Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Άλλος ένας νεκρός εργαζόμενος θύμα της εγκληματικής πολιτικής "πάμε κι όπου βγει"


 

Άλλος ένας εργαζόμενος έφυγε από το σπίτι του για την εργασία του αλλά δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ πίσω.

Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα, χθες Δευτέρα 2 Οκτώβρη, στοίχισε τη ζωή εργαζόμενου την ώρα που εκτελούσε εργασίες αντιπλημμυρικών έργων, όταν καταπλακώθηκε από χώματα και πέτρες μέσα σε φρεάτιο, στον Πειραιά. Ενώ ένας δεύτερος εργαζόμενος την ίδια ημέρα σακατεύτηκε την ώρα της εργασίας του, στο ναυπηγείο Σαλαμίνας όταν εκτελούσε εργασίες συντήρησης και ελέγχου σε γερανό.

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και του κράτους, των περιφερειαρχών και των δημάρχων, που βάζει στο ζύγι κόστους – οφέλους την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή των εργαζομένων, γεννά νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους.

Είναι η ίδια πολιτική του «πάμε κι όπου βγει» που βάζει μπροστά από τις ζωές μας τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι η ίδια πολιτική της υποστελέχωση των υπηρεσιών σε περιφέρειες και δήμους, προκειμένου να δίνονται εργασίες και έργα σε ιδιώτες.


 

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση, να μετατρέπονται οι χώροι εργασίας σε απέραντη κοιλάδα των Τεμπών με θύματα τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Τώρα να το «πάμε αλλιώς» απαιτώντας μέσα και μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία του Πειραιά και καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά να δώσουν το παρών την Τρίτη 3 Οκτώβρη στις 7:00 το απόγευμα στην Πλατεία Κοραή και στην πορεία στην Περιφέρεια Πειραιά.

Το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους οικείους του νεκρού συναδέλφου, καθώς και γρήγορη ανάρρωση στον τραυματισμένο συνάδελφο που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.


 

δημοσίευσε ...