Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Με νέες δυνάμεις συνεχίζουμε, διεκδικούμε, κλιμακώνουμε!

 


Ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής για την συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους στους Δήμους της Αττικής που απέργησαν, και συμμετείχαν στη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου μας και των Σωματείων δίνοντας απάντηση: Ως εδώ! Τα αιτήματα της απεργίας για αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, προσλήψεις προσωπικού, μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας αγκαλιάστηκαν ως επιτακτική ανάγκη μέσα από δεκάδες γενικές συνελεύσεις, περιοδείες, συσκέψεις στους χώρους δουλειάς. Τώρα είμαστε πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας! Η συγκλονιστική συμμετοχή των εργαζομένων όλων των κλάδων δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση, στον διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για φτηνό ρεύμα και τρόφιμα. Στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι δε θα περιμένουμε να πεινάσουμε, δε θα ανεχτούμε να έχουμε παγωμένα σπίτια και σχολεία, δε θα πληρώσουμε για ακόμα μια φορά την κρίση και τον πόλεμό τους, δε θα ζούμε εξαθλιωμένα με ψίχουλα και “vouchers” για να κερδίζουν οι μεγάλοι όμιλοι στην ενέργεια, στο φάρμακο, στα τρόφιμα και αλλού.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους άφησαν άδειες τις υπηρεσίες και τα αμαξοστάσια, ξεπερνώντας και την αδράνεια της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ που δεν προχώρησε σε γενικές συνελεύσεις στα σωματεία που έχει την πλειοψηφία, σαμποτάροντας στην πράξη την ενημέρωση, την οργάνωση και τη συμμετοχή.

Δεν περιμένουμε κανένα σωτήρα, οργανώνουμε τώρα τον αγώνα μας! Η όποια θετική αλλαγή για μας θα έρθει μέσα από την αλληλεγγύη, την οργάνωση, τη διεκδίκηση, το βάδισμα στον δρόμο της ανατροπής αυτής της πολιτικής. Παίρνουμε θάρρος από τη μαζική συμμετοχή και το δίκιο των διεκδικήσεων μας, και κλιμακώνουμε! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ


 

δημοσίευσε ...