Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Γεν. Συνέλευση ΣΟΜΕΔΠ: το «φτάνει πια» να αποτυπωθεί στο δρόμο του αγώνα – ΟΛΟΙ στην απεργία στις 9 Νοέμβρη.



 

Την Πέμπτη 20 Οκτώβρη στο αμαξοστάσιο της οδού Ρετσίνα 45 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ) στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη 2022.

Στην συνέλευση των εργαζομένων επισημάνθηκε η επιτακτική ανάγκη του απεργιακού ξεσηκωμού για να νεκρώσουν όλοι οι χώροι εργασίας σε όλους τους κλάδους ενάντια στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και της πλειοψηφίας των δημάρχων που την στηρίζουν και την εφαρμόζουν.


 

Οι καθηλωμένοι επί μια 12ετία μισθοί απέναντι στο 12% του πληθωρισμού που διαρκώς ανεβαίνει, της ακρίβειας στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης, στους λογαριασμούς ρεύματος και στα καύσιμα, σε συνδυασμό με τον αποδεκατισμό βασικών εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, της έλλειψης προσωπικού, της εντατικοποίησης της εργασίας και της έλλειψης μέτρων και μέσων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους, είναι η απάντηση στο «γιατί να απεργήσω».  

Επίσης συζητήθηκαν και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πειραιά και έχουν να κάνουν με τον αυταρχισμό στελεχών της διοίκησης και της δημοτικής αρχής του κ. Γιάννη Μώραλη, την εντατικοποίηση της εργασίας, την εκμετάλλευση, τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν σε χώρους εργασίας με αιχμή το αμαξοστάσιο, τα λειψά έως ανύπαρκτα μέσα και μέτρα προστασίας των εργαζομένων, την αναξιοκρατία και τις απλήρωτες υπερωρίες.



 

Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η λύση βρίσκεται στα χέρια των εργαζόμενων, στη συσπείρωση στο ταξικό σωματείο μας και στην οργάνωση του αγώνα, απορρίπτοντας από την εμπειρία του παρελθόντος την λογική της αναμονής «σωτήρων» που θα προκύψουν από την πιθανή εναλλαγή της κυβέρνησης, όταν όλα τα αστικά κόμματα - «μνηστήρες» εφαρμόζουν την ίδια αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική.

Τέλος η συνέλευση έκλεισε με το κάλεσμα του ΣΟΜΕΔΠ στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία του Πειραιά στις 9 Νοέμβρη 2022 στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά.


 

δημοσίευσε ...