Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

ΣΟΜΕΔΠ: «Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη…»


«Με την γίδα στην πλάτη πιαστήκατε και μας συγχωρείτε που σας χαλάσαμε τα σχέδια», ανέφερε ο γραμματέας του ΣΟΜΕΔΠ στην παρέμβαση του Σωματείου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 7 Ιούνη 2023 απευθυνόμενος στην Δημοτική Αρχή Πειραιά για την τρίτη προσπάθεια του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, να περάσει τον αντιδραστικό και ρουσφετολογικό Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Πειραιά.

Στα ακλόνητα επιχειρήματα που κατέθεσε το ΣΟΜΕΔΠ στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκεί μίλησαν τα έγγραφα, τα πρωτόκολλα και οι ημερομηνίες που δεν αμφισβητούνται, φάνηκε ξεκάθαρα η μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής Πειραιά να περάσει την τροποποίηση του ΟΕΥ εν κρυπτώ χωρίς να το γνωρίζει κανένας και χωρίς να ακολουθήσει τις υποχρεωτικές και νόμιμες διαδικασίες, ο Δήμαρχος Πειραιά είχε μόνο να αντιτάξει το «λάθος» των υπηρεσιών. Τώρα πως γίνεται «η γίδα να βρίσκεται στην πλάτη σου» από λάθος, μόνο η δημοτική αρχή γνωρίζει.

Η ουσία όμως και η αλήθεια είναι ότι με την ανακοίνωση – καταγγελία του ΣΟΜΕΔΠ την Πέμπτη 1 Ιούνη 2023, για τις «υπόγειες» συμφωνίες της Δημοτικής Αρχής και του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τους «κάψαμε» το σενάριο να περάσουν τον ΟΕΥ εν μια νυκτί, στέλνοντας με αρ. πρωτ 33699/112/31-5-23 την τροποποίηση του ΟΕΥ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έγκριση και δημοσίευση σε ΦΕΚ, ΧΩΡΙΣ απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και ΧΩΡΙΣ γνωμοδότηση Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Με την ανακοίνωση – καταγγελία του ΣΟΜΕΔΠ τους αναγκάσαμε να το «μαζέψουν» και να βάλουν εμβόλιμα στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 7 Ιουνίου 2023 ως 3ο θέμα την τροποποίηση του ΟΕΥ. Όπως επίσης με την παρέμβαση του ΣΟΜΕΔΠ στη συνεδρίαση, εκτός των άλλων, τους «αποτρέψαμε» και από άλλο «λάθος», να στείλουν την παλιά απόφαση τροποποίησης ΟΕΥ ( αρ.απ. 117/8ης Συνεδρίασης 24-2-23), ενώ χρειαζόταν νέα απόφαση. Αυτό για να ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν, όσο κι αν προσπαθεί ο Δήμαρχος και το Γραφείο Δημάρχου να απαξιώσει το Σωματείο μας.

Για την ιστορία και μόνο, γιατί δεν περιμέναμε καμία άλλη εξέλιξη, το θέμα της Τροποποίησης του ΟΕΥ πέρασε πλειοψηφικά με τις ψήφους των συμβούλων της Δημοτικής Αρχής και της συνεργαζόμενης δημοτικής παράταξης Π.Π.Π. και ας ήταν μόνο 6 μέσα στην αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας από τις παρατάξεις τους, ενώ το καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των δημοτικών παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση», «Πειραιάς για Όλους» και «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Λιμάνι».

Οι αυθαιρεσίες και οι μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής Πειραιά όμως δεν έχουν τελειωμό, συνεχίζονται.

Επειδή η απόφαση της Τροποποίησης του ΟΕΥ χρειάζεται και νέα γνωμοδότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, και να θυμίσουμε ότι τις δύο προηγούμενες φορές ο ΟΕΥ πλειοψηφικά ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, προσπαθούν να αποκλείσουν την πλειοψηφούσα παράταξη και τα εκλεγμένα αιρετά μέλη της, από την συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Αν νομίζει η Δημοτική Αρχή Πειραιά, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης αλλά και ο οποιοσδήποτε άλλος, ότι θα επιτρέψουμε να αποκλειστούν τα εκλεγμένα μέλη μας από την συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ότι θα «ξεπουλήσουμε» την ψήφο και κυρίως θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι συνάδελφοι, αναδεικνύοντας μας πρώτη δύναμη στις εκλογές του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, τους λέμε ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Οι αυθαίρετες επινοήσεις και παρερμηνείες όπως η αλαζονεία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


 

Η παρέμβαση του ΣΟΜΕΔΠ στο Δημοτικό Συμβούλιο 

ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 31-5-23 

δημοσίευσε ...