Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Δελτίο Τύπου της ΔΑΣ-ΟΤΑ για την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ


 

Η τοποθέτηση της ΔΑΣ-ΟΤΑ στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 25/10/2023 για κινητοποιήσεις – ενδιάμεσο συνέδριο ομοσπονδίας

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ ως ΔΑΣ-ΟΤΑ τοποθετηθήκαμε απέναντι στην συνεχιζόμενη επιθετικότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ. Η ακρίβεια, το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις βρίσκονται πολύ ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα.

Στο θέμα οργάνωσης  κινητοποιήσεων στο επόμενο διάστημα, με την παρέμβαση της ΔΑΣ-ΟΤΑ η αρχική πρότασης της Συνδικαλιστικής Ανατροπής για 24ωρη απεργία και διαμαρτυρία στην ΚΕΔΕ μετατράπηκε σε 24ωρη απεργία και συνάντηση με το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ για όλα τα ζητήματα του κλάδου, προσλήψεις προσωπικού, κατάργηση της τροπολογίας Βορίδη για υποχρεωτικές εφέσεις, μονιμοποίησης των συμβασιούχων, αυξήσεις στους μισθούς,  επαναφορά 13ο και 14ο μισθό κ.α.

Το επόμενο διάστημα θα πρέπει όλα τα Σωματεία να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και σε ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς, ώστε να προετοιμαστεί η μεγάλη μάχη της απεργίας, να κατακλύσει το υπουργείο μία θάλασσα από συμβασιούχους και μόνιμους υπαλλήλους που διεκδικούν δυναμικά και αποφασιστικά τα δίκαια αιτήματά του κλάδου.

Ένα δεύτερο σημείο στο οποίο σταθήκαμε είναι το ζήτημα της συζήτησης που έχει ξεκινήσει με τα οικονομικά της ομοσπονδίας με βάση ανακοινώσεων που έχουν δημοσιευτεί και που προκαλούν προβληματισμό στους συναδέλφους. Για το ζήτημα επαναλάβαμε τη θέση που διατυπώσαμε και στο συνέδριο της Ομοσπονδίας ότι στο θέμα των οικονομικών η διαφωνία της ΔΑΣ-ΟΤΑ έγκειται στον πολιτικό προσανατολισμό των δράσεων της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας και κατά συνέπεια και στον τρόπο που αξιοποιούνται τα χρήματα.

Για το ενδιάμεσο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 4 κ 5 Δεκέμβρη,  το οποίο έχουμε επίσημα ζητήσει να προκηρυχθεί ως καταστατικό συνέδριο, για να γίνει αλλαγή στο καταστατικό της Ομοσπονδίας και να σταματήσει επιτέλους ο αποκλεισμός των συναδέλφων συμβασιούχων από τις οργανωμένες διαδικασίες του κλάδου. Παρά την απόφαση του προηγούμενου Γενικού Συμβουλίου για έναρξη προσπάθειας εξεύρεσης μιας πλειοψηφικής πρότασης, η Συνδικαλιστική Ανατροπή (παρότι πλειοψηφούσα παράταξη) σφυρίζει αδιάφορα για το χαρακτήρα του ενδιάμεσου συνέδριου και μάλιστα στην χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής πέταξε το μπαλάκι στην ΔΑΣ-ΟΤΑ να καταθέσει πρόταση τροποποίησης του καταστατικού. Η πρόταση μας λοιπόν είναι,

ΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΙΣ 4-5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

 Δεν είναι δυνατόν να επικαλούνται το σύνολο των συμβασιούχων μόνο όταν πρόκειται για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όταν έρχεται το συνέδριο και η ώρα των αποφάσεων να αρχίζουν τις λογικές των επιλογών και της διαίρεσης για το ποιοι μπορούν να γραφτούν στην Ομοσπονδία και ποιοι όχι. Είναι απαράδεκτο το ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι η μοναδική από τις μεγάλες ομοσπονδίες στο δημόσιο που αποκλείει τους συμβασιούχους από τη δύναμη της, ενώ ήδη στους περισσότερους δήμους η αναλογία έχει αλλάξει και οι συμβασιούχοι υπερτερούν των μονίμων και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη πρόσφατη σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ στα Ιωάννινα μιλάνε για πάνω από 200000 συμβασιούχους στο δημόσιο!

Το ΔΤ της ΔΑΣ ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...