αργιών, γνωρίζοντας ότι τα προβλήματα που δημιουργεί η δημοτική αρχή είναι κοινά για όλους μας. (καλύπτονται από το Ν.1264/82)

Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Συνεχίζουμε αμείωτα τον αγώνα μας χωρίς εκπτώσεις στα δικαιώματά μας, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες ΑΠΕΧΟΥΜΕ από την υπερωριακή απασχόληση των Σαββατοκύριακων και Αργιών.

Διεκδικούμε:

1.Αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων υπερωριών των εργαζομένων όλων των υπηρεσιών που οφείλει η δημοτική αρχή Πειραιά από τον Οκτώβριο 2021 μέχρι σήμερα.

2.Πλήρη εφαρμογή και χωρίς παρερμηνείες του 32ωρου υποχρεωτικής εβδομαδιαίας εργασίας, της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους δημοσίου δικαίου και Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου, της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

3.Αποτίμηση σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας παρελθόντων ετών που δεν έχει χορηγήσει ο δήμος Πειραιά σε όλους τους δικαιούχους και καταβολή του ποσού αυτού.

4.Υλοποίηση της απόφασης 6/2022 του Ειρηνοδικείου Πειραιά (Διαδικασία Περιουσιακών Διαφορών) και άμεση καταβολή  των εκδικασθέντων ποσών στους δικαιούχους.

5.Να μπει τέλος στο εργασιακό bullying, στις εκδικητικές και τιμωρητικές μετακινήσεις, αλλαγή βαρδιών και συναφών ενεργειών που στόχο έχουν την καταστολή της αγωνιστικής δράσης και την διεκδίκηση του δίκιου των εργαζομένων.   

6.Εφαρμογή των μέτρων προστασίας των εργαζομένων από την θερμική καταπόνηση.

7.Στήριξη ΟΛΩΝ των εργαζομένων συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις στις δικαστικές διεκδικήσεις τους για μετατροπή της σύμβασης σε Αορίστου Χρόνου.

Κανένας για δουλειά το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Ιούνη 2022

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!




 

δημοσίευσε ...